Jon Knudsens tunge debut

Jon Knudsen er vokst opp på Leirsund, bare noen få kilometer fra Åråsen, og ble etter sigende medlem av Lillestrøm Sportsklubb som to-åring med en far som var en meget stor tilhenger av Tom Lund og LSK.

Jon Knudsen

Jon Knudsen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Han ble kastet til ulvene 20. juni 1993.

Etter 43 minutters spill mot HamKam på Briskeby, ble Frode Grodås (hans mentor) skadet på stillingen 2-0 til serieleder LSK.

18 år gamle Knudsen måtte mellom stengene. Åtte minutter senere måtte han hente ut ballen fra målet. Målscorer: Petter Belsvik, Stabæk-trener i fjor, LSK-trener i år.

Video: Se sammendrag fra kampen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Lillestrøm-supporter med LSK-flagg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

En annen LSK-trener denne sesongen, André Bergdølmo, økte til 3-1 for LSK, men Belsvik ville det annerledes.

Han scoret tre ganger til, og sørget for marerittdebut for unge Jon, og 4-3-seier til HamKam, som da sendte LSK fra tabelltoppen og ned til fjerdeplass.

16. mai i Bergen

Knudsen fikk tre kamper til samme sesong, men ingen igjen før i 1995. 16. mai i Bergen skjedde den samme som på Hamar.

Jon Knudsen

Jon Knudsen i aksjon.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Grodås ble skadet og Knudsen måtte i målet etter halvspilt 1. omgang.

Det så bra ut helt til tre minutter gjensto, men på stillingen 1-0 måtte Jon kapitulere for Frank Strandli som sørget på 1-1 på sin 23. årsdag.

Brakk beinet

Året etter kom Strandli til LSK, mens Knudsen ble lånt ut til Strømsgodset.

Jon kapret keeperplassen i drammensklubben, men skjebnen ville det at han pådro seg et meget stygt beinbrudd, av alle mot Stabæk.

Det smalt til etter 36 minutters spill på Marienlyst. Beinet brakk da Petter Belsvik scoret - hvem ellers?

Møter favorittklubben

Etter beinbruddet bare det tilbake på Åråsen, med utleieavtaler med både Kongsvinger og Skjetten, får Jon gjorde danske av seg og spilte to sesonger for Ikast/Midtjylland.

Men siden årtusenskiftet har han vært i Stabæk, og knapt stått over en kamp. 224 seriekamper for bæringene, samt tre A-landskamper etter debut som 33-åring.

Eliteseriedebuten for over 15 år siden husker han fortsatt. Enten han vil det eller ei.

Søndag møter han favorittklubben når han og de andre Stabæk-spillerne stiller som regjerende mester.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Pelé ute av sykehus

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset etter et kort opphold. Han skriver selv i et innlegg på Instagram at han er på bedringens vei.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst fra tykktarmen, og ble i utgangspunktet utskrevet fra sykehus på onsdag. Fredag ble han likevel gjeninnlagt på intensiven, men ble sjekket ut et knapt døgn senere.

  Ifølge sykehuset Sao Paulo Albert Einstein Hospital ble den gamle fotballstjernen gjeninnlagt som et forebyggende tiltak for hans helse.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP
 • Gir seg som Bryne-trenar

  Etter tre år i Bryne FK har trenar Jan Halvor Halvorsen no gitt beskjed om at han vil gi seg etter sesongen, det melder klubben i dag. Styret og dagleg leiar jobbar no med å finne ein ny hovudtrenar. Bryne ligg per nå på ein 14.-plass på tabellen i Obosligaen.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Arild Eskeland / NRK
 • Coman hjarteoperert

  Kingsley Coman er blitt operert for problem med hjarterytmen. Den franske Bayern München-vingen blir truleg berre ute i to veker.

  Coman blei bytta inn i Bayerns 3-0-siger over Barcelona i meisterligaen onsdag. Dagen etter blei han operert, og klubben hans opplyser at alt gjekk som det skulle.

  – Han har eit lite problem med hjarterytmen. Han har det veldig bra og har litt smerte ved såret. Når såret er grodd, vil han begynne med å trene seg opp igjen. Det vil ikkje ta meir enn ti dagar til to veker før han er tilbake i full trening, sa Bayern-trenar Julian Nagelsmann på ein pressekonferanse fredag.

  Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Moenchengladbach
  Foto: Christof Stache / Reuters
 • Bryne-trener ferdig etter sesongen

  Jan Halvor Halvorsen gir seg som Brynes hovedtrener etter sesongen. 1.-divisjonsklubben opplyste om den kommende avgangen fredag. 58-åringen ledet klubben opp til 1. divisjon i fjor og har vært i rogalandsklubben siden oktober 2018.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo