Jönsson: - RBK er en unik mulighet

I dag ble den dårlig skjulte hemmeligheten avslørt. Jan Jönsson blir trener i Rosenborg.

Video - Europacupspill frister

Jönsson ble som forventet ny Rosenborg-trener.

- Det er trist å forlate Stabæk, men jeg har kommet til et tidspunkt hvor det var riktig å bytte klubb. Da er Rosenborg en unik mulighet, sier Jan Jönsson til NRK.

Jönsson fortalte tidligere i år at han forlater Stabæk etter årets sesong, og det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Rosenborg blir hans nye arbeidsgiver.

Tross nesten grenseløse spekulasjoner i ulike medier, har begge klubbene og Jönsson selv nektet å bekrefte trenerbyttet.

Mandag fikk imidlertid spillerne i Stabæk bekreftet at treneren deres blir å se i Rosenborg neste fra 1. januar.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Kjempesurt

- Jeg har hatt seks fine år i Stabæk, men da jeg fikk muligheten til å oppleve nye impulser og utfordringer måtte jeg ta jobben. Rosenborg er en klubb som skal kjempe om en plass i mesterligaen, og det frister for meg også, sier han.

For spillerne i Stabæk kom ikke nyheten som noen overraskelse, men det likevel er trist.

- Det er kjempesurt! Jeg synes han er Norges beste trener. Han er veldig god, og vi får håpe på det beste at de finner en god erstatter, sier Mikkel Diskerud til NRK.

VIDEO: Nils Arne Eggen om Jönsson-signeringen

Video Eggen vikar til Jönsson kommer

På joggetur da meldingen kom

Da meldingen ble offentliggjort mandag ettermiddag, var Jan Jönsson ute på joggetur, mens resten av Stabæk-laget befant seg på Fornebu for restitusjonstrening.

Inge Andre Olsen

Inge Andre Olsen tror det er umulig å erstatte Jan Jönsson.

Inge André Olsen har opplevd Jönsson først som spiller, og i år gjennom jobben i det sportslige utvalget i klubben.

- For min egen del har Janne betydd mye. Det ikke mulig å erstatte han, men vi skal få på plass en god erstatter, sier Inge Andre Olsen som er sportslig koordinator i Stabæk.

Jönsson har tidligere sagt at RBK-jobben er drømmejobben i norsk fotball. Han har tatt Stabæk fra 1. divisjon i 2005 til seriegull i 2008.

Etter at Erik Hamren forlot RBK for å bli svensk landslagstrener, ble Nils Arne Eggen hentet inn som nødløsning ut sesongen. Det var tidlig klart at klubben søkte en annen trener som en langsiktig løsning.

Fikk endelig signaturen

Stabæk-spillere

Stabæk-spillerne tok livet med ro på trening. I dag kom det endelige beskjeden om at de må konkurrere mot Jan Jönsson neste sesong.

Foto: Katrhrine Stava / NRK

Jönsson har nå skrevet fireårskontrakt med Rosenborg.

– Vi er veldig godt fornøyd med det. Vi har jobbet lenge med prosessen med å ansette ny trener i Rosenborg, og nå har vi endelig kommet i mål med å få signaturen til Jan Jönsson, sier Svendsen.

Styrelederen sier at de nå kan bekrefte at de har oppnådd det de var på jakt etter, nemlig å få en langsiktig løsning på trenerspørsmålet.

– Vi har oppnådd en fireårskontrakt med Jan Jönsson som starter fra 1. januar 2011, forteller Svendsen til RBK.no.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Kallar opp stadion etter Maradona

  Bystyret i Napoli vedtok fredag å gi byens stadion namn etter Diego Maradona. Maradona spela for Napoli i sju år, og førte klubben til seriegull i 1987 og 1990 - dei to einaste seriemeisterskapa i klubbhistoria.

  Maradona døydde i førre veke, og berre timar etterpå foreslo ordføraren i byen å gi San Paolo Stadion Maradonas namn.

  Maradona Stadion i Napoli
  Foto: Filippo Monteforte / AFP
 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Supportere tilbake på fotballkamper

  Onsdag kveld var tilskuerne endelig tilbake på seks engelsk fotballstadioner for lag på nivå 2,3 og 4. Den britiske regjeringen åpnet i november for at tilskuere igjen kunne slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.