Hopp til innhold

Jarstein: Glad for at jeg skal spille

ULLEVAAL STADION (NRK.no) Rune Almenning Jarstein (28) røper overfor NRK at han skal vokte målet mot Sveits.

Jarstein

Her er Rune Almenning Jarstein (t.v) og Espen Bugge Pettersen på landslagstrening tirsdag. Nå røper Jarstein over NRK at han har vunnet keeperduellen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Frode Grodås

Norges keepertrener Frode Grodås mener Jarstein kan spille en viktig rolle mot Sveits.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Tillit er viktig, og jeg er glad for at jeg får sjansen til å vise meg frem, sier Jarstein til NRK.

I første kvalikk-kamp mot Island i september, valgte Egil «Drillo» Olsen og keepertrener Frode Grodås å bruke Espen Bugge Pettersen fra start etter flere dager med spekulasjoner.

Fire dager senere måtte Pettersen vike for Jarstein mot Slovenia, men til tross for 2-1-seieren, var det baklengsmålet som tok mye av oppmerksomheten.

– Tolker du dette som en slags oppreisning for deg?

– Nei, jeg har bare stått på i Viking og det har gått fint. Jeg har hele tiden hatt troen på at jeg skulle spille, sier Jarstein.

– Respekterer avgjørelsen

Konkurrent Espen Bugge Pettersen (32) sier at keeperne ikke har fått noen formell beskjed, men sier likevel følgende:

– Det meste tyder på at Jarstein starter. Når jeg først er med på samling, har lyst til å spille. Men det er ikke jeg som tar avgjørelsen, og det må jeg bare respektere, sier Pettersen til NRK.

Landslagets keepertrener Frode Grodås fremhever hvor viktig Jarstein kan bli i bortekampene mot Sveits og Kypros.

– Det er den beste vi har. Han kan bli kjempeviktig. Det er vanskelig å vinne jevne og avgjørende kamper uten en god keeper, sier Grodås.

– Mange forstår at de starter

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen sa på onsdagens pressemøte at mange av spillerne forstår hvem som skal starte selv om laget ikke er helt spikret ennå.

– Flere spillere merker at det er konkurranse. Mange på laget forstår at de skal spille fra start, men vi har ikke alt spikret. Vi får se når vi gir spillerne den endelige beskjeden, sa «Drillo».

Fotball

 • Aursnes' trener fikk ny kontrakt etter ni måneder

  Roger Schmidt (56) nyter kjempesuksess i sin første sesong som Benfica-trener. Fredag forlenget han avtalen med Lisboa-klubben til sommeren 2026.

  Tyskeren har mye av æren for at Benfica er blitt blant Europas mest underholdende lag. Kun to tap på 43 kamper er fasiten så langt.

  Med slike resultater nøler ikke Benfica-ledelsen med å plusse på to år til på trenerkontrakten.

  I den portugisisk ligaen topper hovedstadsklubben ti poeng foran toeren Porto, og i Champions League er de klare for kvartfinalespill mot italienske Inter. Drømmen om å gjøre noe virkelig stort i den gjeveste europacupen lever.

  Fredrik Aursnes har under Schmidt fått en nøkkelrolle på Benficas midtbane.

  (©NTB)

  Roger Schmidt og Aursnes
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tromsø forsterket med Viking-angriper

  Mai Traore (23) lånes ut til Tromsø fra Viking ut årets sesong med opsjon på forlengelse.

  Den guineanske angriperen har de siste månedene vært på utlån i OH Leuven i belgisk fotball. Avtalen varte egentlig til i sommer, men nå vender Traore i stedet nordover, skriver NTB.

  – Vi ser fram til å få Traore med på laget. Han er en spennende angrepsspiller som vi har fulgt over lengre tid, og som vi har stor tro på i sesongen som kommer, sier Tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

  Mai Traore
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • HamKam låner spiss fra RBK

  Rasmus Wiedesheim-Paul (24) skal spille årets sesong i HamKam. Den svenske angriperen leies inn fra Rosenborg.

  Overgangen ble bekreftet av begge eliteklubbene fredag kveld.

  Wiedesheim-Paul har vært en del av RBK-stallen siden høsten 2020. Der har han spilt 26 kamper og scoret seks mål.

  Svensken har de siste årene også vært lånt ut til Mjällby og Helsingborg i hjemlandet.

  (©NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Rosenborg (1-3)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Bekreftet: Rosenborg hentet finsk spiss

  Agon Sadiku (20) er klar for spill i Rosenborg og Eliteserien kommende sesong. Han kommer inn som en «kriseløsning» etter at Ole Sæter pådro seg en skade.

  Sadiku kommer fra Honka i hjemlandet Finland. RBK bekreftet overgangen og en kontraktslengde på fem sesonger i en Twitter-melding fredag kveld.

  Ifølge Nettavisen skal Sadiku koste i underkant av 7 millioner kroner. Eventuelle bonuser kommer i tillegg.

  RBKs spissjakt ble trappet opp da undersøkelser viste at Ole Sæter er ute med en muskelskade fram til midten av mai. Hans fravær ville vært tungt for laget å dekke inn internt. I tillegg har trønderne hentet Oscar Aga foran sesongstart.

  Kjetil Rekdals menn går i gang med Eliteserien hjemme mot Viking 10. april.

  (©NTB)

  Kjetil Rekdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Avis: PL-klubber vil forby bettingsponsorer på draktene

  Klubbene i Premier League er enige om en avtale som gjør at gamblingselskap ikke skal få lov til å fronte seg som hovedsponsor på klubbenes drakter.

  Ifølge The Times skal klubbene møtes torsdag, og en endelig avtale er ventet å komme på plass. Et eventuelt vedtak kan måtte vente til juni når Premier League har sitt sommermøte. Endringene skal foregå over en treårsperiode.

  8 av 20 klubber i toppdivisjonen har et gamblingselskap som hovedsponsor på drakten. Av de åtte er Fulham og Newcastle, men det er fra før bestemt at de skal ha andre sponsorer fra neste sesong.

  Det er likevel ventet at de klubbene som fortsatt ønsker det, vil få lov til å ha gamblingsponsor på ermene på drakten. Sponsorendringene i den engelske toppfotballen kommer av at den britiske regjeringen utarbeider et lovforslag som vil forby reklame for gambling.

  Ifølge The Times har en ikke navngitt klubb opplyst om at de mister rundt 130 millioner kroner i inntekt om de mister sin sponsor. (NTB)

  Britain Soccer Conference League
  Foto: Kin Cheung / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund