- Han spiller ikke neste kamp

Få minutter før pause, på stillingen 1-0 til England, ødela keeper Robert Green den engelske festen.

Selv om England tok ett poeng er det keepertabben til Robert Green det snakkes om etter 1-1-kampen mellom England og USA på Royal Bafokeng stadion i Rustenburg.

Nrksport.no fulgte England - USA spark for spark

På stillingen 1-0 til England bøyde Englands keeper seg ned for å plukke opp det tilsynelatende enkle langskuddet fra Clint Dempsey, men ballen gled ut av hendene på Green og England mistet ledelsen.

Bør Green få spille neste kamp? Si din mening nederst i saken!

- Den følelsen er grusom. Keeperen er veldig klar over at det sitter 1,2 milliarder og ser på, og han er klar over hva som blir overskriftene i morgen, sier Norges tidligere landslagskeeper Frode Grodås til NRK.

- Jeg tror ikke han spiller neste kamp.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Robert Green

Robert Green lå langflat og så ballen rulle i mål etter kjempetabben.

Foto: HOANG DINH NAM / Afp

Gerrard skylder på ballen

England-kaptein Steven Gerrard vil imidlertid ikke skylde på Green.

- Det er et enkelt mål, men vi bør ikke kritisere han. Det har vært mye diskusjon rundt ballen før VM, og den er spesiell. Jeg tror Robert (Green) vil lære av sine feil å komme tilbake, sa Gerrard etter kampen.

Sjefen selv, Fabio Capello, var mer klar på hvordan han opplevde Greens tabbe og utelukker ikke at han vraker Green i neste kamp.

- Det er en stor tabbe, men etter den uheldige episoden synes jeg han står en bra kamp. Alt kan skje i en fotballkamp og jeg må vente noen dager før jeg bestemmer hvem som står i mål neste kamp, sa Capello.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

England fremsto ikke som en potensiell VM-vinner og det var USA som var nærmest seier 20 minutter etter pause. Altidore løp fra Carragher og avslutningen gikk via keeper Green og i stolpen. England slet med farten til Findley og Altidore som spilte på topp for USA.

Drømmestart

Det startet så bra for England da kaptein Steven Gerrard sendte laget i ledelsen etter bare tre minutter. Wayne Rooney flikket ballen til Emile Heskey, som spilte en smart vegg og fant Gerrard på et bakromsløp. Lagkapteinen utmanøvrerte keeper med et elegant utsidespark.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Steven Gerrard

Kaptein Steven Gerrard sendte England i ledelsen etter bare tre minutter.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp


Tross drømmestarten klarte ikke England å sette spillet, og utlikningen ga USA håp.

- Amerikanernes mål sjokkerte oss for vi er et lag som forventer å vinne når vi tar ledelsen. Det viktigste var imidlertid å ikke tape, nå går vi for sju poeng i gruppespillet, sa Gerrard.

To tidlige bytter

- Jeg så også ting jeg likte i denne kampen og tror vi vinner neste kamp (Algerie 18. juni), sa Capello som byttet ut Shaun Wright-Phillips for James Milner etter bare en halvtimes spill. I pausen ble også midtstopper Ledley King byttet ut til fordel for veteran Jamie Carragher.

- King har en liten skade og spilte med smerter, men jeg vet ikke hvor alvorlig det er før legen har undersøkt han nøyere. Milner hadde en dårlig kamp og fikk et gult kort. Jeg ville ikke risikere noe og byttet han ut, var landslagssjefens forklaring på byttene.

Heskeys avslutningsegenskaper kom også i fokus. Like etter pause kom han alene med USAs keeper Tim Howard, men i stedet for å plassere ballen i hjørnet, valgte Heskey kraft og skjøt rett på Howard. Svak avslutning.

Dermed har England fått en lite gunstig åpning på VM, men har enklere motstand i møte.

Neste VM-kamp for England er mot Algerie 18. juni.

Bør Green få spille neste kamp? Si DIN MENING her!

Fotball

Oppsummert

  • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.