NRK Meny
Normal

Keeperheltens søte revansje

Han tabbet seg ut da Brasil røk ut av VM for fire år siden, men etter kampen mot Chile fikk Julio Cesar gråte gledestårer.

Julio Cesar i tårer
Foto: Ryan Pierse - FIFA / FIFA via Getty Images

– For fire år siden ga jeg et meget trist intervju hvor jeg var veldig skuffet og følelsesladet. Denne gangen får jeg gi et intervju med gledestårer. Bare gud og familien min vet hva jeg har vært gjennom fram til i dag, sa Julio Cesar i et intervju etter kampen.

For fire år siden ledet Brasil 1-0 i kvartfinalen mot Nederland i VM i Sør-Afrika da kommunikasjonen mellom Filipe Melo og Julio Cesar sviktet totalt. Keeperen plasserte seg helt feil, og Melo fikk hodet på ballen og stanget den i eget mål. Nederland var tilbake i kampen, vant den 2-1 til slutt, og Cesar var utrøstelig.

Derfor innrømte han at han var han på gråten allerede før straffekonkurransen i dag.

– Lagkameratene min kom for å støtte og motivere meg, og snakket om alt som hadde skjedd i karrieren min, og jeg klarte ikke å holde det tilbake, så jeg begynte å gråte. Men mens straffene gikk klarte jeg å fokusere på det jeg skulle gjøre, sa han.

– Jeg tar tre

Keeperen har deretter hatt fire tøffe år i klubbfotballen. Han har fått dårlig med tillit i Queens Park Rangers og den siste perioden spilt klubbfotballen sin i Toronto. Allikevel har han fortsatt landslagstrener Scolaris tillit, og tilliten til alle de andre spillerne. Kaptein Thiago Silva var svært glad på keeperens vegne.

– Jeg ba til gud om å velsigne spillerne våre og spesielt Julio Cesar som har hatt en vanskelig tid siden siste VM. Han fortjener dette øyeblikket, sa han, før han fortalte at Cesar hadde forutsett hva som skulle skje på forhånd.

– Før straffen sa Julio til oss. Vær sikker på at jeg tar tre. Det er utrolig. Det var som om det var skrevet på forhånd, sa Thiago Silva i et intervju etter kampen.

Brazil v Chile
Foto: Alex Grimm - FIFA / FIFA via Getty Images

Det tok 120 minutter og en straffespark-konkurranse før Brasil klarte å slå Chile i lørdagens åttedelsfinale i fotball-VM. En hårfin bom av Gonzalo Jara var nok, etter at både Mauricio Pinilla og Alexis Sanchez hadde fått sine skudd reddet av Julio Cesar.

Dermed fikk Cesar nesten rett i sin spådom. Han tok to og så ett gå i stolpen.

Thiago Silva og Julio Cesar var i ekstase etter seieren mot Chile, og særlig keeperen var en beveget mann etter kampen.

– Noen kan stryke med

– Vi mangler tre steg til, og jeg håper å kunne gi enda flere intervjuer fylt med glede og et helt Brasil i fest. Det er min store drøm, sa Julio Cesar i et intervju etter kampen.

Også Thiago Silva fokuserte på de oppgavene som gjenstår.

– Vi har tre hinder igjen, men vi må jobbe hardt for å spille bedre og prøve å vinne i opprinnelig spilletid. Hvis det koker ned til straffekonkurranse hver gang tror jeg noen kommer til å stryke med, spøkte han.

Se den spennende konkurransen i sin helhet her.

Se hele straffesparkkonkurransen her.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.