Normal

Jonevret ga Berisha drømmegaven før sesongstarten

STAVANGER/OSLO (NRK.no) Til tross for en trøblete sesongoppkjøring, scoret Veton Berisha i første forsøk - med hans nye favorittnummer på ryggen.

Berisha

Her jubler Veton Berisha (t.v.) for utlikningsmålet mot Molde fredag kveld. Viking-trener Kjell Jonevret er svært godt fornøyd med hans nye nummer ti.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

– Jeg har helt siden jeg var liten hatt lyst til å spille med draktnummer ti, så det var veldig kjekt å få det nummeret og i tillegg score, sier Berisha til NRK.no.

Solskjær

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær er glad for at det er to uker til neste seriekamp.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Da Erik Nevland gjorde comeback for Viking i 2010 ble han tildelt nummer ti. Da den tidligere Fulham-spissen la opp foran årets sesong, var Veton Berisha en naturlig arvtaker.

– Det er et stort nummer. Mange store spillere som jeg har sett opp til, har brukt nummer ti, sier Berisha, som mener det er en tillitserklæring å få nummeret av Viking.

– Kommer til å score mange mål

18-åringen fikk sitt gjennombrudd da Kjell Jonevret overtok som Viking-trener midtveis i fjorårets eliteseriesesong.

Torsdag lovet han ovenfor NRK.no at han ville score 15 mål denne sesongen, selv om han ikke har scoret siden 25. serierunde i fjor.

Fredag kveld beviste 18-åringen at han med sin 1-1-scoring mot Molde vil gjøre alvor av den ambisiøse målsetningen.

– Hvis Berisha fortsetter å være på rett plass til riktig tid, så kommer han til å score mange mål denne sesongen, sier Jonevret til NRK.no.

Skadet i oppkjøringen

I treningskampen mot Start noen dager før Vikings avreise til La Manga, fikk Berisha en muskelskade.

Han måtte derfor stå over Vikings to kamper i Spania, og fikk kun noen minutter i generalprøven mot Rosenborg.

Likevel fikk han starte fredagens serieåpning mot Molde.

– Jeg er kjempefornøyd med hans innsats. Han har trent bra da han var skadet og jobbet hardt da, så jeg er ikke overrasket, sier Jonevret.

– Tenker ikke på utlandet

Storebror Valon Berisha forlot Viking til fordel for Red Bull Salzburg i sommer, og det har vært spekulert i at det ikke vil ta lang tid før lillebror Veton følger i storebrors fotspor.

– Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg spiller i Viking nå, sier Berisha.

Unggutten hadde utgående kontrakt etter sesongen 2013, men skrev i januar under en ny kontrakt med Viking. Det betyr at Viking kan sikre seg mer penger ved et eventuelt salg i sommer.

Begge lagene får nå en lengre pause før neste serierunde, ettersom det er EM-kvalifiseringsrunde neste helg.

– Det var litt rusk i dag. Vi trenger nok den pausen til å gjøre de nødvendige endringene, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær, som spøkefullt varslet comeback etter nok et tap for siddisene.

Neste runde reiser Viking til Østfold for å møte Sarpsborg 08 1. april, mens Molde møter Lillestrøm på hjemmebane 2. april.

Fotballnyheter