Bonusavtale kan ende i milliongevinst for NFF

Dersom Ståle Solbakken lykkes i Köln, kan NFF få en bonuskompensasjon på opptil 15 millioner kroner.

Video 9b4bd932-7506-465d-afba-f14c8dc31e3c.jpg

Ståle Solbakkens resultater med Köln kan gi penger i kassa for NFF.

Etter det NRK erfarer har NFF fremforhandlet en bonusavtale med Köln i forbindelse med frigivelsen av Ståle Solbakken.

Dersom 43-åringen lykkes i den tyske klubben, kan den totale kompensasjonen bli på mellom 10 og 15 millioner til norsk fotball.

Les også:

Tror NFF kommer godt ut av det

Semb ville under lørdagens pressekonferanse ikke kommentere detaljene i avtalen med den tyske klubben.

Under søndagens pressekonferanse hevdet Solbakken at han ikke visste noe om kompensasjonssummen.

– Det må du ikke spørre meg om, det ble mellom NFF og Köln, sier Solbakken.

– Jeg tror NFF kommer godt ut av det, og har kommet godt ut av det, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Semb

Nils Johan Semb vil ikke ut med detaljer om avtalen med Köln.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Etter det NRK kjenner til skal Köln først ha kommet med et tilbud på cirka én million kroner for å løse Solbakken fra kontrakten, mens NFF ville ha mellom 11 og 12 millioner.

Partene skal ha blitt enige om en grunnsum på cirka seks millioner kroner, i tillegg til den nevnte bonusen.

Høyere lønn i Köln

Solbakkens lønn som landslagstrener var avtalt til cirka tre millioner i året. I Köln antas det at nordmannen får en høyere lønn.

– Det er dumt å si at penger ikke er en liten del av det, men det er en liten del, sier Solbakken.

– Det største er at du får love å trene en klubb i en av de fire store ligaene, og får oppleve Bundesliga fra innsiden. Det å få trene en stor, tradisjonsrikklubb som har ligget litt nede. Utfordringen blir å få stabilitet inn der, sier han.

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Ronaldo og Rashford tilbake i trening – kan bli aktuelle mot Brentford

  Manchester United-manager Ralf Rangnick kan glede seg over at trioen Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford og Paul Pogba er tilbake i trening.

  Det avslørte et bilde Ronaldo publiserte på Twitter mandag. Rangnick snakket om troppen på en pressekonferanse foran onsdagens møte med Brentford, og han hadde følgende å si om de tre stjernespillerne:

  – Cristiano og Marcus trente i går og trener i dag. Vi må vente til etter dagens trening for å se om de er klare. Per nå tror jeg at begge kan være tilgjengelige.

  – Paul hadde sin første trening med laget i går, og han viste hvilken ekstraordinær spiller han kan være, sier Rangnick om Pogba, som har vært ute med skade siden starten av november.

  – Han er ikke klar for kampene denne uken. Jeg håper at han kan være tilgjengelig etter vinterpausen når vi møter Middlesbrough i cupen (4/2) og Burnley (8/2). (NTB)

  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Aftonbladet: Grytebust nær overgang til IFK Göteborg

  Landslagskeeper Sten Grytebust skal være på vei fra FC København til spill i svensk fotball for IFK Göteborg.

  Det er den svenske avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at overgangen nærmer seg å bli en realitet.

  32 år gamle Grytebust har en fortid i Aalesund og danske OB, men var i fjor høst utlånt til danske Vejle.

  Han har slitt med å få spilletid i FC København de siste sesongene. Denne sesongen har Kamil Grabara vært førstevalget på keeperplassen. Svenske Karl-Johan Johnsson har også stått foran Grytebust i køen.

  Den norske landslagskeeperens kontrakt med FCK utløper til sommeren. (NTB)

  Sten Grytebust
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Jarstein nærmer seg trening med laget etter kneoperasjon

  Rune Almenning Jarstein er snart tilbake i trening med lagkameratene i Hertha Berlin etter kneoperasjonen i slutten av november.

  Den norske keeperprofilen var gjennom et inngrep for å fikse menisken og brusken i kneleddet for halvannen måned siden. Nå jobber han mot et skadecomeback.

  – Rune kom seg bra gjennom kneoperasjonen. Han jobber for tiden med rehabilitering og er delvis på treningsbanen. Det vil imidlertid ta litt tid før Rune er i form igjen, sier Hertha Berlins sportsdirektør Fredi Bobic, ifølge Berliner Zeitung.

  Jarstein har ikke spilt for klubblaget siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars i fjor. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse. (NTB)

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres
 • Real Madrid-helten Paco Gento er død

  Tittelgrossisten Francisco «Paco» Gento López, som spilte for Real Madrid fra 1953 til 1971, døde tirsdag, 88 år gammel.

  Det opplyser den spanske fotballstorheten på sitt nettsted. Gento var ærespresident i Real Madrid og en av klubbens største legender. Han er den eneste fotballspilleren som har vunnet den gjeveste europacupen, nå Champions League, seks ganger.

  I Madrid vant han også tolv ligatitler, to cuptitler og flere interkontinentale titler. Venstrekanten spilte 600 kamper for laget og scoret 182 mål.

  – Real Madrid vil gjerne uttrykke våre kondolanser og vår kjærlighet til hans kone Marie Luz, hans sønner Francisco og Julio, hans barnebarn Aitana og Candela og alle hans slektninger, kollegaer og kjære, skriver klubben.

  Gento spilte også 43 landskamper for Spania. Etter spillerkarrieren var han trener for Real Madrids juniorlag og senere Castellón, Palencia og Granada. (NTB)

  Francisco paco Gento
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Lewandowski årets spelar

  Robert Lewandowski er kåra til året spelar for 2020/21. Bayern Münchens polske storscorar gjekk til topps på FIFAs "The Best"-galla i kveld.

  Han scora 48 mål på 40 kampar sist sesong. Han slo også Gerd Müllers 49 år gamle rekord for Bundesliga med eitt mål og enda på 41.

  Lewandowski vann prisen for andre gong. Den første var i desember 2020.

  Dei andre spelarane i finaleheatet var Lionel Messi og Mohamed Salah.

  Årets beste kvinnelege fotballspelar blei Barcelonas Alexia Putella.

  Chelsea tok begge prisane for årets trenar, ved Thomas Tuchel og Emma Hayes.

  Robert Lewandowski
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters