Ingen kunne stoppe målkåte Chelsea

Noen trodde serieavslutningen skulle bli spennende. Men det var før Chelsea valset over Wigan i nok et målshow fra de helblå!

Didier Drogba

Didier Drogba sutret lenge, men kunne smile bredest til slutt. Ivorianeren banket inn tre mål i andre omgang.

Foto: SANG TAN / Ap

Chelsea - Wigan 8-0, Manchester United - Stoke 4-0

Endelig oversikt: Tabell Premier League 2009/2010

Før kampen var det knyttet stor spenning til om Wigan skulle klare å stjele med seg ett poeng fra serieleder Chelsea, og gjøre vei for nok et år med Manchester United-jubel ved serieslutt.

Men blåtrøyene feide all tvil til side; Chelsea er og blir sesongen 2009/2010s beste lag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

London-laget fra «brua» knuste like så greit målrekorden for flest antall scorede mål i en sesong i samme slengen (103 mål), og igjen var det de faste målscorerne Didier Drogba, Nicolas Anelka og Frank Lampard som var tungen på vektskålen.

Dider Drogba kan også krone seg årets toppscorer med totalt 29 fulltreffere, etter å hamret inn de tre siste av totalt åtte (!) Chelsea-mål mot susselige Wigan. Wayne Rooney gikk målløs av banen mot Stoke.

Maktdemonstrasjon av seriemesterne

Drogba og Lampard

Didier Drogba var ikke særlig fornøyd da han ikke fikk ta straffesparket da Lampard ble felt. Ivorianeren scoret på straffespark senere i kampen.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Kampen på Stamford Bridge var i realiteten aldri spennende, allerede etter seks minutter gikk seriemesterne opp i ledelsen ved franskmannen Nicolas Anelka.

Og flere skulle det bli. Wigan hadde lite å stille opp med mot Ancelottis hardt angripende mannskap, og fikk det ikke lettere da Frank Lampard ble revet overende av Caldwell etter drøye halvtimen, og fikk dobbel straff med både rødt kort til Caldwell og straffespark til Chelsea.

Den satte «The Professor» selvsagt selv - utagbart i venstre hjørne.

Og selv om Manchester United gjorde jobben sin mot Stoke, og vant konfortabelt 4-0 på Old Trafford, var seriegullet til blåtrøyene fra London aldri truet.

Til det var Drogba og Chelsea altfor suverene.

Og det kan ikke sies å være ufortjent at Manchester United må se seg slått på målstreken av Carlo Ancelottis menn etter 38 jevne serierunder. Med 8-0 over Wigan har Chelsea scoret syv mål i hele fire seriekamper denne sesongen!

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Tre nye Odd-spillere positive

  Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester.

  Det bekreftet Skiensklubben på sine nettsider mandag.

  «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt.

  (NTB)

  Odd stadion
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Haaland auka i verdi med 400 mill.

  Marknadsprisen for Erling Braut Haaland rasar av garde, og no blir han verdsett til 1,68 milliardar kroner. Den anerkjende nettstaden CIES offentleggjorde måndag ei fersk oversikt over fotballspelarane som har auka verdien sin mest den siste månaden.

  4CnYNgK0Xqw
  Foto: Action Press/Shutterstock / Shutterstock editorial