Keeperhelt stoppet Fredrikstad

Johann Dahlin ble kampens store spiller da han på overtid gjorde tre meget kvalifiserte redninger.

Lyn-Fredrikstad

Lyn-Fredrikstad

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Kampen endte 0-0.

Jevnspilt i ordinær tid

Det var et jevnspilt oppgjør på Ullevaal i den 15. serierundens siste kamp.

Begge lag løp mye og pasningskvaliteten var det så som så med.

Fredrikstads nykomponerte midtbane med Kasey Wehrmann og Ardian Gashi åpnet svakt, men spilte seg bra opp etter hvert. Lyn stilte nok en gang med en ung midtbane som ikke gjorde skam på seg selv. Den største dramatikken i ordinær spilltid var et skudd i treverket fra hvert lag.

Fredrikstad våknet på overtid

På overtid startet Fredrikstad et stormløp mot Lyns mål. Raymond Kvisvik kom inn på banen og rødbuksene tok fullstendig over.

I løpet av de tre minuttene som var lagt til fikk Fredrikstad tre enorme muligheter. Særlig Ismael Fofana og Tarik Elyounoussi var nære på, men Johann Dahlin var i det umulig hjørnet.

Johann Dahlin
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

20-åringen fra Sverige sto som en levende vegg og han var utvilsomt kampens store profil.

Dahlin var våken kampen i gjennom og da han ble satt på prøve på overtid, viste han hvilket potensialet han har som målvakt.

Svensken har nok gitt Henning Berg noe å tenke på. I neste kamp er Eddie Gustafsson tilbake og hvem som burde stå den kampen er ikke lett å avgjøre.

Forventet poengdeling

Lyn hadde ikke tapt på eget gress før møtet med Fredrikstad, og Fredrikstad sto uten seier på sine syv første bortekamper. Det var derfor ikke overraskende at kampen endte uavgjort.

Skal noen av lagene håpe på å avansere på tabellen må de begynne å ta poeng borte. Det er tydelig at bortekomplekset er høyst reelt for både Lyn og Fredrikstad.

Ingen av lagene endret sin tabellposisjon etter oppgjøret i Oslo. Lyn ligger dermed fortsatt på 6. plass, mens FFK holder 9. plassen.

 

 

Fotballnyheter