Kaptein Hangeland: – En utrolig lettelse

Island var lillebroren som skulle bankes, men Norge stanget lenge før det ble jubel. Etterpå er kapteinen mer lettet enn lykkelig.

Video Hangeland etter Norge-Island

VIDEO: Hangeland etter Norge-Island.

Moa scorer på straffe

AVGJØRELSEN: Her klinker Moa ballen i krysset i det 88. spilleminutt. Scoringen kan vise seg å bli gull verdt i kampen om plass i neste sommers EM-sluttspill.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Les også: Norge slo Island 1-0

Island burde helst slås om drømmen om EM neste sommer skulle leve videre i beste velgående. Men det drøyde helt til det 88. minutt før Norge fikk målet som ga tre poeng, signert Mohammed Abdellaoue på straffespark.

– Det er fortjent, men med få minutter igjen går det jo unektelig mot uavgjort. Vi stanger mot veggen, men regien var perfekt i dag. Den forløsende scoringen kom til slutt. En utrolig lettelse, sier kaptein Brede Hangeland til NRK like etter kampslutt.

– 0-0 ville vært som et tap

Den forrige (og eneste) treneren som tok Norge til et EM-sluttspill, Nils Johan Semb, forklarte viktigheten av scoringen slik etter kampen.

– Forskjellen er enorm. 0-0 her ville ha føltes som et tap. Da måtte vi ha dradd til Parken på tirsdag for å vinne. Nå er et uavgjortresultat der nede glimrende, og det er et godt utgangspunkt.

Norge møter Danmark i København tirsdag førstkommende.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innbyttere satte fart

moa

SUKSESS-TRIOEN: Daniel Braaten, John Carew og Mohammed Abdellaoue var svært sentrale da Island ble slått.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Nettopp Mohammed «Moa» Abdellaoue var mannen som på forhånd var utpekt til Norges farligste våpen offensivt. NRKs egen fotballguru Arne scheie spådde ham som matchvinner med kampens eneste scoring i 2. omgang., og traff dermed perfekt.

Men Moa skulle få solid hjelp av en annen spiss som det har vært skrevet mye om i det siste, nemlig John Carew. Han kom sammen med Daniel Braaten inn i 2. omgang og satte fart på Norge.

– Carew er smart

Og da kampen ble avgjort var det de tre nevnte som sto frem. Braaten spilte Carew i bakrom, Carew spilte ballen forbi keeper og ble felt.

– Han er smart, sier Islands keeper Stefan Logi Magnusson.

– Han ser opp, sparker ballen til siden og går inn i meg. Men det er et straffespark, vedgår sisteskansen som til daglig tjener sin lønn i Lillestrøm.

Håpte på å bli felt

– Han hiver seg i meg. Jeg mener det er en klar straffe, sier Carew selv til NRK.

– Men det er en rutinert greie du gjør mot keeper der?

– Ja, det er jo det. Jeg føler han kommer så nær at jeg egentlig ikke kan skyte, så da tar jeg sjansen på å slå den forbi ham og håper at han hopper i meg. Og det gjør han.

Video Moa etter Norge-Island

VIDEO: Carew og Moa etter Norge-Island.

Moa hyller Carew

Resten fikset Moa fra 11 meter. Dagens helt passer på å hylle Carew som utrettet mye på få minutter.

– Det skjer noe 10 sekunder etter at han kommer inn. De fikk noe nytt å forholde seg til. Han knuser dem i alle dueller. Et herlig innhopp som var utrolig viktig for oss, sier Moa til NRK.

Fotballnyheter