NRK Meny
Normal

Innbytterne snudde for Viking

Viking er tilbake i gullkampen, mens Lyn snart må se seg nedover på tabellen.

Viking-spillerne jubler etter Peter Ijehs utligning til 1-1.
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Fartsfylt og spennende da Viking slo Lyn 3-2 på Ullevaal.

NRKSport.no fulgte kampen

Kloke bytter reddet Viking

Etter et langt gjesp av en 1. omgang hvor lagene skåret ett mål hver, gjorde Viking-trener Uwe Rösler noen kloke bytter da han sendte Alexander Ødegaard og Søren Berg på banen.

Uwe Røslers bytter i pausen avgjorde kampen.

Uwe Røslers bytter i pausen avgjorde kampen.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Etter bare seks minutter ut i 2. omgang fikk Viking uttelling etter en kontring tatt rett ut av læreboka.

Nett-TV: Debutant som scoret

Ballen gikk fra Thomas Myhre til Andre Danielsen som på vakkert vis spilte Alexander Ødegaard fri. Alene med keeper var den tidligere Sogndal og Rosenborg spilleren kald og rolig og rullet ballen i mål til side for Lyn-keeper Eddie Gustafsson.

Vikings andre innhopper, danske Søren Berg satte spikeren i Lyn kista 25 minutter senere. Peter Ijeh headet elegant ned til Berg som med venstrefoten, sendte ballen utagbart helt ute ved stolperoten og i mål.

Edus arvtaker skapte ny spenning

Kampen så avgjort ut, men Lyn hadde også et ess i ermet. Osloklubbens siste forsterkning Odion Jude Ighalo entret banen halvveis ut i 2. omgang.

Nigerianeren Ighalo kan ta opp arven etter Edu og viste seg frem i sin debut.

Like før slutt fikk han ballen servert på åpent mål av Espen Hoff og hadde ingen problemer med å redusere for Lyn. Dermed ble det ny spenning, men Lyn kom aldri nærmere.

Kjedelig 1. omgang

Kampens siste omgang sto i kontrast til den første. Begge lagene surret med både presisjon og tempo. Men de 3620 på tribunen fikk allikevel se to mål.

Espen Hoff åpnet ballet med en perle fra 20 meter rett i krysset, før målmaskinen Peter Ijeh fyrte av et skudd mellom beina på en klønete Eddie Gustafsson og utlignet for Stavanger-laget.

Viking tilbake i gullkampen

Med tre poeng mot Lyn kan ikke Viking avskrives i kampen om seriegull. Med seks kamper igjen er ikke avstanden opp til Brann, Stabæk og Lillestrøm avskrekkende.

Lyn på sin side må nok konsentrere seg om å overleve i eliteserien, selv om seks poeng ned til Start på kvalifiseringsplass burde holde.

Fotballnyheter