NRK Meny
Normal

Irsk mannefall før landskampen

Mens Drillo tar ut sitt beste lag onsdag for å få en seriøs gjennomkjøring, fokuserer Irlands trener Giovanni Trapattoni på å teste ut unge spillere.

Giovanni Trapattoni og Egil "Drillo" Olsen

Giovanni Trapattoni og Egil 'Drillo' Olsen har forskjellige fokusområder før onsdagens landskamp.

Foto: Scanpix

Robbie Keane

Robbie Keane står over mot Norge. Her er han sammen med Kevin Kilbane, som også står over kampen.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Mandag ga Drillo beskjed om at onsdagens kamp mot Irland er en så viktig generalprøve at han ikke vil eksperimentere med laget. Giovanni Trappatoni kjører helt motsatt stil.

- Vi mangler mange spillere, men det er viktig i denne vennskapskampen å se på andre unge spillere, sier Trapattoni til det irske fotballforbundets hjemmesider.

  • Hør Irland - Norge i nettradio onsdag. Sendingen starter kl. 20.40.

Irsk mannefall

Det irske laget, som ligger 19 plasser bak Norge på FIFA-rankingen, stiller uten Robbie Keane, Richard Dunne, Ciarán Clark, Paul McShane, Kevin Kilbane og Caleb Folan.

Alle har meldt forfall på grunn av skader.

I tillegg er det mulig at også Seán St. Ledger, Paul Green og Kevin Doyle må stå over. De undersøkes fram mot kampen.

Les også:

- Noe svekket

- Sannsynligvis er Irland svekket, og det øker våre sjanser i og for seg. Nå er jo vi også noe svekket med Carew, Moa og Espen ute. Men de har enda flere, sier landslagssjef Egil "Drillo" Olsen til NRK.

Drillo er likevel ikke bekymret over manglende motstand i kampen mot Irland.

- Hvilken som helst motstander er bra å møte for oss. Vi trenger trening mot kvalifisert motstand, og det er Irland, sier han.

Kjemper om gruppeseier

Irland skal, som Norge, ikke spille noen flere kvalifiseringskamper i år. Trapattonis mannskap skal ikke i aksjon før 26. mars, når de møter Makedonia i et oppgjør de etter all sannsynlighet må vinne for å henge med i kampen om EM-billett.

Irene er nummer tre i den utrolig jevne EM-kvalifiseringsgruppe B. Russland leder med ni poeng, men rett bak følger tre lag med syv poeng: Armenia, Irland og Slovakia.

Les: Alt om Irlands gruppe

- Vi ønsker å trene mot de beste, men jeg er helt sikker på at de 11 som starter mot Norge kommer til å gi oss en tøff kamp, sier landslagskaptein Brede Hangeland.

Video Trappatoni hyller Drillo

VIDEO: Trappatoni hyller Drillo.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.