NRK Meny
Normal

Kan få tap nummer 100 mot Odd

De siste sesongene har handlet om barrierebryting for AaFK. Mandag kan tangotrøyene nå en ny milepæl på toppnivå som kanskje ikke oser like mye av positivitet – nemlig 100 tap i eliteserien.

Arnefjord

Odd er kveldens motstander, og der kan AaFK enten nå milepælen med 100 tap i eliteserien, eller drøye det uunngåelige litt lenger. Her fra et tidligere møte, med Adem Güven i luftig svev.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Ti kamper er spilt i årets eliteserie før mandagens runde. Der ligger AaFK pent plassert på fjerdeplass med 17 poeng, mens dagens motstander – Odd – ligger litt mer ubehagelig til på nest siste plass med åtte poeng.

Det skulle gi et godt utgangspunkt for tangotrøyene, som nok håper å vise at forrige helgs 7-1-seier mot Lillestrøm ikke bare var et blaff.

Tar man også med at de oransje er ubeseiret på de åtte siste hjemmekampene, forsterker det troen på poeng mot de hvite fra Skien. Odd har i tillegg tapt alle sine 4 bortekamper i TL denne sesongen. Forrige seier borte kom mot Tromsø den 18.nov 2012.

Jonatan Tollås Nation

– Vi skal selvsagt gjøre alt for å drøye det så lenge som mulig før vi havner på tresifret antall tap, sier Jonatan Tollås Nation.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Det er riktignok topp mot bunn, men det kan fort skifte dersom vi tror at det bare er å gå utpå og hanke inn seieren. Vi må være topp skjerpet, sier kaptein Jonatan Tollås Nation.

Ny barriere

Og Tollås har nok rett i det. For selv om Odd ligger under nedrykksstreken, har Dag Eiliv Fagermos menn historisk sett et godt tak på Aalesund, med hele ni seiere på totalt 14 innbyrdes møter.

Kun tre seiere har blitt tilskrevet AaFK noensinne, mens to kamper har endt uavgjort.

Hvis det ender med tap for Aalesund i kveldens hjemmekamp, vil det markere en ny milepæl for laget, som er relativt ungt i eliteserien med ni tilbakelagte sesonger siden det første opprykket i 2003.

Da vil man nemlig nå 100 nederlag på toppnivå, i følge statistikkbyrået Infostrada. Laget har til nå 78 seirer, 57 uavgjorte og 99 tap på sine 234 kamper i Tippeligaen så langt.

– Akkurat det er det nok ingen i laget som tenker på. Vi ser ikke på statistikken over hvor ofte vi taper, men skal selvsagt gjøre alt for å drøye det så lenge som mulig før vi havner på tresifret antall tap, sier Nation.

Den høyreiste spissen Tor Hogne Aarøy har vært med på de fleste oppgjør i eliteserien siden opprykket i 2005, og ler når han blir konfrontert med de snart 100 tapene.

– Hehe, den statistikken må vi holde unna lengst mulig. Det blir nok hundre før eller siden, men vi håper det ikke skjer i dag, sier han.

Saken fortsetter under bildet

AaFK Odd

Frode Johnsen og Odd kommer nok en gang til Ålesund for å prøve å hanke inn tre poeng.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Historisk dimensjon

De fleste seierne har kommet borte på Skagerak Arena. I Ålesund er statistikken dønn jevn, med tre seiere til hvert lag og én uavgjort. Begge lag har til sammen scoret 11 mål på Color Line Stadion.

Odd gir også kveldens oppgjør en historisk dimensjon. Det var nemlig AaFKs aller første motstander på dagens arena, da den var ny i 2005. Den gang så det også ut til å bli 1-0-tap, men ett mål hver fra Lasse Olsen og Eirik Hoseth sørget for seier for de oransje.

Aarøy er en av de få på laget som deltok i den historiske snuoperasjonen.

Tor Hogne Aarøy

Tårnspiss Tor Hogne Aarøy er en av få spillere i dagens A-stall som var til stede da AaFK vant åpningskampen mot Odd i 2005.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Ah, det var absolutt en god følelse å snu kampen på slutten, samme dagen som vi åpnet stadion. Vi går for tre poeng i år også, sier Aarøy.

Han forteller at laget er revansjesugne etter 2-0-tapet i Bergen 16. mai - en kamp der AaFK spilte godt, men slet med å sette kula mellom stengene.

– Skal male motstanderen i stykker

– Mot Lillestrøm ble det 7-1-seier. Hva slags forestilling kan vi vente oss mot Odd?

– Vi håper jo selvsagt på festforestilling i dag også, men det blir kanskje litt urealistisk å forvente like mange mål i dag. Uansett går vi ut for å male motstanderne i stykker, og innkassere tre poeng, avslutter kaptein Nation.

Og for en dag det kan gjøres på. I følge yr.no blir det nemlig strålende sol og 18 grader til oppgjøret i Ålesund.

(Kilde: Infostrada sports)

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.