NRK Meny
Normal

Jönsson: – Nå var det familiens tur til å bestemme

– Da vi passerte 30 poeng og jeg følte at vi hadde berget plassen i eliteserien, da kom tankene om en snarlig retur til Sverige, sier Jan Jönsson, som slutter i Aalesund etter sesongen.

Jan Jönsson

Jan Jönsson er ferdig som AaFK-trener, ifølge styrelederen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Henrik Hoff

Daglig leder i AaFK, Henrik Hoff.

Foto: Ole Ottar Høgstavoll / NRK

Det forteller han til Sunnmørsposten .

– Savnet etter dem der hjemme i Halmstad har bare blitt stadig sterkere, og nå er det deres tur til å bestemme litt, sier svensken som har vært trener i Norge i ti år.

Jan Jönsson slutter som hovedtrener i eliteserieklubben Aalesund etter årets sesong. Det bekrefter klubben selv i en pressemelding i kveld.

– Jan Jönsson (54) er etter eget ønske løst fra sin kontrakt med Aalesunds Fotballklubb. Janne forlater Ålesund etter årets sesong for å reise hjem til Sverige og begrunner dette med familiære årsaker, skriver Aalesund FK i en pressemelding.

Klubbens styreleder Kjell Tennfjord sier at det ikke ligger npoen dramatikk i Jönssons avgang.

– Han har selv sagt at han har følt avstanden til barna og familien sin som en stor utfordring og vi har vist forståelse for hans begrunnelse. Vi har hele veien hatt et ryddig forhold, sier Tennfjord.

– Dette har egentlig vært klart en god stund. I sin toårskontrakt som går ut neste år, har han en klausul som sier at kontrakten kan sies opp innen en viss dato. Og denne klausulen har Janne benyttet seg av, sier Bjarne Haagensen til Sunnmørsposten .

Haagensen er leder av Ålesund Fotball AS, som sitter på pengesekken.

Dette betyr at Jan Jönsson skal leder Aalesund i bare to kamper til – hjemme mot Vålerenga og borte mot Sandnes Ulf. AaFK har hatt en heller middels sesong, men med god høstform med bare ett tap på de siste sju kampene har de berget plassen i eliteserien.

– Vi har en plan

Haagensen mener Jönssons avgang ikke betyr så mye for klubben.

– Vi har en plan både for trenerspørsmålet og for hvilke nye spillere vi skal hente, så jeg føler at vi har det meste «på stell», sier Haagensen til avisa.

Svensken har trent Aalesund de siste to årene etter tidligere å ha ledet Stabæk og Rosenborg.

– Allerede for en uke siden hadde vi et møte med Janne hvor han ga klart uttrykk for sitt ønske om å bli løst fra kontrakten av familiære årsaker. Vi nedsatte da en gruppe for å jobbe med trenerspørsmålet. Gruppen er alt i gang med arbeidet for å få på plass en ny trener, forteller styreleder Tennfjord.

Fristes av å trene svensk klubb

Jönsson tok over treneransvaret i sunnmørsklubben etter Kjetil Rekdal. I sin første sesong som AaFK-trener førte han laget til en 4.-plass.

I år har det ikke gått like bra. Laget er på 9.-plass på tabellen to runder før serieslutt.

I et intervju med svensk TV 4 innrømmet han tidligere i uken at han fristes av tanken på å trene en klubb i hjemlandet.

– Savner familien

Jönsson selv sier han har hatt det fint i Ålesund. Men kona og de to barna har valgt å bli boende i Halmstad siden Jönsson sluttet i Rosenborg i 2012. Det er derfor familiære årsaker til at han nå velger å reise tilbake til hjemlandet ett år før kontrakten går ut.

– Jeg er takknemlig for at klubben og ledelsen har vist forståelse for mitt ønske. Familiære årsaker og ønsket om å være nærmere familien er den eneste grunnen til dette. Jeg har hatt en fin tid i en flott klubb og i Ålesund, understreker Jan Jönsson.

Fotballnyheter