NRK Meny
Normal

Kamara toppet Moldes sjansesløseri med kjempemiss

Ola Kamara (25) var langt nede etter å ha rotet bort to eventyrlige sjanser til å bli matchvinner hjemme mot Vålerenga.

Ola Kamara

BOM, BOM: Ola Kamara burde sørget for Molde-seier mot Vålerenga, men angriperen feilet i to avgjørende øyeblikk.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Da Kamara ti minutter inn i den andre omgangen på sensasjonelt vis klarte å skyte utenfor fra tre meters hold, hadde et oppgitt hjemmepublikum for syvende gang på en knapp time sett sine spillere misbruke enorme muligheter.

Tor Ole Skullerud var ikke mindre frustrert enn hjemmefansen. Molde-treneren reiste seg opp og slo hånden i taket på benken i ren frustrasjon.

Scorer man ikke på slike sjanser blir det vanskelig å vinne fotballkamper, og det klarte heller ikke Molde. Det til tross for at Kamara fikk nok en eventyrlig mulighet på overtid, bare for å skyte utenfor fra fem meters hold.

– Helt sykt

– Jeg er selvfølgelig skuffet. Den første sjansen er stor, men jeg ser ikke ballen skikkelig og må bare gamble, sier Kamara til C More etter 0-0-kampen.

– Jeg er mest skuffet over den siste sjansen. Den har jeg gått og ventet på og så klarer jeg å dytte den utenfor. Det er helt sykt, sukker Molde-spissen.

Dermed fikk Vålerenga med seg ett poeng tilbake til Oslo.

– Vi har slitt her før, så vi kan ikke klage. Det er godt gjort å få med seg et poeng fra Molde, sier Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (31).

LES SAKEN: Molde går inn i ei skjebneveke

Snytt for straffe?

Selv om den første omgangen endte målløs, var det nok av høydepunkter på kunstgressbanen i Molde. Etter syv minutters spill gikk Etzaz Hussain (22) over ende inne i Vålerengas straffefelt etter en duell med Simon Andreas Larsen (27).

Dommer Karl Henry Johnsen vinket imidlertid spillet videre, til store protester fra hjemmelagets spillere. Reprisene viste at Larsen rev Hussain i armen og at Molde burde fått sjansen fra ellevemeteren.

– Jeg tenker at det der er straffe. Men det er nok vanskelig for dommeren å se det, sier Moldes Mattias Moström (32) - som på grunn av skade sto over kampen og var gjest i C Mores studio.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Molde - Vålerenga

REDDET: Michael Langer sto en god kamp i Vålerenga-målet. Her redder han en heading fra Sander Svendsen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Oppsøkte dommeren

Moström er heller ikke i tvil om at det skulle ha blitt blåst straffespark en knapp halvtime senere, da Vålerengas Elías Már Ómarsson (20) parkerte Vegard Forren (27) inne i feltet og gikk over ende etter tydelig å ha blitt holdt. Dommer Johnsen droppet nok en gang å peke på straffemerket.

Helt utrolig, mener VIF-trener Kjetil Rekdal, som oppsøkte dommeren i pausen for å få en forklaring.

– Jeg spurte om hvordan han tolket situasjonen. Det er et soleklart straffespark og da skal det være rødt kort også. Dette er andre kamp på rad at vi ikke får en straffe vi skal ha. Det er tungt, sier Rekdal til C More.

– Vi er heldige som slipper unna der, sier Moström.

Dermed ble det hverken straffespark eller scoringer i Molde. Poengdelingen betyr at Vålerenga fremdeles er ubeseiret på bortebane denne sesongen. Samtidig beholder de tredjeplassen på tabbelen med 24 poeng på 13 kamper. Molde er nummer fire, tre poeng bak.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.