NRK Meny
Normal

Johansen slakter egen innsats

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Mandag ble Stefan Johansen (23) hedret med Gullballen som Norges beste spiller i 2014. Men i årets siste landskamp på Ullevaal sviktet både Celtic-proffen – og Norge.

Stefan Johansen

SELVKRITISK: Stefan Johansen var langt fra fornøyd med egen innsats mot Estland.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter 0-1-tapet for Estland slaktet finnmarkingen sin egen innsats.

– For min egen del er det tungt i dag. Energiløst og tafatt, oppsummerer Johansen når NRK ber ham vurdere egen innsats mot Estland.

– Det føltes greit før kampen. Men når jeg kommer utpå der, så er det tunge bein og et tungt hode. Det er skuffende, men jeg får bare prøve å glemme dette så fort som mulig. Og være klar til søndag, sier Johansen.

Mye reising

Mandag vant Celtic-proffen Gullballen – som årets beste norske fotballspiller i 2014. Onsdag kveld var han langt fornøyd med egen innsats.

– Hvorfor ble det slik du beskriver det?

– Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært mange kamper. Og mye reising både i Europa og i Skottland – uten at det skal være noen unnskyldning. Heldigvis var det ikke snakk om poeng i denne kampen.

– Du er selvkritisk?

– Ja, det er jeg. Jeg kjenner med en gang når kroppen min ikke fungerer. Dette var skuffende for min del.

Må opp 10-15 prosent

Han satser på å restituere godt - for så å være klar til Aserbajdsjan-kampen søndag ettermiddag.

Og tror ikke tapet for Estland vil ødelegge selvtilliten i det norske laget etter de to seirene i oktober.

– Jeg skulle gjerne ønsket at vi vant mot Estland. Men jeg tror vi har en sikkerhet i gruppa nå. Og er enige om at vi må 10-15 prosent opp som lag. Andreomgangen er tross alt litt bedre. Så vi får ta med oss litt av det positive. Og finne tilbake ginsten. Så skal det gå bra på søndag, sier Johansen, som fikk med seg det positive innhoppet til sin tidligere lagkamerat i Godset, 15 år gamle Martin Ødegaard.

– Martin gjorde det bra. Jeg sa til han at måtte bare være seg sjøl og gjøre det samme som han gjør i Godset. Martin klarte seg fint, han, avslutter Stefan Johansen.

Fotballnyheter