NRK Meny
Normal

Jimmy Jump til manageren: - Nå gjør jeg det!

Du husker ham kanskje fra Melodi Grand Prix da han stormet scenen på Fornebu? I dag var han på ferde igjen.

Like før avspark i VM-finalen mellom Spania og Nederland var Jimmy Jump på plass igjen.

Spanjolen løp det han maktet og var kun centimetere fra å få tak på VM-trofeet. Kun en våken sikkerhetsvakt sørget for at trofeet fikk stå i fred.

- Rett før han stormet banen, sendte han meg en SMS der det sto «Nå gjør jeg det!». Han så vinduet og bestemte seg. Det var veldig spontant, sier mannens norske manager Alex Sola til VG Nett.

Han er ikke enig i at dette er idioti.

- Jeg forstår hvis folk ikke respekterer stuntet, men vi står på vår rett til å ha egne ideer. Mange vil ha det til at han prøvde å stjele VM-trofeet, men TV-bildene vil tilbakevise dette. Det vil komme oss til gode i retten om 48 timer, sier Sola.

Reprise fra Melodi Grand Prix

Jimmy Jump, eller Jaume Marquet Cot som han egentlig heter, har en lang merittliste bak seg hvor han har stormet flere store idrettsarrangementer.

Under EM-finalen i 2004 brøt han seg inn på banen og kastet en katalansk flagg på Luis Figo. Det samme gjorde han under mesterligafinalen i 2007 da holdt han et gresk flagg.

For det norske publikum ble han for alvor kjent da han stormet scenen under Melodi Grand Prix . Mitt under Spanias bidrag tok han plass foran sangeren og forsvant ikke før han ble jagd av scenen.

Se Jimmy Jump på Fornebu:

Norsk manager

Etter stuntet i Melodi Grand Prix, sa Sola følgende:

– Han har ikke råd til dette selv, så jeg har lagt ut for det meste. Jeg er fan nr. 1 av Jimmy. Det er han som planlegger det. Han hopper fordi han vil ha den frihetsfølelsen, og jeg er der for å ta ham imot når han trenger hjelp.

Se Jimmy Jump sammen med sin norske "manager" etter stuntet på Fornebu:

Video Intervju med Jimmy Jump

Fotballnyheter