Ingenting avgjort

Det ble uavgjort mellom Start og Lillestrøm i den viktige kampen i Kristiansand. Dermed blir verken nedrykksstriden eller medaljekampen avgjort før i den siste runden.

Arild Sundgot (t.h.) i duell med Fredrik Strømstad
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Det som i utgangspunktet hadde alle ingrediensene til å bli en spennende kamp, hadde fortjent bedre vær og en bedre gressmatte. Spillerne hadde meget vanskelig arbeidsvilkår og det var dype vanndammer nær sagt over alt bortsett fra på midten av banen.

NRKsport.no fulgte kampen

Start hadde overtaket

Start hadde et lite overtak gjennom det meste av kampen. Det så ut som om hjemmelagets spillere taklet de vanskelige forholdene bedre enn motstanderne. Anført av en taklingssterk og spillesugen Kristofer Hæstad ga Start-spillerne mer i duellene og spilte også enklere fotball. Noe som var helt nødvendig i Kristiansand i dag.

Lillestrøm hadde likevel sine muligheter til å gå opp i ledelsen, men som for Start stoppet avslutningene ofte opp i vanndammene rundt målene

Lillestrøm bedre etter formasjonsendring

Etter en time av kampen endret Lillestrøm formasjon til 4-4-2. Da ble også laget langt farligere og mot slutten av kampen ble Start presset langt bakover på banen.

Tom Nordlie klarte ikke helt å være misfornøyd med resultatet. Forholdene var for spesielle.

- Vi orker mye og fikk mer trykk i boksen etter vi la om til 4-4-2. Det var en parodi av en fotballkamp, men det var likt for begge lagene, sa Lillestrøm-treneren til TV 2 etter kampen.

Nervepirrende runde i vente

Siden både Viking og Lillestrøm tapte poeng i den nest siste runden, har Stabæk en god mulighet til å ta sølv med seier borte mot Strømsgodset neste lørdag.

Lillestrøm tapte poeng i forhold til sølvplassen siden Stabæk overkjørte Tromsø på Nadderud. Viking tapte også poeng etter sitt tap mot Brann, men ingenting er avgjort i forhold til hvem som ender opp med sølv, bronse eller den bitre fjerdeplassen. Lillestrøm står med to fjerdeplasser på rad og vil nok unngå den tredje for enhver pris.

Start går mot en nervepirrende siste runde der laget møter Lyn borte. Odd har i utgangspunktet en enklere kamp hjemme mot FFK, men er sjanseløse i forhold til å nå kvalifiseringsplassen hvis Start får tre poeng på Ullevaal.

 

Fotballnyheter