NRK Meny
Normal

Jensen-perle da Rosenborg økte tabelledelsen

Assistkongen Mike Jensen (27) fortsetter å herje med motstanderne i Eliteserien. Søndag ble det riktignok ingen målgivende pasninger, men det hindret ikke dansken i å dominere.

Helland & Jensen

SIKRET SEIEREN: Pål André Helland (t.v.) sendte Rosenborg i ledelsen. Her jubler han og Mike Jensen for sistnevntes 2-0-scoring.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

25 minutter før slutt, da et hardtarbeidende Sarpsborg 08 presset på for en utlikning til 1-1 hjemme på Sarpsborg stadion, tok Mike Jensen ansvar for gulljagende Rosenborg.

Dynamytt-dansken mottok ballen knappe 20 meter fra mål, dro seg til høyre og banket ballen ned ved venstre stolperot og utagbart inn i nettet bak Quentin Westberg (29) i Sarpsborg-målet.

– Jeg får skyte fritt og da skal det bli en stor mulighet ut av det. Jeg er veldig fornøyd. Dette var en fullt fortjent seier, sier Jensen til TV 2.

Ett målpoeng per kamp

Scoringen var 27-åringens andre på 13 kamper denne sesongen. Dermed står midtbaneeleganten og norsk fotballs assistkonge med utrolige 13 målpoeng på like mange kamper.

Målgivende pasninger ble det imidlertid ikke på Jensen søndag.

Den jobben tok i stedet Fredrik Midtsjø (21). Unggutten var nest sist på Jensens 2-0-scoring og var også mannen bak Pål André Hellands (25) 1-0-scoring fem minutter før pause.

Midtsjø trakk seg på tvers av vertenes 16-meter og slo en flott stikker gjennom til Helland ute på høyrekanten. Sistnevnte fikk spiss vinkel, men trakk seg utover i feltet og banket ballen i lengste hjørne - en strålende scoring av en av Eliteseriens fremste formspillere.

Dermed er Helland oppe i ni seriemål denne sesongen. Det holder til andreplass på toppscorerlisten, tre scoringer bak lagkompis Alexander Søderlund (27).

– Sprudler offensivt

Viktigst Helland, Søderlund, Jensen og resten av Rosenborg var imidlertid de tre poengene. Seieren gjorde at de nå økte ledelsen i toppen av tabellen til fem poeng på Stabæks, som spilte uavgjort mot Aalesund tidligere søndag.

– Vi er et godt kollektiv med enkeltspillere som avgjør fotballkamper. Det ser vi i dag. Vi skaper mange sjanser mot en vanskelig motstander, sier Rosenborgs assistentrener Erik Hoftun til TV 2.

Han får støtte av Mike Jensen.

– Vi er solide defensivt og uansett hvor vi vinner ballen har vi en god plan for hva vi skal gjøre med den. Da sprudler vi offensivt, sier Jensen.

Også Sarpsborg 08-trener Geir bakke lar seg imponere.

– Jeg vil berømme Rosenborg. De er gode og solide og rolige i alle faser av kampen, sier Bakke til TV 2.

Han mener likevel at vertene kunne fått med seg poeng fra kampen.

– Vi hadde troen på å vinne, og hadde vi vært mer effektive i førsteomgangen, kunne det sett annerledes ut, sier Bakke.

  • Saken oppdateres!
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter