Risikerer nedrykk som seriemester

Fotballspiller Kjell Rune Sellin (21) kan bli historisk på en noe uvanlig måte. Han er allerede seriemester med Rosenborg, men risikerer å rykke ned med Kongsvinger hvor han er på utlån.

Kjell Rune Sellin

- Det er spesielt, sier Kjell Rune Sellin som allerede er seriemester med RBK, men risikerer å rykke ned med Kongsvinger hvor han er på utlån. Til søndag må KIL vinne kampen mot RBK for å ha en mulighet på kvalfiseringsplassen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

– Jeg ler når jeg tenker på det. Det gjør også resten av Kongsvinger-spillerne for det er jo artig, sier Kjell Rune Sellin til NRK.

Etter det NRK kjenner til har det aldri skjedd før at en eliteseriespiller blir seriemester og rykker ned i samme sesong.

– Det er spesielt, innrømmer 21-åringen som spilte åtte seriekamper og scoret to mål for RBK før han i sommer ble lånt ut til Kongsvinger. Man må spille minst tre kamper for å bli mester.

I Hedmark-klubben har han spilt åtte kamper og scoret ett mål.

Hva har du å si til Sellin? Diskutér nederst i saken!

Kjell Rune Sellin

Kjell Rune Sellin i aksjon for Rosenborg tidligere i år.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Søndag ble Rosenborg, og Sellin, seriemester . Dagen etter tapte Kongsvinger 1-3 mot Brann og mistet det meste av håp om å berge plassen.

Hedmarkingene ligger nå fem poeng bak kvalifiseringsplassen med kun to serierunder igjen og da hjelper det lite å ha en seriemester på laget.

Rosenborg-kampen avgjør

Kongsvinger vinne de to siste kampene for å stjele kvalifiseringsplassen fra Hønefoss, og gjett hvem som er første hinder på veien? Rosenborg.

– Jeg ser fram til kampen. Det blir både spesielt og artig. Rosenborg er favoritter, men hvis de ikke spiller sitt beste og vi hever oss blir det spennende, sier trønderen som nå bor i Hedmark.

Blir det ikke tre poeng mot RBK på søndag blir altså Kjell Rune Sellin sendt ned i 1. divisjon av sin egentlige arbeidsgiver.

– Foreløpig er det ingen i Rosenborg som har kommentert situasjonen, sier Sellin med et smil.

– Jeg hadde tro på at Kongsvinger skulle berge plassen da jeg kom hit, men samtidig har jeg hele tiden vært klar over risikoen knyttet til nedrykk. Slik er det når du går til et bunnlag.

21-åringen kan trøste seg med at han slipper å spille 1. divisjon neste år - selv om han rykker ned. Etter sesongen er låneperioden over og han returnerer til RBK hvor han har kontrakt ut 2011-sesongen.

Rykket ned tre ganger

Selv om ingen eliteseriespiller noensinne har opplevd det samme som Sellin gjør nå, er det flere som har gått til «feil» klubb.

I 2000-sesongen rykket for eksempel Kent Karlsen ned med to klubber. Han startet sesongen med Vålerenga for deretter å bli lånt ut til FK Haugesund. Begge klubbene rykket ned og Karlsen ble historisk.

Han ga seg imidlertid ikke og søkte lykken i Luton Town på nivå tre i England, men heller ikke der ble det rare suksessen og Karlsen var med på sitt tredje nedrykk i løpet av et drøyt halvår.

En annen spiller med vane for å slite i feil ende av tabellen er Sellins nåværende kollega i Kongsvinger, Adem Güven. Den uheldige 25-åringen rykket ned med Raufoss fra 1. divisjon i 2007, med HamKam fra eliteserien i 2008 og med samme klubb i 2009.

Skjer det ikke et under med Kongsvinger i de to siste serierundene får han sitt fjerde nedrykk for fjerde året på rad.

Hva har du å si til Sellin? Diskutér her!

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Strammare regime for toppfotballen

  Noregs Fotballforbund har justert smittevernprotokollane sine før årets siste klubbkampar. Det skjer etter fleire koronatilfelle i toppfotballen dei siste vekene. Blant anna får ein berre halde treningskampar dersom ein søker om dette i førevegen.

 • Flyttar ikkje cupfinale likevel

  Cupfinalen for kvinnene går som planlagt på Ullevaal stadion – sjølv om det torsdag blei kommunisert at han ville bli flytta. LSK og Vålerenga møtest til kamp om årets cupmeisterskap på kvinnesida 13. desember.

 • Beklager etter Berntsen-sparking

  Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik legger seg flat og beklager håndteringen av sparkingen av trener Bjarne Berntsen etter sterke reaksjoner fra fansen.

  Tribunene på Vikings arena ble torsdag kveld prydet med flere klare og kritiske meldinger rettet mot klubbledelsen, skriver VG. Berntsen fikk også skriftlig støtte.

  Styreleder Roar Åkerlund i Vikinghordene bekrefter at det var supporterklubben som hang opp bannerne. Der ble det blant annet tatt til orde for at styreleder Thor Steinar Sandvik må gå av.

  – Vi følte det var vår plikt og vår rett å si ifra om at noen har tatt en dårlig avgjørelse, for å si det saklig, sier Åkerlund.

  Vikinghordene
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Liverpool-kamp i Danmark likevel

  Britiske myndigheter har lettet på reiserestriksjonene, og dermed kan Liverpool møte Midtjylland i Danmark og ikke på nøytral grunn.

  Borussia Dortmund har bekreftet at de kunne arrangere mesterligakampen mellom lagene fordi britiske restriksjoner ville gitt Liverpool-spillerne 14 dager i karantene ved hjemkomst til England.

  Fredag opplyste imidlertid Midtjylland at britiske myndigheter har gitt eliteutøvere et unntak fra regelen, skriver Sky Sports.

  Liverpool – Midtjylland finner dermed sted i Herning 9. desember.

  Jürgen Klopp
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen beslutning om cupfinale

  Kvinnenes cupfinale kan bli flyttet fra Ullevaal, men foreløpig er ingen beslutning tatt i saken. NFF vurderer alternative løsninger.

  LSK og Vålerenga møtes til kamp om årets cupmesterskap på kvinnesiden 13. desember. Kampen er i utgangspunktet satt opp på Ullevaal stadion.

  Cupfinale
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB