Rune Almenning Jarstein fra start mot Slovenia

Etter det NRK erfarer er det Rune Almenning Jarstein som starter i mål mot Slovenia. Drillo skal også ha funnet plass til Ruben Yttergård Jenssen og Markus Henriksen i førsteelleveren.

Rune Almenning Jarstein

Rune Almenning Jarstein får etter det NRK kjenner til sjansen i mål mot Island.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Følg Norge - Slovenia direkte fra kl 20.00 her!

Usikkerheten rundt keeperplassen på det norske landslaget fortsetter. Å finne en klar nummer én har lenge vært et problem for Drillo, og han fikk tydeligvis ikke de svarene han ville ha etter Island-kampen heller.

Jarstein tilbake

For etter det NRK kjenner til setter han Espen Bugge Pettersen tilbake på benken, og Almenning Jarstein der han har vært de siste landskampene - mellom stengene.

En dårlig treningskamp mot Hellas i midten av august var ginsten som fikk skikkelig fyr på keeperdebatten.

  • Sjekk stillingen i Norges gruppe her

Etter at to dårlige involveringer fra Jarstein førte til to baklengsmål, og til syvende og sist et 2-3-tap, uttrykte Bugge Pettersen at det kanskje var hans tur til å stå neste kamp.

– Noen ganger i fotball er den enes død den andres brød, lød det fra Molde-keeperen i pressesonen etter Hellas-kampen.

Passivt mot Island

Bugge Pettersen fikk det som han ville og startet mot Island. Etter drøyt 20 minutters spill havnet han i begivenhetenes sentrum.

Islands langtkastende Aron Gunnarsson prikket et innkast midt inne i boksen, et innkast som burde vært enkel keepermat for Bugge.

Espen Bugge Pettersen mot Island

Espen Bugge Pettersen imponerte ikke nok mot Island til å få fornyet tillit mot Slovenia

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Men målvakten ble stående på streken istedenfor å ruse ut og plukke ned ballen. I den kommende duellen inne i feltet var Kári Arnason sterkest, og fikk chippet ballen over en stillestående Bugge.

– Det er et langt kast som kommer ganske langt inn i feltet - lenger enn de tidligere kastene. Vi står og ser på hverandre om hvem som skal gå ut og ta duellen, så det var litt passivt av oss alle, sa Bugge Pettersen til NRK om det første baklengsmålet.

Yttergård Jenssen og Henriksen inn

Men nå virker det som om landslagsledelsen kanskje mener at det var Bugge Pettersen som var mest passiv i den situasjonen, og gir Jarstein en ny sjanse.

Det blir også forandringer på midtbanen. NRK får opplyst at Ruben Yttergård Jenssen og Markus Henriksen skal ha blitt funnet god nok for en plass i førsteelleveren, men hvem de erstatter er foreløpig uklart. Ifølge TV2 skal de to erstatte Bjørn Helge Riise og Magnus Wolff Eikrem som indreløpere.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp