NRK Meny
Normal

Jonevret ga Berisha drømmegaven før sesongstarten

STAVANGER/OSLO (NRK.no) Til tross for en trøblete sesongoppkjøring, scoret Veton Berisha i første forsøk - med hans nye favorittnummer på ryggen.

Berisha

Her jubler Veton Berisha (t.v.) for utlikningsmålet mot Molde fredag kveld. Viking-trener Kjell Jonevret er svært godt fornøyd med hans nye nummer ti.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

– Jeg har helt siden jeg var liten hatt lyst til å spille med draktnummer ti, så det var veldig kjekt å få det nummeret og i tillegg score, sier Berisha til NRK.no.

Solskjær

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær er glad for at det er to uker til neste seriekamp.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Da Erik Nevland gjorde comeback for Viking i 2010 ble han tildelt nummer ti. Da den tidligere Fulham-spissen la opp foran årets sesong, var Veton Berisha en naturlig arvtaker.

– Det er et stort nummer. Mange store spillere som jeg har sett opp til, har brukt nummer ti, sier Berisha, som mener det er en tillitserklæring å få nummeret av Viking.

– Kommer til å score mange mål

18-åringen fikk sitt gjennombrudd da Kjell Jonevret overtok som Viking-trener midtveis i fjorårets eliteseriesesong.

Torsdag lovet han ovenfor NRK.no at han ville score 15 mål denne sesongen, selv om han ikke har scoret siden 25. serierunde i fjor.

Fredag kveld beviste 18-åringen at han med sin 1-1-scoring mot Molde vil gjøre alvor av den ambisiøse målsetningen.

– Hvis Berisha fortsetter å være på rett plass til riktig tid, så kommer han til å score mange mål denne sesongen, sier Jonevret til NRK.no.

Skadet i oppkjøringen

I treningskampen mot Start noen dager før Vikings avreise til La Manga, fikk Berisha en muskelskade.

Han måtte derfor stå over Vikings to kamper i Spania, og fikk kun noen minutter i generalprøven mot Rosenborg.

Likevel fikk han starte fredagens serieåpning mot Molde.

– Jeg er kjempefornøyd med hans innsats. Han har trent bra da han var skadet og jobbet hardt da, så jeg er ikke overrasket, sier Jonevret.

– Tenker ikke på utlandet

Storebror Valon Berisha forlot Viking til fordel for Red Bull Salzburg i sommer, og det har vært spekulert i at det ikke vil ta lang tid før lillebror Veton følger i storebrors fotspor.

– Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg spiller i Viking nå, sier Berisha.

Unggutten hadde utgående kontrakt etter sesongen 2013, men skrev i januar under en ny kontrakt med Viking. Det betyr at Viking kan sikre seg mer penger ved et eventuelt salg i sommer.

Begge lagene får nå en lengre pause før neste serierunde, ettersom det er EM-kvalifiseringsrunde neste helg.

– Det var litt rusk i dag. Vi trenger nok den pausen til å gjøre de nødvendige endringene, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær, som spøkefullt varslet comeback etter nok et tap for siddisene.

Neste runde reiser Viking til Østfold for å møte Sarpsborg 08 1. april, mens Molde møter Lillestrøm på hjemmebane 2. april.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.