NRK Meny
Normal

- Viktigere å begeistre publikum enn å ta seriegull

– Publikum er en viktig årsak til suksessen vår. Det er viktigere å begeistre publikum enn å vinne seriegull, sier Strømsgodsets trener Ronny Deila.

Strømsgodset - Sogndal

Sogndal gjorde det vanskelig for Strømsgodset å komme til sjanser, men Godset vant likevel greit

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Men jeg tar gjerne begge deler, legger han til overfor NRK etter at Godset har slått Sogndal 3–1 hjemme på Marienlyst.

Det er nøyaktig 700 dager siden sist Strømsgodset tapte en seriekamp hjemme. Ikke siden 0–1 mot Molde 16. juni 2011 har de gått av banen uten poeng hjemme på Marienlyst. Det betyr 29 strake kamper med seier eller uavgjort.

Strømsgodset hadde ikke store problemer med å slå Sogndal og dermed forsvare serieledelsen.

– Jeg syntes dette var en flott fotballkamp på en flott dag. Vi skapte et tosifret antall sjanser og burde vunent mer. Men vi ga oss vel litt for lett på 2-0, sa Strømsgodset trener Ronny Deila til NRK etter kampen.

Han mente Godset i dag spilte like godt som mot Brann (seier 2-0).

– Vi styrer hele kampen fra A til Å. Før pause har de ikke en sjanse, og vi kom oss raskt tilbake da de reduserte i andre omgang, legger Deila til.

– Hva gleder deg mest?

– Angrepsspillet og konsentrasjonen. Vi faller litt etter 2–0 og slipper dem inn i kampen. Det var unødvendig. Men ellers hadde vi full dominans, og det er bra, sier Deila.

– Jeg er stolt av spillerne

Tapet til tross, Sogndal-trener Jonas Olsson var heller ikke misfornøyd.

– Jeg kan ikke forlange mer av spillerne, jeg er stolt av dem. Vi jobbet hardt i 90 minutter, og har mulighet etter reduseringa. Men vi tapte for et bedre godt lag, sier Olsson.

Han mønstret et ungt lag på Marienlyst.

– Det var ikke så mange eliteseriekamper utpå der, nei, sier Sogndal-treneren, som gjentar at han er stolt over ungguttene sine.

Bismark Adjei-Boateng sendte Godset i føringen allerede etter fire minutters spill. han hadde lett jobb med å omsette Muhamed Keitas gode innlegg i scoring fra kort hold.

Enveiskjøring

Deretter var det langt på vei enveiskjøring. Strømsgodset var farlige når de kom fram på sidene og fikk lagt inn, men det skjedde ikke så veldig ofte. Sogndal var kompakte i forsvar, og det ble langt mellom sjansene tross Godsets store overtak.

Mot slutten klarte også Sogndal å skape et par små farligheter ut av overgangene. Men alt i alt var det en hendelsesfattig første omgang på Marienlyst, og Boatengs tidlige mål ble omgangens eneste.

Kortvarig spenning

Ti minutter etter pause ble kampen avgjort. Stefan Johansen satte ballen i mål fra over 20 meter, etter at Sogndal-forsvaret så ut til å ha klarert et angrep.

Snaut 20 minutter før slutt sørget Malick Mane for et snev av spenning. Med en vakker dribleserie spilte han seg selv fri og smelte ballen vakkert i krysset.

Spenningen holdt seg i et snaut minutt, til Storflor la pent inn og Boateng scoret vakkert. Da var det 3–1.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.