NRK Meny
Normal

Ingen kunne stoppe målkåte Chelsea

Noen trodde serieavslutningen skulle bli spennende. Men det var før Chelsea valset over Wigan i nok et målshow fra de helblå!

Didier Drogba

Didier Drogba sutret lenge, men kunne smile bredest til slutt. Ivorianeren banket inn tre mål i andre omgang.

Foto: SANG TAN / Ap

Chelsea - Wigan 8-0, Manchester United - Stoke 4-0

Endelig oversikt: Tabell Premier League 2009/2010

Før kampen var det knyttet stor spenning til om Wigan skulle klare å stjele med seg ett poeng fra serieleder Chelsea, og gjøre vei for nok et år med Manchester United-jubel ved serieslutt.

Men blåtrøyene feide all tvil til side; Chelsea er og blir sesongen 2009/2010s beste lag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

London-laget fra «brua» knuste like så greit målrekorden for flest antall scorede mål i en sesong i samme slengen (103 mål), og igjen var det de faste målscorerne Didier Drogba, Nicolas Anelka og Frank Lampard som var tungen på vektskålen.

Dider Drogba kan også krone seg årets toppscorer med totalt 29 fulltreffere, etter å hamret inn de tre siste av totalt åtte (!) Chelsea-mål mot susselige Wigan. Wayne Rooney gikk målløs av banen mot Stoke.

Maktdemonstrasjon av seriemesterne

Drogba og Lampard

Didier Drogba var ikke særlig fornøyd da han ikke fikk ta straffesparket da Lampard ble felt. Ivorianeren scoret på straffespark senere i kampen.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Kampen på Stamford Bridge var i realiteten aldri spennende, allerede etter seks minutter gikk seriemesterne opp i ledelsen ved franskmannen Nicolas Anelka.

Og flere skulle det bli. Wigan hadde lite å stille opp med mot Ancelottis hardt angripende mannskap, og fikk det ikke lettere da Frank Lampard ble revet overende av Caldwell etter drøye halvtimen, og fikk dobbel straff med både rødt kort til Caldwell og straffespark til Chelsea.

Den satte «The Professor» selvsagt selv - utagbart i venstre hjørne.

Og selv om Manchester United gjorde jobben sin mot Stoke, og vant konfortabelt 4-0 på Old Trafford, var seriegullet til blåtrøyene fra London aldri truet.

Til det var Drogba og Chelsea altfor suverene.

Og det kan ikke sies å være ufortjent at Manchester United må se seg slått på målstreken av Carlo Ancelottis menn etter 38 jevne serierunder. Med 8-0 over Wigan har Chelsea scoret syv mål i hele fire seriekamper denne sesongen!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.