Kaptein Skjelbred byttes «alltid» ut

ULLEVAAL (NRK): Per Ciljan Skjelbred (27) har ledet Norge i ni landskamper og blitt tatt av banen i sju av dem.

Skjelbred

SKUFFET: Norge og Per Ciljan Skjelbred fikk en tung dag på jobben da Aserbajdsjan rappet med seg poeng på Ullevaal fredag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Skjelbred

TUNG RUNDE: Her er Per Ciljan Skjelbred under ett av intervjuene etter Aserbajdsjan-kampen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Nå har jeg vært skadet og slitt med kneet i en lengre periode. Det lå litt i kortene at jeg skulle prøve så lenge det gikk, og så få inn friske bein når det var tid for det, sier Skjelbred til NRK etter den skuffende 0-0-kampen mot Aserbajdsjan.

Her ble han erstattet av Pål André Helland. Rosenborg-spilleren ga mer fart og trøkk i Norge, som var nærmest scoring etter pause.

Hjemmelaget, med to kraftspisser på topp, skrek på mange måter etter en mer rendyrket kant, og Skjelbred måtte vike allerede etter ti minutter av 2.-omgang.

– Vært bevisst

Han har nå ledet Norge i ni landskamper (tre treningskamper) siden han tok over kapteinsbindet fra Brede Hangeland i september i fjor. I sju av dem har han blitt tatt av banen, inkludert Kroatia-kampen hvor han ble skadet etter 19 minutter.

Under mandagens kamp mot Sverige ble han erstattet av Tarik Elyounoussi, som var suspendert til oppgjøret mot Aserbajdsjan.

Etter kampen forklarte Skjelbred alle utbyttene:

– Treningskamper er treningskamper, det er ikke der du skal gå i kjelleren. Det har egentlig vært bevisst hele veien, sa 27-åringen.

Artikkelen fortsetter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Annen rolle

Skjelbred har blitt brukt som «innoverkant» også i Høgmos mer vante 4-2-3-1, men på klubblaget Hertha Berlin brukes han som sittende midtbanespiller i den samme formasjonen.

– Jeg er egentlig veldig fleksibel der, sier Skjelbred.

– Hvor vil du helst spille?

– Jeg kan spille begge plasser. Jeg spiller der laget trenger meg, sier trønderen.

Fredag slet han med å involvere seg offensivt i banen. Skjelbred fikk én god sjanse da Joshua King fant ham ved 16-meteren, men 27-åringen traff ikke ballen rent på halv volley.

Dermed står han fortsatt med ett mål på sine 32 landskamper.

Fotballnyheter