Ingen "badeball-omkamp"

Det er ikke snakk om at Liverpools kamp mot Sunderland må spilles på nytt, til tross for "badeball-scoringen" som avgjorde lørdagens kamp.

Badeballmålet fra Bent mot Liverpool
Foto: ANDREW YATES / Scanpix/AFP

En talsmann for Premier League slår dette fast overfor The Guardian mandag. Og Liverpool selv aksepterer at resultatet blir stående.

- Vi kommer ikke til å be klubbene spille kampen på nytt, sier talsmannen.

Den omstridte episoden skjedde etter at en tilskuer hadde kastet en badeball ut på banen i kampen mellom Sunderland og Liverpool. Sekunder etter traff et Sunderland-skudd badeballen. Fotballen skiftet aldri så lite retning og gikk i mål, forbi en forvirret Liverpool-keeper. Scoringen ble kampens eneste.

Premier League støtter seg til FIFAs mantra om at dommerens avgjørelse er endelig, kombinert med at man må ta hensyn til menneskelige feil.

Også Liverpool slår fast at dette har skjedd, og at det ikke er noen vits i å forfølge saken. Noe krav om omkamp kommer derfor ikke til å bli reist.

- Slikt skjer, er manager Rafael Benitez, lakoniske kommentar.

Dermed er saken avsluttet for alle andre enn én person: Dommeren.

Han kommer til å bli kalt inn for å forklare seg for fotballforbundet (FA). Hvis han ikke kan komme med en forklarin som FA godtar, kan han bli satt på sidelinja for noen kamper framover.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp