Johnsen skjøt Shimizu til cupfinale

Frode Johnsen scoret to ganger da Shimizu slo Gamba Osaka 3-0 og gikk til den japanske cupfinalen i fotball.

Frode Johnsen
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Nordmannen er i ferd med å sette et knallsterkt punktum for sitt Japan-opphold. Semifinalen onsdag var hans nest siste kamp i japansk fotball. Bare cupfinalen på nyttårsdag gjenstår før han setter kursen hjem til Skien, der han håper å avslutte sin fotballkarriere med Odd Grenland.

I semifinalen mot Osaka onsdag satte han inn 1-0 etter bare seks minutter, og avsluttet med 3-0-målet et kvarter etter pausen.

Motstander i finalen blir enten Kashima eller FC Tokyo.

Johnsen har spilt i Japan siden 2006, først i Nagoya Grampus Eight, de to siste sesongene i Shimizu S-Pulse.

Klubben hans endte på sjetteplass i J-ligaen denne sesongen, etter blant annet 0-3 mot nettopp Gamba Osaka i serieavslutningen tidligere denne måneden. Nå fikk de revansje. Johnsen scoret åtte ligamål i år.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Supportere tilbake på fotballkamper

  Onsdag kveld var tilskuerne endelig tilbake på seks engelsk fotballstadioner for lag på nivå 2,3 og 4. Den britiske regjeringen åpnet i november for at tilskuere igjen kunne slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

 • Sikret avansement uten Haaland

  Borussia Dortmund måtte klare seg uten Erling Braut Haaland, men tok seg videre i mesterligaen med 1-1 mot Lazio onsdag kveld.

  Raphaël Guerreiro gjorde at savnet av Haaland ikke ble snakket for mye om da han sendte Dortmund i føringen etter 44 minutter. Ciro Immobile sørget for utligning på straffespark i 2. omgang.

  Guerreiro
  Foto: Bernd Thissen / AFP
 • Barcelona herjet med Ferencvaros

  Antoine Griezmann hælsparket inn 1-0 på innlegg fra Jordi Alba før det var spilt et kvarter. Martin Braithwaite, som startet på topp for Barcelona, doblet ledelsen i det 20. minutt på innlegg fra Ousmane Dembélé. Det avsluttet et angrep i 33 trekk.

  Tokmac Nguen spilte 71 minutter for Ferencvaros.

  Barcelona Griezmann
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • Giroud scoret fire

  Olivier Giroud fortsetter å score viktige europacupmål. Han sto for alle målene da Chelsea slo Sevilla 4-0 på bortebane og sikret gruppeseieren i mesterligaen.

  Den 34-årige franskmannen er stadig blitt avskrevet og holdt på å forsvinne fra London-klubben i forrige overgangsvindu, men han er nå oppe i 16 europacupscoringer denne sesongen og de to foregående. Ingen har scoret flere for en engelsk klubb i den perioden.

  Olivier Giroud
  Foto: Angel Fernandez / AP