NRK Meny
Normal

- Stabæk-spillerne mangler ære

Stabæk-guru Ingerbrigt Steen Jensen skjelte ut sine egne Stabæk-spillere etter tapet mot Strømsgodset.

Video Ingebrigt Steen Jensen

Ingebrigt Steen Jensen var mildt sagt forbannet etter Stabæk-tapet søndag.

Stabæk - Strømsgodset 1-2

– De mangler tæl og offervilje og blør ikke for drakta! De er æreløse! tordnet Ingebrigt Steen Jensen mot Stabæk-spillerne etter tapet mot Strømsgodset.

Stabæk - Strømsgodset spark for spark

Hvorfor går det så dårlig med Stabæk? Diskutér nederst i saken!

Flau

Nannskog og Jönsson

Det ble en ekstra mørk dag for Daniel Nannskog som måtte ut med skade.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Steen Jensen så kampen fra tribunen og hadde det vondt.

– Dette er det øyeblikket jeg skammer meg mest over i løpet av alle mine år i Stabæk. Dette er verre enn å tape 0-6 for Gjerdrum å rykke ned i 5. divisjon, mente mannen som har fulgt Stabæk tett i en mannsalder.

Strømsgodsets Muhammed Keita (t.h), Ola Kamara og Alfred Sankoh

Stemningen i Strømsgodset er hakket lystigere enn i Stabæk om dagen. Her feirer Strømsgodsets Muhammed Keita (t.h), Ola Kamara og Alfred Sankoh 0-2- scoringen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Frustrasjonen er forståelig, Stabæk manglet både innsats og godt spill og Strømsgodset, uten fire nøkkelspillere, hadde ikke altfor store problemer med å ta tre poeng.

Lars Sætra og Muhamed Keita var målscorere i det som var SIFs andre borteseier i årets sesong. Det yngste mannskapet i eliteserien kan definitivt se oppover på tabellen.

Kvalifiseringsplass

De blå fra Bærum må rette blikket et mindre attraktivt sted. Kvalikk-plassen nærmer seg og prestasjonsmessig er ikke denne Stabæk-utgaven bedre. I neste runde venter Hønefoss på bortebane i noe som ligner på en nøkkelkamp. Hvem hadde trodd dette før sesongstart?

I hvert fall ikke avtroppende trener Jan Jönsson som så ut som en slagen mann etter kampslutt søndag. Spørsmålet er hvilke grep treneren og Stabæk-ledelsen nå gjør eller må gjøre.

– Vi kommer til å rykke ned med dunder og brak - og helt fortjent - hvis det ikke skjer en dramatisk endring i spillergruppen, sa Steen Jensen til NRK søndag.

«Jan Jonsson er vår trener ut sesongen», har man gjentatt til det kjedsommelige de siste ukene. Spørsmålet som leder til dette svaret vil nå bli gjentatt med fornyet styrke.

Stabæk og Daniel Nannskog har mer eller mindre herjet med Strømsgodset på hjemmebane i en kort årrekke. Spissveteranen hadde da også en gylden mulighet etter seks spilte minutter, men SIFs debut-keeper Lars Stubhaug med læretid i Everton parerte mesterlig.

Resten av omgangen ble dominert av gjestene. De var først og ikke minst sist på ballen da den føyk inn til et fortjent ledermål i det 34. minutt. Øyvind Storflor var cornerlegger, Lars Sætra målscorer. Etter en drøy halvtime måtte Nannskog ut med en ny strekk og hjemmelaget virket om mulig mer humørløst.

– En tung og trist omgang, konkluderte Ingebrigt Steen Jensen i pausen.

Tristheten fortsatte den første halvtimen etter pause og kampen i realiteten avgjort da Muhamed Keita økte til 2-0 etter 52 spilte minutter. Hjemmelaget løftet seg noe, men reduseringen ved Jan Banan Tømmernes kom for sent.

Stabæk så aldri ut som et vinnende lag på banen der de samme gutta ofte har briljert.

Veigar Pall Gunnarson var humørløs, Pontus Farnerud usynlig og Vegar Eggen Hedenstad overraskende svak mot hurtige SIF-angripere. Debutantkeeper Lars Stubhaug var ellers stødig uten at han hadde en altfor slitsom kveld.

Hvorfor går det så dårlig med Stabæk? Diskutér her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.