Hopp til innhold

Johansen: – Vi skal lage et lite sjokk

SANDVIKA/OSLO (NRK): – Vi sitter med en god følelse, sier Stefan Johansen før kampen mot storfavorittene Kroatia søndag.

Stefan Johansen

LOVER Å SJOKKERE: Stefan Johansen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Stefan Johansen og landslaget er tilbake på norsk jord etter seieren over Bulgaria torsdag.

Celtic-spilleren svever høyt etter at han sammen med målscorer Vegard Forren sikret 1-0 til Norge.

– Vi sitter med en god følelse, men nå er det ny match på søndag. Vi har allerede startet forberedelsene, sier Johansen til NRK.

Vegard Forren

– Min viktigste scoring, sier Vegard Forren.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Etter seieren er Norge nå kun ett poeng bak søndagens motstander Kroatia, etter at kroatene spilte uavgjort mot Aserbajdsjan. Johansen lover full innsats på Ullevaal.

– Vi kan gå ut på banen med lave skuldre. Det er ingen tvil om hvem som er favoritter, men vi skal gå ut der og lage et lite sjokk, lover han.

Les også: Hakekors-skandalen kan redde Norges EM-drøm

– Vi er favoritter

Matchvinner Vegard Forren er på linje med Johansen. Norge må tørre å tenke at de er favoritter, mener han.

– Jeg mener vi er små favoritter. Vi skal være offensive og tørre å angripe samtidig som vi må være trygge defensivt. Men slipper vi oss litt mer løs fremover, tror jeg at vi har gode sjanser mot Kroatia, sier Molde-spilleren.

– Denne seieren viser at vi er et godt lag og at vi også kan slå de beste, mener Forren.

Norge kjemper i utgangspunktet om en tredjeplass i gruppe H og en mulighet til å komme seg til EM via playoff. Etter seieren torsdag mener Forren at man kan tenke på direkte kvalifisering.

– Jeg synes at vi må være offensive når det gjelder å kvalifisere seg direkte. 1.- og 2.-plassen er innen rekkevidde, sier han før søndagens kamp mot Kroatia.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard mener Norge må prøve å gjenskape 1. omgangen fra sist laget møtte Kroatia.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det var deilig å våkne her i dag og vite at vi er i en god posisjon. Det er optimisme, ikke bare i gruppen, men også blant det norske folk. Det er deilig, så det begynner vel å synke inn hvor viktig den scoringen var, forteller han.

– Ikke lett å stoppe Modric

– Er det din viktigste scoring i karrieren?

– Ja, det tror jeg at jeg kan påstå, sier Forren, som ikke er kjent som noen goalgetter.

Martin Ødegaard, som ikke fikk spille torsdagens kamp, mener Norge har gode muligheter mot Kroatia om de spiller som de gjorde i 1. omgang sist de møtte laget.

– Da hadde vi ganske god kontroll på dem, vi får prøve å gjenskape det.

– Hvordan skal vi stoppe Luka Modric?

– Det er ikke lett å stoppe spillere som ham. Det er en fotballspiller med mange kvaliteter, sier Ødegaard om Real Madrid-spilleren.

Fortsatt uten scoringer

Landslagets spiss Alexander Søderlund satte heller ikke noen mål mot Bulgaria.

Dermed er det blitt 20 kamper uten mål for Rosenborg-spilleren. Mot Kroatia håper han på ny norsk seier.

– 1-0 hadde vært fantastisk. Forhåpentligvis er det jeg som scorer, ler Søderlund.

– Vi kommer nok til å være litt forsiktige i starten. Vi var veldig gode defensivt mot Bulgaria og må bygge videre på det.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland