Risikerer nedrykk som seriemester

Fotballspiller Kjell Rune Sellin (21) kan bli historisk på en noe uvanlig måte. Han er allerede seriemester med Rosenborg, men risikerer å rykke ned med Kongsvinger hvor han er på utlån.

Kjell Rune Sellin

- Det er spesielt, sier Kjell Rune Sellin som allerede er seriemester med RBK, men risikerer å rykke ned med Kongsvinger hvor han er på utlån. Til søndag må KIL vinne kampen mot RBK for å ha en mulighet på kvalfiseringsplassen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

– Jeg ler når jeg tenker på det. Det gjør også resten av Kongsvinger-spillerne for det er jo artig, sier Kjell Rune Sellin til NRK.

Etter det NRK kjenner til har det aldri skjedd før at en eliteseriespiller blir seriemester og rykker ned i samme sesong.

– Det er spesielt, innrømmer 21-åringen som spilte åtte seriekamper og scoret to mål for RBK før han i sommer ble lånt ut til Kongsvinger. Man må spille minst tre kamper for å bli mester.

I Hedmark-klubben har han spilt åtte kamper og scoret ett mål.

Hva har du å si til Sellin? Diskutér nederst i saken!

Kjell Rune Sellin

Kjell Rune Sellin i aksjon for Rosenborg tidligere i år.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Søndag ble Rosenborg, og Sellin, seriemester . Dagen etter tapte Kongsvinger 1-3 mot Brann og mistet det meste av håp om å berge plassen.

Hedmarkingene ligger nå fem poeng bak kvalifiseringsplassen med kun to serierunder igjen og da hjelper det lite å ha en seriemester på laget.

Rosenborg-kampen avgjør

Kongsvinger vinne de to siste kampene for å stjele kvalifiseringsplassen fra Hønefoss, og gjett hvem som er første hinder på veien? Rosenborg.

– Jeg ser fram til kampen. Det blir både spesielt og artig. Rosenborg er favoritter, men hvis de ikke spiller sitt beste og vi hever oss blir det spennende, sier trønderen som nå bor i Hedmark.

Blir det ikke tre poeng mot RBK på søndag blir altså Kjell Rune Sellin sendt ned i 1. divisjon av sin egentlige arbeidsgiver.

– Foreløpig er det ingen i Rosenborg som har kommentert situasjonen, sier Sellin med et smil.

– Jeg hadde tro på at Kongsvinger skulle berge plassen da jeg kom hit, men samtidig har jeg hele tiden vært klar over risikoen knyttet til nedrykk. Slik er det når du går til et bunnlag.

21-åringen kan trøste seg med at han slipper å spille 1. divisjon neste år - selv om han rykker ned. Etter sesongen er låneperioden over og han returnerer til RBK hvor han har kontrakt ut 2011-sesongen.

Rykket ned tre ganger

Selv om ingen eliteseriespiller noensinne har opplevd det samme som Sellin gjør nå, er det flere som har gått til «feil» klubb.

I 2000-sesongen rykket for eksempel Kent Karlsen ned med to klubber. Han startet sesongen med Vålerenga for deretter å bli lånt ut til FK Haugesund. Begge klubbene rykket ned og Karlsen ble historisk.

Han ga seg imidlertid ikke og søkte lykken i Luton Town på nivå tre i England, men heller ikke der ble det rare suksessen og Karlsen var med på sitt tredje nedrykk i løpet av et drøyt halvår.

En annen spiller med vane for å slite i feil ende av tabellen er Sellins nåværende kollega i Kongsvinger, Adem Güven. Den uheldige 25-åringen rykket ned med Raufoss fra 1. divisjon i 2007, med HamKam fra eliteserien i 2008 og med samme klubb i 2009.

Skjer det ikke et under med Kongsvinger i de to siste serierundene får han sitt fjerde nedrykk for fjerde året på rad.

Hva har du å si til Sellin? Diskutér her!

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Milan-Hauge er koronasmittet

  Den norske Milan-spilleren Jens Petter Hauge har testet positivt for korona, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Klubben skriver at Hauge, stjernekeeperen Gianluigi Donnarumma og tre andre fra klubben har testet positivt.

  De fem er blitt sendt i karantene umiddelbart. Ingen av dem har symptomer. AC Milan møter Roma hjemme på San Siro i Serie A i kveld.

  Som følge av de positive testene er alle de andre spillerne testet en gang til, men alle resultatene var negative.

  Hauge scoret sitt første mål for «rossoneri» i mesterligaoppgjøret mot Celtic på bortebane sist uke.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Går mot disiplinærsak

  Det kan gå mot disiplinærsak for Kristiansund-spilleren Flamur Kastrati. Norges Fotballforbund følger standard prosedyrer i slike saker.

  – Vi har begynt å samle sammen opplysninger rundt saken og skal ha et møte ved 12-tiden mandag. Det er standard prosedyre i slike saker, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NTB.

  Etter møtet blir det trolig klart om NFF går videre med saken eller ikke, men mye tyder på at det vil komme med en reaksjon, men det er gjennom NFFs disiplinærutvalg.

  Flamur Kastrati
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ødegaard framleis ute

  Martin Ødegaard er ikkje med i Real Madrid-troppen i meisterligakampen mot Borussia Mönchengladbach. Trenar Zinédine Zidane har tatt ut 21 spelarar til kampen på tysdag. Det er no ti dagar sidan klubben opplyste om at nordmannen hadde pådratt seg ein leggskade. Det er framleis uvisst når han er speleklar igjen.

  Nations league fotball, Norge - Nord-Irland (1-0)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Sørloth vil legge bråket bak seg

  Alexander Sørloth og landslagssjef Lars Lagerbäck har snakket ut om situasjonen som er oppstått etter forrige landslagssamling, og partene er nå enige om å legge saken bak seg. Det melder Norges Fotballforbund.