Normal

Landslagskeeperen tar selvkritikk

Jon Knudsen forstår at Norge tviler på ham som langslagskeeper etter den svake sesongen i Stabæk.

Jon Knudsen

Stabæk- og landslagskeeper Jon Knudsen forstår kritikken han får etter en dårlig sesong for Stabæk.

Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

Søndag hadde Stabæk- og landslagskeeper Jon Knudsen nok en tung dag på jobben da han slapp inn tre mål mot Odd . Landslagskeeperen liker ikke situasjonen, men forstår kritikken.

– Jeg skulle ønske jeg kunne forsvart keeperplassen på landslaget med bunnsolid innsats for klubblaget. Derfor er det ikke noe godt å slippe inn tre mål i to kamper på rad, og jeg forstår at det stilles spørsmål ved min innsats, sier Knudsen til NRK.

Hvem er Norges beste keeper? Diskutér nederst i saken!

36 baklengsmål

I forrige serierunde tapte Stabæk 2-3 mot Vålerenga, og til sammen denne sesongen har Knudsen sluppet inn hele 36 mål på 23 kamper. I kun fire kamper har han holdt nullen. Det synes NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken er urovekkende, og Løken mener Norge nå er svekket foran de neste EM-kvalifiseringskampene.

– Jon Knudsen var ikke helt på topp verken mot Odd søndag eller mot Portugal i den siste EM-kvalifiseringskampen. Vi trenger Knudsen i litt bedre slag enn det han er nå, sier Løken.

Jan Jönsson

Stabæk-trener Jan Jönsson innrømmer at Jon Knudsens dårlige sesong svekker hans muligheter på landslaget.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Landslagsledelsen sier til NRK at de ikke ønsker å spekulere i keepervalget på landslaget på nåværende tidspunkt, men Stabæk-trener Jan Jönsson innrømmer at Knudsens mange baklengsmål svekker hans muligheter på landslaget.

– Det er ikke positivt at han slipper inn mange mål, det påvirker ham, sier Jönsson til NRK.

– Det er tungt

Knudsen er mer enn noen andre klar over situasjonen, og trives ikke med den.

– Dette er jo jobben min og levebrødet mitt, så det er klart det ikke er noe hyggelig. Spesielt kvelden og noen dager etter er det tungt. Men likevel er det en kamp om en uke og du må riste av deg skuffelsen så fort som mulig for å være «fit for fight» til neste kamp, og det skal vi klare, mener Jon Knudsen.

Hvem er Norges beste keeper? Diskutér her!

Fotballnyheter