Kan bli enda tidligere seriestart neste år

Syntes du det var kaldt under serieåpningen i fotball? Neste sesong kan første spark i eliteserien komme enda tidligere enn i år.

Om to dager sparker Start igang årets første kamp i Eliteserien. I dag passet det bedre med ski enn fotball på Sør Arena, som måtte brøytes med brøytetraktor.

VIDEO: Brøytemannskap måtte brøyte stadion til Start kun to dager før kamp.

– Jeg skulle tro at vi må starte tidligere enn i år, i hvert fall, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NRK.

Første serierunde i eliteserien ble en kald opplevelse flere steder i landet.

På grunn av fredagens landskamp mot Albania, ble det seriestart samme helga som Petter Northug og Therese Johaug kjempet om verdenscupppoeng i Holmenkollen.

Les også: Kollen banket eliteserien

– Må starte tidligere

Seriestart neste år kan imidlertid bli en enda kaldere fornøyelse, forutsatt at Norge kvalifiserer seg til sommerens fotball-VM, forklarer Nils Johan Semb.

– Det kan bli litt mer fleksibelt til neste år, fordi Norge ikke spiller kvalik-kamper i mars. Men skulle Norge kvalifisere seg til VM, som vi alle håper på, så må vi starte tidligere, understreker Semb.

I år startet eliteserien 15. mars med oppgjøret Viking - Molde.

Gressmatta på Viking stadion var alt annet enn grønn, og to dager før kampen mellom Start og Hønefoss måtte arenaen brøytes for snømassene.

Saken fortsetter under video

Nils Johan Semb er klar på at serien må starte tidlig hvis man skal rekke alle kampene.

VIDEO: Toppfotballsjefen tror på tidligere seriestart neste år.

Tror folk forstår

Neste år kan det altså bli enda tidligere seriestart. Semb tror likevel publikum vil vise forståelse for det.

– Om Norge kvalifiserer seg til VM, er det nok også lettere å ta på seg votter og stilongs.

– Nå er det vel sjette eller sjuende året hvor vi starter rundt 15. - 20. mars. Det var ikke rekordtidlig i år, det har vært to år vi har startet tidligere. Men vi må i gang tidlig i mars om Norge kvalifiserer seg, for under VM blir det en lang periode der vi er sperret for eliteseriespill, påpeker han.

For mye snakk om været

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, mener det er blitt nesten umulig å unngå en tidlig seriestart i Norge.

– Det er ikke plass. Vi må jo spille kampene, sier han.

– Vi har 16 lag, og en del FIFA-datoer som vi må forholde oss til. Vi må også forholde oss til europacupen, og dessuten skal folk ha sommerferie. Da er på mange måter svaret gitt, sier Siem.

Kjetil Siem synes imidlertid at det har blitt vel mye fokus på været i forbindelse med serieåpningen.

– Jeg var på kamp i Bundesliga nylig, der var det minus seks grader og 50.000 tilskuere. Vi har liksom vent oss til at vi skal kle oss mindre på fotballkamper. Men det er ingen som klager når det er cupfinale og det snør. Men vi liker å klage litt, vi nordmenn, smiler han.

Fotballnyheter