– Italienerne vil vende seg mot Conte ved tap

Tap mot Norge vil være en stor italiensk fotballtragedie.

Antonio Conte

Mørke skyer i horisonten? Trener Antonio Conte ledet mandag kveld Italias trening på Ullevål stadion før EM-kvalifiseringskampen mot Norge. Kun seier er godt nok for fotballgale Italia i kveld.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Ciro Immobile

Angriper Ciro Immobile (24) feirer scoring i privatkampen mot Nederland forrige onsdag. Borrusia Dortmund-angriperen blir trolig mannen å stoppe for Norge i kveld.

Foto: Gregorio Borgia / Ap

– Nasjonen er på trener Antonio Contes side akkurat nå. Men italienerne skifter lett mening. Dersom vi taper vil de gå imot ham, sier Simone Malagutti.

Han er journalist i TV-kanalen Sport Mediaset, og snakker med NRK etter Per-Mathias Høgmos siste pressekonferanse før EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Italia.

– Conte bedre enn laget

Etter sommerens VM-fiasko er Conte hentet fra Juventus for å løfte fotballgale Italia tilbake i verdenstoppen.

Den firedobbelte verdensmesteren røk ut i gruppespillet i VM. 1-0-seiereren mot England i den første kampen, ble etterfulgt av et overraskende og pinlig tap mot Costa Rica. Det ble også 1-0-nederlag mot Uruguay. Dermed var det et lag i skam som vendte hjem til Italia.

Etter å ha ført Juventus til seriegull tre sesonger på rad ble Conte en naturlig arvtager da Cesare Prandelli gikk av etter VM-fiaskoen. Og 45-åringen nyter stor tillit og respekt i hjemlandet.

– Jeg vil skille laget fra treneren. Conte er storartet. Og er den beste vi har hatt siden Arrigo Sacchi som vant serievinnercupen med AC Milan på 80-tallet, sier Malagutti.

Og unngår dermed å nevne blant andre Marcello Lippi som var landslagssjef da Italia ble verdensmestere i 2006.

Intervju med Simone Malagutti som er journalist i Sport Media Set. Reporter: Tommy Barstein, foto: Kai Rune Kvitstein.

Ny generasjon på gang

Conte er kjent for å være knallhard og krever 100 prosent av spillerne sine. Og uttalte følgende da han ble ansatt for tre uker siden.

– Jeg kommer til å gi alt. Og jeg krever at spillerne mine gjør det samme. Å vinne eller tape, det er som å leve eller dø, sa 45-åringen på pressekonferansen.

Men Malagutti er ikke like imponert over laget som Conte har fått i fanget.

– Laget er dårligere enn treneren. Vi så i VM at vi mangler talent. Vi har gode spillere, men ingen verdensklassepillere. Mario Ballotelli er ikke med denne gangen, men heller ikke han er en topp spiller, mener journalisten.

Den 35 år gamle midtbanesjefen Andrea Pirlo entrer heller ikke Ullevål i kveld. Han er ute på grunn av en skade, men har sagt ja til videre landslagsspill.

– Vi har flere gode unge spillere på gang. Spissen Ciro Immoble (24) har potensiale. Simone Saza (23) var god i privatkampen mot Nederland (seier 2-0) og er i utvikling. Men problemet er at Italia fortsatt er avhengig av de rutinerte spillerne som Gianluigi Buffon (36), Pirlo og Daniele De Rossi (32), men bak dem er det tynt, mener Malagutti.

– Men er laget bedre nå enn i VM?

– Laget er ikke bedre, men treneren er bedre. Conte har evnen til å få et middels lag til å bli et veldig godt lag. Og vi håper at Antonio Conte kan klare det igjen, sier Simone Malagutti.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Landslagskeeper vender hjem

  Aurora Mikalsen (25) vender tilbake til Toppserien, og rettere bestemt Sandviken Toppfotball denne gangen. Keeperen har de siste årene spilt i Tottenham i England, og var også et kort opphold i Manchester United før det.

  Sist Mikalsen spilte i Norge, var det for Kolbotn.

  Hun har signert en kontrakt med bergensklubben som strekker seg ut 2022.

