NRK Meny
Normal

Kaller inn Piiroja til politiavhør

Tidligere Fredrikstad-spiller Raio Piiroja må forklare seg i skattesaken som førte til at to personer ble pågrepet tirsdag.

Raio Piiroja

To personer ble pågrepet i forbindelse med skattesaken rundt den tidligere FFK-spilleren Raio Piiroja på tirsdag. Nå kalles Piiroja selv inn til politiavhør.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Raio Piiroja kalles inn til avhør så fort som mulig, sier poliadvokat Kåre Solvoll til NRK.

Piiroja spiller i dag i nederlandske Vitesse Arnhem. Politiet ønsker å avhøre ham i Norge. Det er for øyeblikket ikke aktuelt å innstille for fengsling, hevder politiet.

– Vi vil heller prioritere å gjennomføre avhør utover kvelden, sier Solvoll.

Politiet bekrefter at det er aktuelt å koble inn estisk politi i saken.

Pågrep to tirsdag morgen

Politiet aksjonerte mot Fredrikstad stadion tirsdag morgen i forbindelse med skattesaken mot Piiroja.

– Da vi kom på jobb, stod politiet og ventet på oss, sier mediesjef Thomas Torjusen i Fredrikstad FK til NRK.

To personer som tidligere har vært en del av ledelsen i Fredrikstad FK er pågrepet. De to er Morgan Andersen og Bjørn Jensen.

Politiet mistenker Fredrikstad FK og det estiske selskapet Sport & Net Grupp for straffbar medvirkning til skatteunndragelse. Et tildels vesentlig beløp skal være tilkommet Raio Piiroja.

Selskapet og de tidligere lederne er siktet for overtredelser av Ligningslovens § 12-1, jf § 4–1. Strafferammen er 3 år.

Mistenker skatteunndragelse

Raio Piiroja skal ha fått under 600.000 kroner i årslønn i perioden han spilte for Fredrikstad, til tross for at han var en av klubbens største profiler. Samtidig betalte FFK én million kroner i året til et agentbyrå i Estland.

Skatt Øst mistenkte at avtalen mellom klubben og agentbyrået var laget for å fordekke lønn til spilleren.

– Skatt Øst er inne med sine dataeksperter, bekrefter Jan Egil kristiansen, leder i skattekrimavdelingen i Skatt Øst, overfor NRK på tirsdag.

Skattemyndighetene har sammenlignet utbetalinger fra FFK Sport AS med kontoutskriftene til Sport & Net Grupp, Piirojas tidligere klubb Flora Tallinn og spilleren selv.

De mener at det fremgår at deler av overføringene fra FFK Sport AS har gått via kontoen til FC Flora Tallinn og havnet på kontoen til Piiroja etter kort tid.

Kemneren i Fredrikstad tok også arrest i Piirojas millioneiendom i Fredrikstad, men har nå fått lov til å selge eneboligen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.