Jensen-perle da Rosenborg økte tabelledelsen

Assistkongen Mike Jensen (27) fortsetter å herje med motstanderne i Eliteserien. Søndag ble det riktignok ingen målgivende pasninger, men det hindret ikke dansken i å dominere.

Helland & Jensen

SIKRET SEIEREN: Pål André Helland (t.v.) sendte Rosenborg i ledelsen. Her jubler han og Mike Jensen for sistnevntes 2-0-scoring.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

25 minutter før slutt, da et hardtarbeidende Sarpsborg 08 presset på for en utlikning til 1-1 hjemme på Sarpsborg stadion, tok Mike Jensen ansvar for gulljagende Rosenborg.

Dynamytt-dansken mottok ballen knappe 20 meter fra mål, dro seg til høyre og banket ballen ned ved venstre stolperot og utagbart inn i nettet bak Quentin Westberg (29) i Sarpsborg-målet.

– Jeg får skyte fritt og da skal det bli en stor mulighet ut av det. Jeg er veldig fornøyd. Dette var en fullt fortjent seier, sier Jensen til TV 2.

Ett målpoeng per kamp

Scoringen var 27-åringens andre på 13 kamper denne sesongen. Dermed står midtbaneeleganten og norsk fotballs assistkonge med utrolige 13 målpoeng på like mange kamper.

Målgivende pasninger ble det imidlertid ikke på Jensen søndag.

Den jobben tok i stedet Fredrik Midtsjø (21). Unggutten var nest sist på Jensens 2-0-scoring og var også mannen bak Pål André Hellands (25) 1-0-scoring fem minutter før pause.

Midtsjø trakk seg på tvers av vertenes 16-meter og slo en flott stikker gjennom til Helland ute på høyrekanten. Sistnevnte fikk spiss vinkel, men trakk seg utover i feltet og banket ballen i lengste hjørne - en strålende scoring av en av Eliteseriens fremste formspillere.

Dermed er Helland oppe i ni seriemål denne sesongen. Det holder til andreplass på toppscorerlisten, tre scoringer bak lagkompis Alexander Søderlund (27).

– Sprudler offensivt

Viktigst Helland, Søderlund, Jensen og resten av Rosenborg var imidlertid de tre poengene. Seieren gjorde at de nå økte ledelsen i toppen av tabellen til fem poeng på Stabæks, som spilte uavgjort mot Aalesund tidligere søndag.

– Vi er et godt kollektiv med enkeltspillere som avgjør fotballkamper. Det ser vi i dag. Vi skaper mange sjanser mot en vanskelig motstander, sier Rosenborgs assistentrener Erik Hoftun til TV 2.

Han får støtte av Mike Jensen.

– Vi er solide defensivt og uansett hvor vi vinner ballen har vi en god plan for hva vi skal gjøre med den. Da sprudler vi offensivt, sier Jensen.

Også Sarpsborg 08-trener Geir bakke lar seg imponere.

– Jeg vil berømme Rosenborg. De er gode og solide og rolige i alle faser av kampen, sier Bakke til TV 2.

Han mener likevel at vertene kunne fått med seg poeng fra kampen.

– Vi hadde troen på å vinne, og hadde vi vært mer effektive i førsteomgangen, kunne det sett annerledes ut, sier Bakke.

 • Saken oppdateres!
Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Kastrati får 4 kampars karantene

  Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. Kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ingebrigtsen testet negativt

  Brann-trener Kåre Ingebrigtsen testet negativt på koronaviruset og kan dermed lede laget mot Sandefjord søndag.

  Det opplyser Brann på sitt nettsted.

  Ingebrigtsen hadde tidligere i uken milde symptomer på forkjølelse og valgte dermed å teste seg for korona onsdag morgen. Fredag ettermiddag ble han klarert for aktivitet sammen med spillerne igjen.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Fire cupfinaler på Ullevaal i 2021

  Styret i Norges Fotballforbund har bestemt at fotball-NM i 2021 gjennomføres som i tidligere år, og at hele fire finaler skal spilles på Ullevaal stadion.

  I år ble NM for menn, samt for begge kjønn i junior- og 16-årsklassen, avlyst på grunn av koronapandemien. Derfor ble det satt ned et utvalg som skulle vurdere gjennomføringen av NM i 2021.

  Det planlegges for et «vanlig NM», med noen foreslåtte endringer. Det legges blant annet opp til at finalene for G19 og J19 skal spilles på Ullevaal stadion. Dermed ligger det an til at begge senior- og juniorfinalene spilles på nasjonalarenaen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Vellukka operasjon for van Dijk

  Midtstoppar Virgil van Dijk har gjennomgått ein vellukka kneoperasjon etter skaden han pådrog seg mot Everton, opplyser Liverpool. Van Dijk vart hardt takla av Everton-målvakt Jordan Pickford 17. oktober, og pådrog seg ein korsbandskade i kneet.