Kastet pære på spiller - kan havne i fengsel

I en uke har politiet i Stockholm jaktet på mannen som kastet en pære på Mjällby-spiller Gbenga Arokoyo. Nå er en mann avhørt, mistenkt for brudd på ordensreglene og overfall.

djurg

Her blir Gbenga Arokoyo truffet av pæren under kampen forrige helg. Han ble liggende nede og hadde tydelig smerter i ribbeina.

kjell

Talsmann Kjell Lindgren forteller at politiet har samarbeidet med Djurgården for å finne pærekasteren.

Foto: Maja Suslin / NTB scanpix

Fotballkampen mellom Djurgården og Mjällby i forrige uke måtte stanses etter at det ble kastet flere gjenstander inn på banen.

Det gikk hardest utover Mjällbys Gbenga Arokoyo, som ble truffet i ribbeina av en pære. Politiet mener de nå har identifisert mannen som sto bak kastet.

– Han er tatt inn til avhør og mistenkes for brudd på ordensreglene for å ha kastet inn pæren, og mistenkes også for overfall fordi han kastet den på en person, sier pressetalsmann Kjell Lindgren i Stockholmspolitiet til SportExpressen.se.

Funnet i samarbeid med fotballklubben

Politiet har samarbeidet med Djurgården for å finne mannen.

Etterforskingen er videresendt til påtalemyndighetene som avgjør hvorvidt det skal reises tiltale mot mannen og hvilke lovbrudd som kan være relevante.

Politiet utelukker ikke at han kan ende i fengsel.

– Overfall er et lovbrudd av typen som kan føre til fengselsstraff, fastslår Lindgren.

Politiet har i tillegg avhørt to andre personer i saken, som skal ha kastet andre typer gjenstander inn på banen. Disse er kun mistenkt for brudd på ordensreglene.

Norsk keeper involvert

Hendelsen skjedde etter at gjestene Mjällby tok ledelsen etter 37 minutter. Robin Strömberg hadde sendt ballen i nettmaskene bak hjemmelagets norske keeper, Kenneth Høie.

Da bortelaget feiret scoring, ble det kastet gjenstander inn på banen mot de feirende spillerne. Både flasker og frukt ble kastet.

– Jeg ble truffet av en frukt. Det gjorde veldig vondt. Det kjentes ut som en sten, sa Arokoyo til Aftonbladet.

Store smerter

Spilleren ble liggende nede med tydelig smerter. Arokoyo fikk raskt hjelp av lagets helsepersonell, og kom seg etter hvert på beina igjen. Han gikk rett bort til dommeren og viste frem hvor han hadde blitt truffet.

Etter å ha konferert med sine meddommere, valgte hoveddommer Tobias Mattsson å sende spillerne av banen etter episoden.

Over 20 minutters venting senere ble det bestemt at kampen ble avbrutt. Dette skjedde til stor pipekonsert fra publikum på arenaen i Stockholm.

Fotballnyheter