Islandsk klubb kaster seg inn i Gunnarsson-saken

De islandske klubbene Stjarnan og KR har krav på deler av den omstridte overgangssummen for Veigar Páll Gunnarsson. Nå langer klubbpresidenten i Stjarnan ut mot Stabæk.

Veigar Páll Gunnarsson

Stabæk og Vålerenga får ikke bare franske Nancy på nakken etter overgangssaken med Veigar Páll Gunnarsson. Nå har også hans gamle klubb på Island kastet seg inn i kampen om tusenlappene.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Islandsk TV2

Almar Guðmundsson, klubbpresident i Stjarnan, på nettsidene til den islandske kanalen 2 Fréttir.

Foto: Skjermdump / Visir.is

Stjarnan er Gunnarssons gamle klubb, og hevder de har krav på 3,75 prosent av pengene fra islendingens overgang til Vålerenga.

Om opplysningene i TV 2s reportasje onsdag kveld stemmer, har den islandske klubben blitt snytt for 150.000 kroner fordi Vålerenga og Stabæk har operert med en kunstig lav overgangssum for Gunnarsson. Også klubben KR skal ha krav på penger.

Klubbpresident Almar Guðmundsson sier det er meget alvorlig om de har blitt lurt av Stabæk.

– Denne saken er av stor interesse for Stjarnan og KR. Det er også viktig for islandsk fotball at vi får betalt for våre gode spillere, sier Guðmundsson til 2 Frettir.

Nå krever han svar fra Norges fotballforbund (NFF).

– Det vi har gjort i dag er å sende en klage til NFF, og som et resultat av det vil vi komme i kontakt med de norske klubbene Stabæk og Vålerenga for å komme ut av dette, fortsetter han.

Kunstig lav overgangssum

Gunnarsson har vært fotball-Norges mest omtalte mann de siste dagene etter at TV 2 på onsdag kveld hevdet at Stabæk hadde solgt ham til Vålerenga for bare én million kroner - selv om de hadde mottatt et bud på fem millioner fra Rosenborg.

Ifølge kanalen solgte de samtidig en opsjon på 15-åringen Herman Stengel for fire millioner.

På den måten kunne de unngå å betale prosenter av overgangssummen til Gunnarssons tidlige klubber.

Først og fremst er det franske Nancy som har havnet i fokus. De har gått glipp av to millioner kroner om TV 2s tall stemmer. Stjarnan har altså gått glipp av 150.000 kroner.

Komplisert sak

Norges fotballforbund bekrefter at de har fått et brev fra Island.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått en henvendelse fra en islandsk klubb. Utover det vil jeg vise til at påtalenemnda nå formelt behandler saken. Videre saksbehandling der avgjør hvilket resultat dette får for den islandske klubben, sier informasjonssjef Svein Graff i NFF til NRK.

Gunnarsson-saken var allerede komplisert på grunn av de mange partene og påstandene. Nå kommer altså nok en part inn i saken.

– Dette er en sak med flere påstander og stort behov for å få alle fakta på bordet. Påtalenemnda må bruke den tiden de trenger på å få all nødvendig dokumentasjon, sier Graff.

Video fcbbd0d5-46fc-4ba8-8a78-8500c8661118.jpg

Se Veigar Páll Gunnarssons reaksjon på overgangssaken.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Strammare regime for toppfotballen

  Noregs Fotballforbund har justert smittevernprotokollane sine før årets siste klubbkampar. Det skjer etter fleire koronatilfelle i toppfotballen dei siste vekene. Blant anna får ein berre halde treningskampar dersom ein søker om dette i førevegen.

 • Flyttar ikkje cupfinale likevel

  Cupfinalen for kvinnene går som planlagt på Ullevaal stadion – sjølv om det torsdag blei kommunisert at han ville bli flytta. LSK og Vålerenga møtest til kamp om årets cupmeisterskap på kvinnesida 13. desember.

 • Beklager etter Berntsen-sparking

  Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik legger seg flat og beklager håndteringen av sparkingen av trener Bjarne Berntsen etter sterke reaksjoner fra fansen.

  Tribunene på Vikings arena ble torsdag kveld prydet med flere klare og kritiske meldinger rettet mot klubbledelsen, skriver VG. Berntsen fikk også skriftlig støtte.

  Styreleder Roar Åkerlund i Vikinghordene bekrefter at det var supporterklubben som hang opp bannerne. Der ble det blant annet tatt til orde for at styreleder Thor Steinar Sandvik må gå av.

  – Vi følte det var vår plikt og vår rett å si ifra om at noen har tatt en dårlig avgjørelse, for å si det saklig, sier Åkerlund.

  Vikinghordene
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Liverpool-kamp i Danmark likevel

  Britiske myndigheter har lettet på reiserestriksjonene, og dermed kan Liverpool møte Midtjylland i Danmark og ikke på nøytral grunn.

  Borussia Dortmund har bekreftet at de kunne arrangere mesterligakampen mellom lagene fordi britiske restriksjoner ville gitt Liverpool-spillerne 14 dager i karantene ved hjemkomst til England.

  Fredag opplyste imidlertid Midtjylland at britiske myndigheter har gitt eliteutøvere et unntak fra regelen, skriver Sky Sports.

  Liverpool – Midtjylland finner dermed sted i Herning 9. desember.

  Jürgen Klopp
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen beslutning om cupfinale

  Kvinnenes cupfinale kan bli flyttet fra Ullevaal, men foreløpig er ingen beslutning tatt i saken. NFF vurderer alternative løsninger.

  LSK og Vålerenga møtes til kamp om årets cupmesterskap på kvinnesiden 13. desember. Kampen er i utgangspunktet satt opp på Ullevaal stadion.

  Cupfinale
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB