NRK Meny
Normal

Rosenborg kan få gullhjelp fra gamletreneren

Per Joar Hansen tror medaljejagende Aalesund kan stikke kjepper i hjulene for gullrival Strømsgodset. Et Aalesund som har for vane å gjøre det godt mot Godset på hjemmebane.

Jönsson, Hoftun og Hansen

KAN FÅ HJELP: Nåværende Rosenborg-trener Per Joar Hansen (til høyre) kan få hjelp av Aalesund og Jan Jönsson i gullkampen. I midten sportslig leder i RBK Erik Hoftun.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Jönsson ledet Rosenborg i 2011 og 2012, men maktet ikke å lede klubben til seriegull på sine to år i sjefsstolen. Svensken tok to bronsemedaljer på rad med trøndelagsklubben, og ligger an til å gjenta bragden med Aalesund i år – samtidig som han kan hjelpe gamleklubben til seriegullet han selv ikke klarte å ta.

– Ja, det er en faktor som er der, men fokus skal være på oss selv. Jeg har i hele år sagt at Rosenborg er favoritt i gullkampen, men det skal bli tøft – det blir en jevn innspurt, sier Jönsson.

Jan Jönsson

AALESUND-TRENER: Jan Jönsson.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

På søndag møter Aalesund Strømsgodset på hjemmebane. I returoppgjøret i vår gikk Jönssons mannskap av banen med ettmålstap, men på Color Line stadion har Aalesund historisk sett et overtak: På ni hjemmemøter mellom de to klubbene i eliteserien og førstedivisjon har Aalesund vunnet åtte, og én kamp har endt uavgjort.

– Vi vet at vi må være gode over to omganger mot Strømsgodset. Vi leverte én god omgang i forrige møte, og det holdt ikke, sier Jönsson, og fortsetter:

– De spillerne som ikke var borte under landslagspausen har trent godt, og vi skal i tillegg få tilbake Michael Barrantes og Demar Phillips.

RBK avgjorde mot Start

Rosenborg-trener Per Joar Hansen har i hele år sagt at fokuset skal ligge på eget lag, og tror ikke Jönsson ofrer gamleklubben en tanke.

– Det er lite vi kan gjøre med de andre, så vi tenker ikke på det. Han (Jönsson journ.anm.) tenker nok ikke på det han heller. Slik jeg kjenner Janne så konsentrerer han seg om å sikre en historisk medalje for Aalesund, sier Per Joar Hansen til NRK.

RBK-sjefen erkjenner imidlertid at Aalesund er et medaljejagende lag som fort kan stikke kjepper i hjulene på gullrival Strømsgodset.

Selv møtte han og RBK Start på bortebane lørdag kveld. Den jevne kampen ga til slutt Rosenborg-seier etter Jonas Svenssons sene scoring .

– Det blir nok en tøff og jevn kamp mellom de to. Aalesund kjemper som sagt om en medalje, og har vært gode hele veien. Uansett hvem du møter i eliteserien så blir det jevne kamper, det har jeg sagt i hele år. Det var knalltøft for oss i Kristiansand også, sier "Perry".

Ingen Jönsson-avklaring

Aalesund jobber aktivt for å forlenge avtalene med nåværende trener Jan Jönsson, som har vært linket til blant annet svenske Djurgården.

Jönsson har brakt Aalesund i glimrende utfordrerposisjon til bronseplassen i eliteserien i sin første sesong i klubben, men foreløpig er det ikke avklart om svensken vil fortsette. Jönsson vil uansett lede klubben ut sesongen:

– Ingenting er avklart rundt hans situasjon per nå, og vi kommer sannsynligvis ikke til å gå ut med noe før Strømsgodset-kampen uansett, sier daglig leder i AaFK, Henrik Hoff til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.