Ingen NFF-påtale i Kaurin-saken

Norges Fotballforbund kommer ikke til å påtale forholdet mellom treneren og en spiller i Stabæks kvinnelag.

Leni Kaurin Larsen og Øyvind Eide

- Uheldig og upassende, men ingen grunnlag for påtale, mener NFF om forholdet mellom Øyvind Eide og Leni Larsen Kaurin

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Men NFF mener likevel at relasjonen mello trener Øyvind Eide og spilleren Leni Larsen Kaurin var upassende.

– Vi er glade for at påtalenemnda i NFF har kommet frem til nøyaktig samme konklusjon som vi etter vår nøye gjennomgang av saken, sier daglig leder i Stabæk Fotball, Lars Hjorth til budstikka.no .

Det var i forrige måned saken kom for en dag. Kaurin gikk ut og beskyldte lagets trener Øyvind Eide for sextrakassering i 2012.

Saken fikk så store dimensjoner at den ble anket inn til NFF. Nemnda har nå tatt sin beslutning, som altså går ut på at de ikke vil forfølge saken.

Også spillerorganisasjonen NISO er trukket inn i saken, og de har jobbet for et forlik .

Dette er påtalenemndas kjennelse:

Påtalenemnda har innhentet og gjennomgått de fremlagt dokumenter, herunder uttalelser fra trener, spiller og klubb. Deler av den personlige kontakten/ relasjonen mellom trener og spiller høsten 2012, fremstår som uheldig og upassende adferd fra en trener. Det foreligger imidlertid ikke tilstrekkelig grunnlag for å påtale forholdet..

Stabæk selv har gitt Eide en skriftlig advarsel, men Eide får fortsette i klubben . Eide har selv innrømmet upassende atferd.

– Vi har gitt vår trener en skriftlig advarsel, og det er det sterkeste vi kan gjøre som en arbeidsgiver i denne saken. Vi har fulgt alle spillereglene i personalsaken, og jeg føler at vi har hatt gode samtaler med alle de involverte partene i denne saken. Det gjelder også Leni Larsen Kaurin, sier Hjorth til avisa.

REPORTASJE: Se NRKs reportasje fra da Stabæk lot Eide få fortsette i jobben

Det bestemte styret i kveld.
Eide har innrømmet upassende oppførsel overfor en av spillerne og har fått en skriftelig advarsel. Reporter: Marius Skjelbæk Foto: Lucian Muntean Redigering: Christian Ziegler Remme

Fotballnyheter