Imponert over Inter

- Inters imponerende forsvarsspill er så godt utviklet at det bare stiller enda større krav til utviklingen av den offensive fotballen, sier Dan Eggen.

Dan Eggen
Foto: MIGUEL VIDAL / REUTERS

Den tidligere fotballproffen er i likhet med mange andre meget imponert over Inters defensive organisering og jobbing i kampen mot Barcelona, og synes på ingen måte at det er "mindreverdig" å ta seg til finalen på den måten.

- Det er tross alt resultatet som er viktigst, og Inter hadde en ledelse å forsvare. Vi så at de prøvde på kontringer, men at de la vekt på det defensive. Og etter at de fikk en mann utvist, ble dette enda tydeligere, sier Dan Eggen til NRK.

Eggen har selv spilt i Spania i flere sesonger.

- Det var ikke noe destruktivt over det Inter gjorde. Med destruktivt mener jeg stygt og grisete spill, og det var det aldri i denne kampen, sier Eggen.

Offensive utfordringer

Han mener at utviklingen nå bare stiller enda større utfordringer til den offensive fotballen.

- For to-tre tiår siden så vi mange slike kamper, ikke minst med italienske klubber involvert. Etterhvert har det offensive spillet blitt godt nok til å bryte ned kompakte forsvar, og vi har derfor sett mer angrepsvillige lag.

Men i går viste Inter at de har tatt enda et steg i den defensive organisering. Nå er det opp til trenerne å gjøre lagene enda bedre offensivt, slik at de kan vinne også mot så gode forsvar som Inters, sier Eggen, som streker under at det han så onsdag, var fotball av ypperste kvalitet.

"Vant" 548-67

Barcelona hadde 548 pasninger i kampen mot Inter onsdag.Inter hadde bare 67.

Så stor var hjemmelagets dominans. Xavi alene hadde flere pasninger enn hele Inter-laget. Og Bacelonas ballbesittelse var 75 prosent. De hadde ballen i laget i nesten halvparten av den totale spilletiden - 44 minutter og 42 sekunder, for å være presise. Inter holdt den til sammenlikning i laget 14 minutter og 44 sekunder.

Likevel holdt det ikke til avansement.

For Barcelonas overtak gav bare fire skudd på mål, riktignok mot Inters null. Statistikken for skudd utenfor vant Barcelona 8-1. De vant cornerstatistikken 9-2.

Det får selv svorne tilhengere av offensiv fotballtenking til å applaudere for Inters måte å ta seg til finalen på.

Imponert over Inter

- Jeg er imponert over Inters fantastiske organisering og defensive spill, ikke minst med 10 mann. Det var tross alt veldig mye som som stod på spill, og de visste at oppgaven var vanskelig, sier Strømsgodsets trener Ronny Deila til NRK.

- Jeg er mer skuffet over at ikke Barca vant, at de ikke doblet mer på sidene for å komme rundt. Nå ble de for smale, og derfor skapte de ikke noe. Det er jeg skuffet over, samtidig som jeg er meget imponert over Inters defensive spill, sier Deila.

Tippet Inter som vinner

Blackburn-spiller Morten Gamst Pedersen er ikke overrasket over kampens utvikling og utfall onsdag.

- Jeg har tippet Inter som vinner av Champions League allerede under gruppespillet. Jeg liker Mourinho. Han virker å være en fantastisk manager, og det er også det jeg har blitt fortalt av folk som har hatt ham som sjef, sier Morten Gamst Pedersen til NRK.

- Noen mener at en seier for den defensive fotballen?

- Inter spilte jo med ti mann. De gjorde jobben sin hjemme, og hadde ikke noe behov for å underholde på Camp Nou. Forsvarsspillet var rett og slett imponerende. Det er ikke ofte du ser Barcelona blir så desperate, sier Gamst Pedersen.

Hva mener du? Er det uverdig for fotballen at man kan forsvare seg til en finale slik Inter gjorde, eller var Inters gjennomførste forsvarskamp et imponerende stykke fotball-arbeid?

Fotballnyheter