Italia-sjefen til NRK: – Blander alltid Norge og Danmark

ROMA (NRK): Da Italia-trener Antonio Conte skulle avfeie at det er en utfordring å motivere spillerne mot Norge, forvekslet han Norge med Danmark. Så brøt salen ut i latter.

Conte

GODT HUMØR: Antonio Conte.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg gjør det hele tiden. Jeg vet ikke hvorfor, smiler Conte til NRK når de italienske journalistene begynner å le.

Det gjør også Giorgio Chiellini, som til da hadde stirret ut i luften mens sjefen svarte på spørsmål. Men når Conte gjør et poeng av at han stadig blander de to naboene, drar stopperkjempen på smilebåndet.

Det er nemlig ikke første gang i løpet av seansen.

Så unnskylder Conte seg med en rekke fakter, hever skuldrene overfor de norske journalistene og ler.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Høgmo

MØTES IGJEN: Per-Mathias Høgmo besøker nå Antonio Conte på Olympiastadion i Roma. Her fra Ullevaal da Norge tapte 2-0 i 2014.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Viktig kamp

Conte er imidlertid rask med å poengtere at han har latt seg imponere av tirsdagens motstander – Norge – selv om han innrømmer at landslaget også har overrasket ham.

– Vi respekterer dem. Det blir ikke vanskelig å motivere spillerne. Vi spiller i hovedstaden og det betyr mye for oss, svarer Conte på NRKs spørsmål om det er en utfordring å motivere EM-klare spillere mot Norge.

Italia har ikke tapt en tellende kamp i hovedstaden på 23 kvalik- og mesterskapskamper. Italienerne spiller også for å være førsteseedet i EM-trekningen, hvor en Norge-seier kan bli avgjørende.

– Det er en veldig viktig kamp for oss, slår Conte fast.

Spørsmål om vissent Italia

Italia røk ut i gruppespillet i VM sist. Men når Conte får spørsmål fra italiensk presse om dagens Italia er mer vissent, virker Conte mer irritert.

Særlig når han får spørsmål om man i det minste kan forvente semifinale fra dagens lag i EM.

– Hva menes med i det minste? Vi øver og trener veldig hardt hver dag. Vi gjør det aller meste for å bli best, sier Conte.

Han forteller også at det trolig blir flere endringer på laget som slo Aserbajdsjan 3-1 når Norge står på motstatt banehalvdel.

Og selv om han blander Norge og Danmark, har han selvsagt fått med seg Norges kvalifiseringsopptur denne høsten.

Conte tar seg tid til å skryte av trenerkollega Per-Mathias Høgmo.

– Jeg trodde ikke Norge kunne spille så godt som de har gjort, sier Conte.

Antonio Conte

AKTIV: Antonio Conte leder treningene med i fotballantrekk. Det er elleve år siden 46-åringen la opp i Juventus.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Kastrati får 4 kampars karantene

  Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. Kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ingebrigtsen testet negativt

  Brann-trener Kåre Ingebrigtsen testet negativt på koronaviruset og kan dermed lede laget mot Sandefjord søndag.

  Det opplyser Brann på sitt nettsted.

  Ingebrigtsen hadde tidligere i uken milde symptomer på forkjølelse og valgte dermed å teste seg for korona onsdag morgen. Fredag ettermiddag ble han klarert for aktivitet sammen med spillerne igjen.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Fire cupfinaler på Ullevaal i 2021

  Styret i Norges Fotballforbund har bestemt at fotball-NM i 2021 gjennomføres som i tidligere år, og at hele fire finaler skal spilles på Ullevaal stadion.

  I år ble NM for menn, samt for begge kjønn i junior- og 16-årsklassen, avlyst på grunn av koronapandemien. Derfor ble det satt ned et utvalg som skulle vurdere gjennomføringen av NM i 2021.

  Det planlegges for et «vanlig NM», med noen foreslåtte endringer. Det legges blant annet opp til at finalene for G19 og J19 skal spilles på Ullevaal stadion. Dermed ligger det an til at begge senior- og juniorfinalene spilles på nasjonalarenaen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Vellukka operasjon for van Dijk

  Midtstoppar Virgil van Dijk har gjennomgått ein vellukka kneoperasjon etter skaden han pådrog seg mot Everton, opplyser Liverpool. Van Dijk vart hardt takla av Everton-målvakt Jordan Pickford 17. oktober, og pådrog seg ein korsbandskade i kneet.

 • Maradona fyller 60 år

  Diego Maradona hadde fotballverda i sitt grep. Han dominerte i heimlandet frå han var 15 år, og vann VM. Fredag fyller argentinaren 60 år etter eit liv fylt av opp- og nedturar. For snautt to veker sidan feira også brasilianaren Pelé sin 80-årsdag.

  Diego Maradona - stemningsbilde - NRK TV