NRK Meny
Normal

Ingen medalje til LSK

Lillestrøm måtte vinne for å ha håp om medalje, men i oppgjøret mot nedrykksklare Sandefjord imponerte fugla på ingen som helst måte.

Lillestrøms Khaled Mouheli (t.v.) i duell med Thomas Sobotzik
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Ett mål i hver omgang sørget for at resultatet ble 1-1.

NRK.no fulgte kampen Nok en 4.plass for Lillestrøm

For tredje året på rad havnet LSK like utenfor pallen. Det er på ingen som helst måte holdbart for den tradisjonsrike klubben fra Romerrike. Selv om det ikke hadde hjulpet med seier mot Sandefjord ettersom både Viking og Stabæk vant, så var ikke innsatsen til gultrøyene noe å skryte av i sesongens siste kamp.

Om denne kampen var betengende for hva Lillestrøm er gode for om dagen, så lover det ikke godt foran cupfinalen mot Haugesund.

Scoring mot spillets gang

Selv om Lillestrøm presterte under pari, var de allikevel best fra start. I løpet av de 30 første minuttene dominerte LSK totalt på eget gress.

Men det var Sandefjord som tok ledelsen etter en halvtime. Et forferdelig tilbakespill fra Anders Rambekk, som for øvrig spilte sin siste kamp for Lillestrøm, satte Otto Fredriksson under voldsomt press. Lillestrøms målvakt prøvde desperat å klarere, men ballen havnet i beina på Adriano Munoz som enkelt kunne sette ballen i åpent mål.

En befriende scoring for Sandefjord, som ikke har for vane å sette ballen i mål på bortebane.

Straffespark reddet Lillestrøm

Lillestrøm klarte ikke å heve spillet sitt etter pause, og det var en straffesituasjon som reddet gultrøyene.

Olivier Occean fyrte av på volley innenfor Sandefjords 16-meter. Ballen føk rett opp i hånda på Fredrik Kjølner og dommer Svein Erik Edvartsen pekte på straffemerket til ville protester fra bortelaget.

Khaled Mouehli var kald og rolig fra krittmerket og utligningen var et faktum.

Lillestrøm fortsette å presse kampen ut, men måtte til slutt gå av banen, vel vitende om at medaljene var tapt.

Sandefjord på sin side er ferdig i eliteserien etter to sesonger blant Norges beste lag. Med kun tre uavgjorte og ingen seier på fremmed gress i 2007 er det ikke rart Sandefjord må ta den tunge veien ned i 1. divisjon. Et lyspunkt er allikevel at vestfoldingene tok sitt første poeng på ti kamper i oppgjøret mot Lillestrøm.

 

 

Fotballnyheter