TIL-forsvarer kan være på vei til Rosenborg

TIL-forsvarer Saliou Ciss bekrefter at Rosenborg har vist interesse for han. Klubbene ønsker ikke å kommentere saken.

Saliou Ciss

Saliou Ciss kan være på vei til Rosenborg. Spilleren er i alle fall interessert selv.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Et Tromsø IL i økonomisk trøbbel tvinges trolig til å selge sin senegalesiske landslagsspiller Saliou Ciss (23) i sommerens overgangsvindu.

Etter det NRK erfarer, har TIL innledet en dialog med Rosenborg om et salg av forsvarsspilleren i sommerens overgangsvindu.

Verken sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, eller direktør, Vegard Berg Johansen, vil kommentere et mulig salg til RBK.

Men Ciss selv letter på sløret overfor NRK.

– Jeg har snakket om interessen fra Rosenborg med Svein-Morten (Johansen, red.anm.). Hvis de vil kjøpe meg, må det avklares med Tromsø. Hvis klubbene blir enige om en overgang, vil det ikke være noe problem for meg å gå til Rosenborg, sier Ciss.

– Vil det være et steg videre for deg?

– Ja, det vil det være. Rosenborg spiller i Europa hvert år og er en stor klubb i Norge. Så jeg er interessert. Hvorfor skulle jeg ikke være det? Jeg vet at Tromsø er i problemer med økonomien, så får vi se. Jeg konsentrerer meg om å gjøre det bra i hver kamp og på hver trening, sier Ciss.

Saliou Ciss kan være på vei til Rosenborg.

Salious Ciss ser gjerne mot Rosenborg dersom de ønsker han.

Vil ikke kommentere

TIL må skaffe til veie rundt 10 millioner kroner før 30. juni – da halvårsregnskapet skal sendes inn til Norges Fotballforbund.

Et salg av Saliou Ciss vil kunne bidra til å løse dette – i tillegg til de fem millioner kronene milliardæren Trond Mohn har sagt at han skal spytte inn i TIL-kassen.

En handel med Rosenborg kan også omfatte en løsning med midtbanespilleren Daniel Berntsen (20) motsatt vei. Bodøgutten sliter benken på Lerkendal – og har uttalt at han kan tenke seg en overgang til Tromsø.

Sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, har ikke vært tilgjengelig torsdag formiddag.

Har tro på løsning

Direktør Vegard Berg-Johansen ønsker ikke kommenterer saken, men strekker seg så langt at han innrømmer at Ciss er en spiller det er aktuelt å selge i sommer.

– Ciss er også en person som er en kandidat når vi ser på spillerlogistikk i sommervinduet, men vi se på totalbildet for sporten og for klubben, sier Berg-Johansen.

– Er Rosenborg på banen?

– Jeg kommenterer ikke detaljer i forhold til mulige overganger.

Berg Johansen sier han er sterk i troen på at TIL skal klare å få på plass de millionene som er nødvendig inn mot 30. juni.

– Vi har positive krefter både i og rundt klubben som jobber med dette, og har stor tro på at vi skal komme i mål, sier direktøren.

Har handlefrihet

Rosenborg fikk inn et tosifret antall millioner for salget av Tarik Elyounoussi til Hoffenheim tidligere denne måneden. RBK har dermed handlefrihet til å styrke stallen – selv om klubben brukte noen av millionene til å hente Alexander Sødelund fra FK Haugesund.

Tidligere har RBK forsøkt å hente både Kara og Ruben Yttergård Jenssen fra TIL.

Trolig er sjansen for å lykke noe større i og med at TIL «må» selge.

I Rosenborg vil Ciss kunne være aktuell som både stopper og venstre back. På backen er «Mikke» Dorsin en av lagets beste spillere, men han fyller 32 i løpet av sesongen.

Fotball

 • Fortsetter i mesterligaen

  Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

  Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

  Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

  Kampen spilles torsdag.

  tVJ4ieyCqmY
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK