Inter videre til finalen

Inter stod imot presset og gikk videre til finalen med 3-2 sammenlagt.

Pique

Barcelona har presset hele kampen for scoring. Til slutt klarte Pique mesterstykket.

Trykk F5 for å oppdatere siden

Sammenlagtresultat: Barcelona - Inter 2-3

- 94 min Slutt. Kampen er over og Inter går videre til finalen. Ingen underholdene kamp, men det er resultatet som teller. Barca fortviler etter å stanget mot muren i 94 minutter.

- 94 min Taktikken med å lempe inn fra høyre har fungert dårlig så langt, men Barca fortsetter med det.

- 92 min Hvilken dramatikk! Bojan setter ballen nydelig i mål, men dommer annulerer. Han har sett en hands på Toure. Repetisjonen viser at det var en tvilsom avgjørelse.

- 91 min Det er lagt til fire minutter.

- 88 min Xavi klemmer til fra 20 meter og Cesar må gi retur, men Inter får avverget.

- 86 min Bytte på Inter. Eto'o går ut og Mariga kommer inn.

- 84 min Mål til Barcelona! Pique står høyt og blir spilt gjennom av Xavi. Midtstopperen Pique vender bort markeringen og keeper Cesar. Og dermed kan han trille ballen inn i det åpne målet.

- 82 min Målsjanse til Barcelona. Og den var stor. Nydelig pasning fra Messi mot bakre stolpe. Der kommer Bojan stormende inn og setter pannebrasken til. Men på et eller annet vis klarer unggutten og sette ballen utenfor. Der skal det være mål.

- 81 min Bytte hos Inter. Spissen Milito går ut mens forsvareren Cordoba kommer inn.

- 78 min Det har ikke skjedd noe av interesse ute på gressmatta i Barcelona de siste 10 minuttene. Barcelona klarer simpelthen ikke å skape sjanser. Inter vil ikke skape sjanser.

- 70 min Lucio ligger nede etter en duell med Keita. Og dette er illusterer hvordan mange Interspillere har oppført seg denne kampen. Det virker som hver gang de går i bakken etter en duell så må de ligge nede i ett minutt med store "smerter", før de spretter opp og spiller videre.

- 67 min Bytte på Inter. Sneijder går ut og Muntari kommer inn. Defensiv byttes mot defensiv.

- 66 min Det er frustrasjon å spore i Barcaspillerne og det er aldri bra for et fotballag.

- 63 min Dobbelt bytte på Barcelona. Zlatan går av og blir erstattet av Bojan. Busquets blir erstattet av Jeffren. To unge spillere blir kastet inn i krigen.

- 62 min Zlatan og Messi kombinerer fint og Messi går i bakken. Hele Nou Camp roper på straffe, men dommer vinker spillet videre.

- 59 min Barcelona kommer fin rundt på høyrekanten og Alves slår et bra innlegg. Lucio klarerer ut til corner, men dommertrioen mener Keita var sist på ballen.

- 56 min Denne omgangen har startet på nøyaktig samme måte som den første. Barcelona triller ball, Inter forsvarer seg.

- 48 min Vanskelig å si hvordan, men Barcelona må knekke koden og begynne å produsere målsjanser. Inter har hvertfall ikke tenkt å gjøre noe annet enn å forsvare seg.

- 46 min Andre omgang er i gang. Barcelona har gjort et bytte: Milito har gått ut mens Mawell har kommet inn.

- Pause på Nou Camp. Barcelona har hatt ballen 75% av tiden, men sliter voldsomt med å bryte gjennom Inters forsvarsrekke som til tider talte 10 mann. Dvs. alle.

- 45 min Det er lagt til to minutter på Nou Camp.

- 44 min Et meget godt forsøk fra Zlatan. Skuddet er hardt og ballen stryker stolpen til Cesar.

- 43 min Chivu går rett til angrep på Messi. Det blir gult kort og frispark i farlig posisjon for Barcelona. Ca 30 meter og Zlatan gjør seg klar.

- 39 min Godt spill av Barcelona. Alves får kontroll på ballen inne i Inters sekstenmeter. Hans lille stikker til Zlatan kommer fram, men supersvenskens skudd blir blokkert.

- 35 min Inters sisteskanse får gult kort for å bruke usedvanlig lang tid på et utspill. Bra dømt.

- 32 min Målsjanse til Barcelona. Messi gjør alt riktig, kommer til skudd fra 17-18 meter, men Julio Cesar varter opp med en mesterredning og får slått til corner.

- 30 min Rettelse på Inters lagoppstilling: Pandev slo opp skaden sin under oppvarming. Det er veteranen Christian Chivu som spiller på venstrekant for gjestene.

- 28 min Rødt kort til Thiago Motta. Argentineren er ute med armen i ansiktet til Busquets. Sistnevnte kaster seg ned og dommeren nøler ikke et sekund. Strengt dømt, men bra for kampen.

- 27 min Pedro legger ned Eto'o som fosser fram på en god overgang. Gult kort til Pedro. Må være for munnbruk for bildene viser at han ikke var nær Eto'o.

- 25 min Inter på en sjelden visitt. Sneijder finner Eto'o med en krempasning. Eks-Barcaspilleren slurver med mottaket og får kun et hjørnespark, som Barca klarerer.

- 23 min Målsjanse til Barcelona. Kampens første ordentlige målsjanse går til hjemmelaget. Alves legger inn foran forsvarsrekka til Inter. Der kommer Pedro på et bra løp og skyter på direkten. Dessverre for katalanerne går skuddet like utenfor.

- 21 min Inter ligger, ikke overraskende, svært lavt på egen banehalvdel. Cambiasso fungerer nærmest som en tredje midtstopper og det gjør det veldig vanskelig for Barcas gjennombruddsfotball.

- 19 min En lang ball mot Zlatan blir elegant tatt ned av svensken. Men dommeren mener han bruker armen aktivt og blåser for hands.

- 17 min Foreløpig har kampen forløpt akkurat slik Inter vil. Barcelona holder på ballen og leter etter åpninger i den italienske forsvarsmuren. Ingen målsjanser så langt.

- 11 min Av de fire lagene i årets semifinaler er Inter det laget som har scoret minst og fått flest gule kort.

- 10 min Thiago Motta er litt for tøff mot gamle lagkamerater. I en duell med Alves blir han belønnet med gult kort.

- 8 min Inter har nesten ikke hatt ballen. Barca har startet kampen på tradisjonelt Barca-vis. Ballbesittelse og tålmodighet.

- 5 min Zlatan melder seg på og jobber fram en corner. Den blir det ingenting utav.

- 3 min Kveldens første avslutning er signert Pedro. Får ballen fra Xavi, skjærer inn i banen og fyrer løs, men skuddet går utenfor.

- 2 min Barcelona tar kontrollen fra start og går rett i angrep. Noe annet ville vært rart.

- 1 min Kampen er i gang. Stemningen på Nou Camp er elektrisk.

- Lagene entrer banen og Champions League-hymnen runger over Nou Camp. Kampstart er bare noen få minutter unna.

- Barcelona må score minst to mål for å kunne ta seg til finalen. Med den offensive slagkraften de har kan dette bli en forrykende fotballkamp. Samtidig skal man ikke glemme Mourinho-faktoren samt spillere som Sneijder og Milito som hever Inter opp på verdensklassenivå.

- Disse lagene møttes også i gruppespillet. Da ble det 0-0 i Milano mens Barcelona vant 2-0 på Nou Camp. Det er forøvrig den eneste kampen Inter har tapt i årets Champions League.

- Begge lag leder sine respektive ligaer, men har utfordrere pustende i nakken. I helgen tok begge et skritt mot seriegull med 3-1 seier mot Xerez og Atalanta.

- I tillegg til Milito inn for Puyol er også Maxwell ute av forsvarsrekken som slapp inn tre mål forrige oppgjør. Han blir erstattet av Seydou Keita ute på venstrebackposisjon.

- På Inters venstrekant spiller Goran Pandev som har vært ute med skade. Dvs. at Inter stiller med nøyaktig samme mannskap som slo Barcelona i Milano bare med en litt mer defensiv formasjon.

- Hjemmelaget må klare seg uten sin forsvarsklippe Puyol som soner karantene. Vikar for han er Gabriel Milito, som er lillebroren til Inters stjernespiss Diego Milito.

- Velkommen til NrkSports livedekning av returoppgjøret i semifinalen i Champions League mellom Barcelona og Inter. Forrige kamp endte 3-1 til Inter.

Lagoppstilling Barcelona(4-3-3): Keeper: Valdés Forsvar: Alves - Milito - Pique - Keita Midtbane: Xavi - Touré - Busquets Angrep: Pedro - Zlatan - Messi

Lagoppstilling Inter(4-3-3): Keeper: César Forsvar: Maicon - Samuel - Lucio - Zanetti Midtbane: Cambiasso - Sneijder - Motta Angrep: Eto'o - Milito - Pandev

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.