– Trodde ikke jeg skulle spille i mesterligaen igjen

ORMØYA (NRK.no): Etter en klubbløs sommer reiser John Arne Riise nå til Kypros og klubben Apoel Nicosia. Klubben skal blant annet møte Barcelona i høstens mesterligaturnering.

Intervju med John Arne Riise.

SE VIDEO: Se intervjuet NRK gjorde med John Arne Riise mandag kveld her. Riise får nå muligheten til å spille i mesterligaen denne høsten. Apoel Nicosia er i gruppe med Barcelona, PSG og Ajax. Foto: Odd Iversen/NRK

  • Hva synes du om klubbvalget til John Arne Riise? Si din mening nederst i saken!

Etter et hektisk døgn signerte 33-åringen mandag formiddag en toårskontrakt med det kypriotiske laget Apoel Nicosia.

– Jeg fikk tilbudet halv to i natt, mens jeg faktisk så på Magnus Carlsen spille sjakkturnering i USA, sier Riise til NRK.no.

– Etter det var det forhandlinger til fire og så bestemte jeg meg i ni-tiden i dag tidlig.

NRK.no møter fotballspilleren mandag kveld på verandaen til manager Lars Gillberg på Ormøya i Oslofjorden. Iført grå joggeshorts, mørk t-skjorte og blå caps i den 13 grader kalde Oslo-natten forteller han om veien frem til signeringen.

Riise, som fyller 34 år 24. september, innrømmer at det til tider har vært en frustrerende sommer i jakten på en ny klubb.

– Men jeg er veldig glad for at jeg nå får betalt for å ha is i magen, sier han.

John Arne Riise løper med ballen mot Steven Gerrard

John Arne Riise har vært klubbløs siden Premier League-sesongen ble avsluttet i mai. Da spilte han for Fulham. Her er han i duell med sin tidligere lagkamerat i Liverpool Steven Gerrard.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

– Blir ikke større

Muligheten for å igjen kunne spille i mesterligaen var avgjørende for valget. Ekstra stas var det at Apoel Nicosia denne høsten er i gruppe med storklubbene Barcelona, PSG og Ajax.

– Jeg måtte nesten si ja bare på grunn av det. Det blir ikke større enn å spille mot Barcelona, sier venstrebacken med et smil.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få spille i mesterligaen igjen etter å ha spilt i Fulham. Alderen taler jo imot meg, forteller han.

I 2012 gikk den kypriotiske klubben videre til kvartfinalen der de ble slått ut av Real Madrid. De er regjerende seriemester på Kypros.

Vil fortsette i mange år

Videre forklarer nordmannen klubbvalget slik:

– Det som var avgjørende for valget var feelingen jeg fikk. Klimaet, plassen å bo, mesterligaspill og inntrykket jeg fikk av klubben etter å ha snakket med presidenten.

Han avviser at dette blir hans to siste år som fotballspiller.

– Nei, planen er å holde på lenger. Nå gleder jeg meg til å komme på plass, sier han.

– Hva sier du til de som synes det er rart at du går til kypriotisk fotball?

– Man får alltid reaksjoner fra folk som følger med på fotball om både det ene og det andre, men for meg var det en utfordring å prøve noe nytt. Dessuten, hvem vil vel ikke spille i mesterligaen?

Apoel Nicosia bekrefter overgangen på sin hjemmeside der de blant annet skriver at nordmannen umiddelbart blir en del av laget.

Riise reiser til Kypros allerede tirsdag.

– Flere Premier League-klubber

Apoel Nicosia er en storklubb på Kypros med hele 23 ligamesterskap, i tillegg har de vunnet cupen 20 ganger.

Riise har vært uten klubb siden forrige sesong da han spilte for Fulham i Premier League.

Nordmannen forteller at flere Premier League-klubber har vært interessert i ham også denne gangen, men vil ikke nevne navn.

– Ingen manager vil bekrefte det når de ikke får de spillerne de ønsker seg, sier han, og sikter til uttalelsene fra Aston Villa-manager Paul Lambert for halvannen uke siden.

Manageren lo da han hørte at Riise hadde koblet seg selv til klubben.

– Det har vært to-tre Premier League-klubber som har vært interesserte, sier han uten å ville nevne navn.

Nordmannen har med 110 landskamper rekorden for flest kamper for det norske landslaget. APOEL-spilleren har en innholdsrik karriere bak seg med spill for Aalesund, Monaco, Liverpool og Roma, i tillegg til Fulham.

I Liverpool var han med på laget som vant mesterligaen i 2004/05-sesongen.

Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp