Hopp til innhold

- Det er veldig tungt nå

Rune Jarstein knust etter keepertabben mot Sandefjord.

Sandefjord - RBK
Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Kamoen endte med 2-2 og poengdeling, til tross for at trønderne først hadde ledet 2-0 i kampen.

- Vi spilte en bra kamp her i dag, og vi burde ha vunnet med et par mål. Det er tungt å miste de to poengene, sier RBK-trener Erik Hamrén til NRK.

Kampen var ikke mer enn 19 sekunder gammel før RBK og Trond Olsen kjørte over Sandefjord-forsvaret og satte inn 1-0.

Les referat fra kampen her!

Fortsatte hardkjøret

Rosenborg fortsatte hardkjøret mot Sandefjord, og etter en halvtime er det Rade Prica som nok en gang gjør det for RBK. Prica skyter lavt i lengste hjørnet fra utenfor 16-meteren.

Fem minutter før pause er Sandefjord heldige og får redusert. Det er Admir Rascic som får bruke hodet på et innlegg fra Erik Mjelde.

Video nsps_upload_2009_5_19_21_56_34_1135.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Reaksjoner fra trenerne

Keepertabbe

I andre omgang kom Sandefjord mer med i kampen, og etter 70 minutter utnyttet Samuel Isaksen en enorm keepertappe av Jarstein.

- Den glir på en måte ut av hanskene mine. Jeg har skuffet laget og supporterne, det er bare å beklage, sier en knust Jarstein til NRK.

- Det er veldig tungt og trist nå.

En rekke tabber i eliteserien hittil i år har svertet Jarsteins landslagsframtid. Rosenborgs sisteskanse kan ha spilt seg ut av landslagets VM-kvalifiseringskamper mot Makedonia og Nederland 6. og 10. juni.

- Jeg spilte meg vel ikke akkurat inn med denne kampen, sier han.

Video nsps_upload_2009_5_19_22_17_5_1138.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: - Jeg har skuffet mange

- Ikke så mye å gjøre med

Sandefjord er fortsatt ubeseiret på hjemmebane denne sesongen. Rosenborg har fortsatt til gode å tape en kamp etter ti serierunder.

- Det er ikke så mye å gjøre med slikt. Det er sånt som skjer, sier Steffen Iversen om Jarsteins tabbe.

- Det er selvfølgelig veldig synd for oss, men vi kunne ha scoret flere mål i første omgang og punktert kampen, mener han.

Video nsps_upload_2009_5_19_22_13_27_1137.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Skylder ikke på Jarstein

Sandefjord-trener Patrick Walker var fornøyd med laget sitt etter kampen.

- Vi møtte et godt lag i dag, men vi hang med, og det var veldig viktig, sier Walker til NRK.

- All ære til guttene, dette var sterkt gjort, sier han.

Tabell for eliteserien 2009

Fotball

 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Julian Nagelsmann ansatt som tysk landslagssjef i fotball

  Julian Nagelsmann erstatter Hansi Flick som sjef for det tyske herrelandslaget i fotball, bekrefter det tyske fotballforbundet.

  36-åringen skal lede laget fram mot EM-sluttspillet i 2024.

  – Vi går mot et EM i vårt eget land. Det blir noe helt spesielt, noe som skjer med noen tiårs mellomrom. Jeg har et stort ønske om å ta denne utfordringen, sier Nagelsmann i en uttalelse.

  Nagelsmann ledet Bayern München fra sommeren 2021 og fram til han fikk sparken i mars i år. I den tyske storklubben var han blant annet med på å vinne den tyske serien i 2021/22-sesongen. Tidligere har han også trent Hoffenheim og Leipzig.

  Hansi Flick mistet nylig jobben som landslagssjef for Tyskland etter 1-4-nederlaget for Japan på hjemmebane. Sparkingen skjedde bare ett år før EM på hjemmebane.

  Flick ble landslagssjef i 2021 og fikk 25 kamper i lederstolen. Han tok over ansvaret for «Die Mannschaft» etter at han i 2019/2020-sesongen ledet Bayern München til klubbens andre mestertrippel da laget vant både Bundesliga, den tyske cupen og mesterligaen. (NTB)

  nagelsmann
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Martin Ødegaard blir i Arsenal

  Landslagskapteinen har undertegnet en ny avtale, bekrefter Premier League-klubben i dag. Ifølge nettavisa The Athletic har Ødegaard skrevet under en femårskontrakt som gjør ham til det engelske lagets best betalte spiller.

  Martin Ødegaard er kaptein også i Arsenal, der han har spilt siden han første gang kom på lån i januar 2021.

  I forrige sesong ble han kåret til klubbens beste spiller, og onsdag kveld scoret han sitt første mål i Mesterligaen.

 • Newcastle slapp unna Milan-kanonade

  AC Milan var det klart beste laget hjemme på San Siro da de innledet årets mesterliga mot Newcastle tirsdag kveld. Særlig i førte omgang skapte italienerne mye.

  Den offisielle kampstatistikken viser 25-6 i avslutninger og 8-1 i avslutninger på mål. Newcastles eneste skudd på mål kom først fire minutter på overtid.

  Men Nick Pope i Newcastle-målet hadde en meget bra kveld på jobben, og dermed endte kampen 0-0. Det betyr at Samuel Chukwueze (bildet) og hans medpspilelre måtte rive seg i håret av frustrasjon, mens Newcastle fikk med seg et viktig bortepoeng i det som er omtalt som «dødens gruppe».

  De to øvrige lagene i gruppe F er nemlig Paris Saint-Germaine og Borussia Dortmund.

  AC Milan's Samuel Chukwueze
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters/NTB
 • Brentford-back ute for sesongen

  Brentfords venstreback Rico Henry må opereres for en alvorlig kneskade og mister trolig resten av sesongen. Det opplyser London-klubben på sitt nettsted.

  26-åringen falt forkjært etter en duell med Kieran Trippier i helgens 0-1-tap for Newcastle i Premier League, og nå er det klart at skaden er alvorlig.

  – Rico må opereres i løpet av nærmeste framtid, og deretter følger dessverre en langvarig periode med restitusjon, sier Brentfords medisinsk ansvarlige Neil Greig.

  (NTB)

  Nu1No0WdcZU
  Foto: PAUL ELLIS / AFP