Normal

Kampen Norge må vinne: – Vanskelig å vinne gruppen med poengtap mot Albania

Alt annet enn seier hjemme mot Albania er uaktuelt dersom Norge skal kvalifisere seg direkte til VM i Brasil neste sommer, mener «Drillo».

Egil Olsen

Egil «Drillo» Olsen mener at tre poeng er nødvendig mot Albania for å holde drømmen om gruppeseier levende.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Sveits Albania

Med poengtap mot Albania kan Sveits bli vanskelige å innhente på toppen av tabellen. Her fra sveitsernes kamp mot Albania, da de vant 2–0.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Karl-Petter Løken

Karl-Petter Løken mener at dersom de norske spillerne leverer det som forventes av dem, så bør Norge vinne greit over Albania.

Foto: NRK
– Med poengtap mot Albania så tror jeg at fokuset på å vinne gruppen forsvinner, sier Norges landslagssjef til NRK.

Når fire kamper er spilt i kvalifiseringsgruppe E ligger Norge på en 2.-plass med syv poeng, tre bak ledende Sveits, og ett foran Albania og Slovenia.

Sveits møter Kypros borte dagen etter Norge-Slovenia, og dersom de skulle vinne og Norge avgi poeng mot Albania, synes veien lang mot en gruppeseier for «Drillo».

– Vi må vinne for å holde muligheten til å vinne gruppen levende, sier han.

– Skal vinne

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken mener innstillingen til sin gamle sjef er helt riktig, selv om Albania har vist at de kan være farlige og plukke poeng mot antatt sterkere motstand.

– Albania er ikke dårlige. De har seks poeng på sine fire kamper, bare ett poeng mindre enn Norge, sier han.

– De har vunnet to og tapt to så langt i kvalifiseringen, men dersom Norge klarer å opptre med normal entusiasme og det man kan forvente av hver enkelt spiller, så tror jeg vi kommer til å slå Albania.

Målforskjell kan bli avgjørende

Men en knapp seier trenger heller ikke å være godt nok dersom målet er å være på toppen av gruppetabellen når vi skriver oktober – også målforskjellen kan bli avgjørende. Sveits står per nå med seks plussmål (7-1), mens Norge etter tomålstap for Island har slått Slovenia med ett, Kypros med to og spilt uavgjort med Sveits.

Det gir ett plussmål (6-5) i protokollen – en statistikk Drillo mener må forbedres, ettersom det er målforskjell som blir gjeldende dersom to lag har likt antall poeng.

– Vi stopper ikke å spille dersom vi tar ledelsen, for all del. Vi vet at målforskjellen kan bli viktig, sier han.

Fotballnyheter