NRK Meny
Normal

Kampen Norge må vinne: – Vanskelig å vinne gruppen med poengtap mot Albania

Alt annet enn seier hjemme mot Albania er uaktuelt dersom Norge skal kvalifisere seg direkte til VM i Brasil neste sommer, mener «Drillo».

Egil Olsen

Egil «Drillo» Olsen mener at tre poeng er nødvendig mot Albania for å holde drømmen om gruppeseier levende.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Sveits Albania

Med poengtap mot Albania kan Sveits bli vanskelige å innhente på toppen av tabellen. Her fra sveitsernes kamp mot Albania, da de vant 2–0.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Karl-Petter Løken

Karl-Petter Løken mener at dersom de norske spillerne leverer det som forventes av dem, så bør Norge vinne greit over Albania.

Foto: NRK
– Med poengtap mot Albania så tror jeg at fokuset på å vinne gruppen forsvinner, sier Norges landslagssjef til NRK.

Når fire kamper er spilt i kvalifiseringsgruppe E ligger Norge på en 2.-plass med syv poeng, tre bak ledende Sveits, og ett foran Albania og Slovenia.

Sveits møter Kypros borte dagen etter Norge-Slovenia, og dersom de skulle vinne og Norge avgi poeng mot Albania, synes veien lang mot en gruppeseier for «Drillo».

– Vi må vinne for å holde muligheten til å vinne gruppen levende, sier han.

– Skal vinne

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken mener innstillingen til sin gamle sjef er helt riktig, selv om Albania har vist at de kan være farlige og plukke poeng mot antatt sterkere motstand.

– Albania er ikke dårlige. De har seks poeng på sine fire kamper, bare ett poeng mindre enn Norge, sier han.

– De har vunnet to og tapt to så langt i kvalifiseringen, men dersom Norge klarer å opptre med normal entusiasme og det man kan forvente av hver enkelt spiller, så tror jeg vi kommer til å slå Albania.

Målforskjell kan bli avgjørende

Men en knapp seier trenger heller ikke å være godt nok dersom målet er å være på toppen av gruppetabellen når vi skriver oktober – også målforskjellen kan bli avgjørende. Sveits står per nå med seks plussmål (7-1), mens Norge etter tomålstap for Island har slått Slovenia med ett, Kypros med to og spilt uavgjort med Sveits.

Det gir ett plussmål (6-5) i protokollen – en statistikk Drillo mener må forbedres, ettersom det er målforskjell som blir gjeldende dersom to lag har likt antall poeng.

– Vi stopper ikke å spille dersom vi tar ledelsen, for all del. Vi vet at målforskjellen kan bli viktig, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.