NRK Meny
Normal

Kaptein Hangeland: – En utrolig lettelse

Island var lillebroren som skulle bankes, men Norge stanget lenge før det ble jubel. Etterpå er kapteinen mer lettet enn lykkelig.

Video Hangeland etter Norge-Island

VIDEO: Hangeland etter Norge-Island.

Moa scorer på straffe

AVGJØRELSEN: Her klinker Moa ballen i krysset i det 88. spilleminutt. Scoringen kan vise seg å bli gull verdt i kampen om plass i neste sommers EM-sluttspill.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Les også: Norge slo Island 1-0

Island burde helst slås om drømmen om EM neste sommer skulle leve videre i beste velgående. Men det drøyde helt til det 88. minutt før Norge fikk målet som ga tre poeng, signert Mohammed Abdellaoue på straffespark.

– Det er fortjent, men med få minutter igjen går det jo unektelig mot uavgjort. Vi stanger mot veggen, men regien var perfekt i dag. Den forløsende scoringen kom til slutt. En utrolig lettelse, sier kaptein Brede Hangeland til NRK like etter kampslutt.

– 0-0 ville vært som et tap

Den forrige (og eneste) treneren som tok Norge til et EM-sluttspill, Nils Johan Semb, forklarte viktigheten av scoringen slik etter kampen.

– Forskjellen er enorm. 0-0 her ville ha føltes som et tap. Da måtte vi ha dradd til Parken på tirsdag for å vinne. Nå er et uavgjortresultat der nede glimrende, og det er et godt utgangspunkt.

Norge møter Danmark i København tirsdag førstkommende.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innbyttere satte fart

moa

SUKSESS-TRIOEN: Daniel Braaten, John Carew og Mohammed Abdellaoue var svært sentrale da Island ble slått.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Nettopp Mohammed «Moa» Abdellaoue var mannen som på forhånd var utpekt til Norges farligste våpen offensivt. NRKs egen fotballguru Arne scheie spådde ham som matchvinner med kampens eneste scoring i 2. omgang., og traff dermed perfekt.

Men Moa skulle få solid hjelp av en annen spiss som det har vært skrevet mye om i det siste, nemlig John Carew. Han kom sammen med Daniel Braaten inn i 2. omgang og satte fart på Norge.

– Carew er smart

Og da kampen ble avgjort var det de tre nevnte som sto frem. Braaten spilte Carew i bakrom, Carew spilte ballen forbi keeper og ble felt.

– Han er smart, sier Islands keeper Stefan Logi Magnusson.

– Han ser opp, sparker ballen til siden og går inn i meg. Men det er et straffespark, vedgår sisteskansen som til daglig tjener sin lønn i Lillestrøm.

Håpte på å bli felt

– Han hiver seg i meg. Jeg mener det er en klar straffe, sier Carew selv til NRK.

– Men det er en rutinert greie du gjør mot keeper der?

– Ja, det er jo det. Jeg føler han kommer så nær at jeg egentlig ikke kan skyte, så da tar jeg sjansen på å slå den forbi ham og håper at han hopper i meg. Og det gjør han.

Video Moa etter Norge-Island

VIDEO: Carew og Moa etter Norge-Island.

Moa hyller Carew

Resten fikset Moa fra 11 meter. Dagens helt passer på å hylle Carew som utrettet mye på få minutter.

– Det skjer noe 10 sekunder etter at han kommer inn. De fikk noe nytt å forholde seg til. Han knuser dem i alle dueller. Et herlig innhopp som var utrolig viktig for oss, sier Moa til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.