  1O7cB1JqmSc
  Foto: Annika Byrde/NTB / NTB
 • Jarstein tilbake i trening

  Fire måneder etter at Rune Almenning Jarstein ble smittet av korona, er landslagskeeperen endelig tilbake i trening for klubblaget Hertha Berlin.

  Det melder Jarstein selv på sin Instagram.

  – Etter fire måneder uten trening på grunn av myokarditt etter koronasykdom, fikk jeg gode nyheter i dag om at hjertet mitt er bra igjen, og at jeg kan starte med lett trening for å bygge meg opp igjen. Ser frem til å være med laget igjen, skriver Jarstein.

  Jarstein ble så syk at han ble innlagt på sykehus. Etter 14 dager i sykesengen i dårlig form, har han brukt lang tid på å komme seg på bena igjen.

  Han mistet resten av sesongen, men nå skal altså 36-åringen være klar til å trene seg opp til en ny sesong.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Medier: Varane nærmer seg United

  Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal være svært nær å sikre seg Real Madrids stjernestopper Raphaël Varane (28).

  Både Sky Sports og BBC melder at en overgang skal være nært forestående, mens verdens mest anerkjente overgangsguru Fabrizio Romano skriver på sin Twitter-konto at det bare skal dreie seg om timer eller dager før avtalen signeres.

  Sky Italias Gianluca Di Marzio, også velkjent for å røpe overganger tidlig, skriver mandag kveld at overgangen er i boks.

  Solskjær har lenge vært på jakt etter en ny midtstopper, og Varane har vært en av nordmannens foretrekkende signeringer. Nå ser det altså ut til at United altså får napp på den franske verdensmesteren fra 2018.

  Varane
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Ny vestkantmotstand for Vålerenga

  Vålerenga hadde få problemer med å ta seg av Lyn i første runde av cupen søndag.

  I andre runde venter en ny motstander fra tredjedivisjon når Dag-Eilev Fagermo tar med seg laget sitt til Ullern.

  Regjerende cupmester Viking er satt opp mot Djerv 1919 i fotball-NMs 2. runde. Flere eliteserielag møter småtøff motstand.

  Hele oppsettet:

  Moss – Fredrikstad, Nordstrand – Sarpsborg 08, Skeid – Lillestrøm, Kjelsås – Grorud, Ready – Strømsgodset, Ullern – Vålerenga, Eidsvold Turn – Raufoss, Ull/Kisa – Stabæk, Notodden – Mjøndalen, Kongsvinger – Strømmen, Gjøvik/Lyn – HamKam, Fram – Odd, Arendal – Sandefjord, Fløy – Jerv, Vidar – Start, Sola – Bryne, Åkra – Sandnes Ulf, Djerv 1919 – Viking, Stord – Åsane, Fana – Brann, Fyllingsdalen – Øygarden, Florø – Sogndal, Hødd – Molde, Brattvåg – Aalesund, Orkla – Rosenborg, Nardo – Stjørdals/Blink, Tiller – Kristiansund, Levanger – Ranheim, Junkeren – Bodø/Glimt, Harstad – Senja, Fløya – KFUM Oslo, Alta – Tromsø.

  Kampene spilles 31. juli og 1. august.

  3. runde skal trekkes, melder NFF. Dette er nytt av året, tidligere er det bare fra 4. runde at kampene blir trukket.

  NM i fotball 2021, 1. runde: Lyn - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Kan være tilbake i september

  Ada Hegerberg har vært skadd siden januar 2020, men begynner å se enden av tunnelen. Hun kan bli spilleklar til september, sier Lyon-trener Sonia Bompastor.

  Den norske storscoreren røk korsbåndet for halvannet år siden og ble operert for et tretthetsbrudd i leggen i august 2020. Hele forrige sesong med Lyon røk for 26-åringen, men kommende sesong kan hun fort spille en stor del av.

  Til avisen L'Equipe sier Lyons trener Sonia Bompastor at Hegerberg nærmer seg en retur.

  – Hun har startet opptreningen og føler seg bra. Hun har ingen smerter. September kan være en mulighet, sier Bompastor til den franske storavisen.

  Ada Hegerberg
  Foto: JEFF PACHOUD