TIL-forsvarer kan være på vei til Rosenborg

TIL-forsvarer Saliou Ciss bekrefter at Rosenborg har vist interesse for han. Klubbene ønsker ikke å kommentere saken.

Saliou Ciss

Saliou Ciss kan være på vei til Rosenborg. Spilleren er i alle fall interessert selv.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Et Tromsø IL i økonomisk trøbbel tvinges trolig til å selge sin senegalesiske landslagsspiller Saliou Ciss (23) i sommerens overgangsvindu.

Etter det NRK erfarer, har TIL innledet en dialog med Rosenborg om et salg av forsvarsspilleren i sommerens overgangsvindu.

Verken sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, eller direktør, Vegard Berg Johansen, vil kommentere et mulig salg til RBK.

Men Ciss selv letter på sløret overfor NRK.

– Jeg har snakket om interessen fra Rosenborg med Svein-Morten (Johansen, red.anm.). Hvis de vil kjøpe meg, må det avklares med Tromsø. Hvis klubbene blir enige om en overgang, vil det ikke være noe problem for meg å gå til Rosenborg, sier Ciss.

– Vil det være et steg videre for deg?

– Ja, det vil det være. Rosenborg spiller i Europa hvert år og er en stor klubb i Norge. Så jeg er interessert. Hvorfor skulle jeg ikke være det? Jeg vet at Tromsø er i problemer med økonomien, så får vi se. Jeg konsentrerer meg om å gjøre det bra i hver kamp og på hver trening, sier Ciss.

Saliou Ciss kan være på vei til Rosenborg.

Salious Ciss ser gjerne mot Rosenborg dersom de ønsker han.

Vil ikke kommentere

TIL må skaffe til veie rundt 10 millioner kroner før 30. juni – da halvårsregnskapet skal sendes inn til Norges Fotballforbund.

Et salg av Saliou Ciss vil kunne bidra til å løse dette – i tillegg til de fem millioner kronene milliardæren Trond Mohn har sagt at han skal spytte inn i TIL-kassen.

En handel med Rosenborg kan også omfatte en løsning med midtbanespilleren Daniel Berntsen (20) motsatt vei. Bodøgutten sliter benken på Lerkendal – og har uttalt at han kan tenke seg en overgang til Tromsø.

Sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, har ikke vært tilgjengelig torsdag formiddag.

Har tro på løsning

Direktør Vegard Berg-Johansen ønsker ikke kommenterer saken, men strekker seg så langt at han innrømmer at Ciss er en spiller det er aktuelt å selge i sommer.

– Ciss er også en person som er en kandidat når vi ser på spillerlogistikk i sommervinduet, men vi se på totalbildet for sporten og for klubben, sier Berg-Johansen.

– Er Rosenborg på banen?

– Jeg kommenterer ikke detaljer i forhold til mulige overganger.

Berg Johansen sier han er sterk i troen på at TIL skal klare å få på plass de millionene som er nødvendig inn mot 30. juni.

– Vi har positive krefter både i og rundt klubben som jobber med dette, og har stor tro på at vi skal komme i mål, sier direktøren.

Har handlefrihet

Rosenborg fikk inn et tosifret antall millioner for salget av Tarik Elyounoussi til Hoffenheim tidligere denne måneden. RBK har dermed handlefrihet til å styrke stallen – selv om klubben brukte noen av millionene til å hente Alexander Sødelund fra FK Haugesund.

Tidligere har RBK forsøkt å hente både Kara og Ruben Yttergård Jenssen fra TIL.

Trolig er sjansen for å lykke noe større i og med at TIL «må» selge.

I Rosenborg vil Ciss kunne være aktuell som både stopper og venstre back. På backen er «Mikke» Dorsin en av lagets beste spillere, men han fyller 32 i løpet av sesongen.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • England straffes for bråket i EM

  Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner.

  Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse.

  Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi. Det vil si at den ikke gjelder den pågående VM-kvalifiseringen, som er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Blir det nye scener med uro på Wembley i løpet av de to neste årene, vil FA automatisk bli straffet med en kamp til uten publikum.

  Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Polititopp kritiserer PL-klubbene

  Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports.

  Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene.

  Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene. Det toppet seg under sommerens fotball-EM, der England-spillerne Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet i straffesparkkonkurransen i finalen mot Italia.

  Roberts forteller at han sendte brev til alle de 92 proffklubbene i juli. 49 av dem vil samarbeide med politiet, men bare åtte har tatt kontakt med ønske om at politiet, spillerforeningen eller andre støttespillere snakker med spillerne.

  Andorra England WCup 2022 Soccer
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Norsk Toppfotball vil innføre VAR

  Styret i Norsk Toppfotball (NTF) har sagt ja til å implementere videodømming (VAR) i norsk toppfotball fra 2023, sier Cato Haug, styreleder i NTF til BA. NTF representerer interessene til 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon på herresiden. Klubbene har gitt sine innspill til organisasjonen, som på et styremøte i dag altså vedtok at de er positive til VAR.

  Det er Norges fotballforbund som bestemmer om videodømming skal komme til Norge. I en e-post til BA sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at forbundsstyret skal ta stilling til spørsmålet i månedsskiftet oktober/november.

 • Ingen nordisk søknad om fotball-EM

  Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt.

  Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden.

  Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028. Senere er 2024-mesterskapet tildelt Tyskland, og heller ikke det påfølgende mesterskapet vil havne i Norden.

  Det er i hovedsak stadionbegrensninger som gjør at vi ikke vil få se et mesterskap på nordisk jord.

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England