NRK Meny
Normal

Ekspertene ikke imponert over Brasil

Fotballekspertene er mest imponert over Tyskland, men tror likevel Brasil erobrer VM-tittelen på hjemmebane.

Brazil's Luiz and Neymar

David Luiz og Neymar feirer etter seieren over Chile. Ekspertene er ikke imponert over det de har sett av laget, men tror likevel Brasil vinner VM.

Foto: TORU HANAI / Reuters

– Tyskland har vært det beste laget hittil, påpeker NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Fotballekspert Lars Tjærnås

Fotballekspert Lars Tjærnås: - Holder fast på Brasil.

Foto: C More

64 lag har blitt til åtte og avgjørelsen i fotball-VM nærmer seg. Flere favoritter har røket ut, outsidere har overrasket, mens noen av favorittene fremdeles er med i kampen om VM-trofeet.

De gjenstående lagene er:

  • Frankrike - Tyskland
  • Brasil - Colombia
  • Argentina - Belgia
  • Nederland - Costa Rica

Tidligere landslagsspiller og NRKs fotballekspert Lise Klaveness har fulgt VM fra dag én, og etter at Spania overraskende røk ut i grunnspillet har hun holdt en knapp på hjemmefavoritten Brasil.

– De fikk kniven på strupen i forrige kamp, og det tror jeg kan slå positivt ut for laget. Brasil har den beryktede hjemmebanefordelen, og de har Neymar, sier hun til NRK.no.

Klaveness tør likevel ikke å avskrive Tyskland. Det tyske laget har imponert NRKs fotballekspert i turneringen.

– Tyskland har vært det beste laget hittil, de ble i likhet med Brasil rystet i åttedelsfinalen, men de håndterte det mye bedre. Brasil gikk helt opp i limingen mot Chile, men tyskerne så veldig sterke mot slutten av kampen mot Algerie,

Arne Scheie

Arne Scheie: - Brasil har ikke vært spesielt imponerende så langt.

Foto: Magne Hansen / NRK

påpeker hun.

– Kommer etter hvert

NRKs tidligere fotballkommentator Arne Scheie har dekket fotball-VM for kanalen hele ni ganger. I år følger han gigantarrangementet fra sidelinjen som gjest under NRKs VM-sendinger på Kontraskjæret.

Scheie er foreløpig ikke imponert over det Brasil har vist på hjemmebane, men har tror likevel at det blir de gulkledde brassene som stikker av med VM-tittelen til slutt.

– Jeg sier som jeg har sagt hele tiden, jeg tror Brasil vinner VM. De har ikke vært spesielt imponerende så langt, men det er tradisjon i VM for at de som vinner ikke spiller spesielt bra innledningsvis. I tillegg kommer hjemmebanefordelen, forteller fotballentusiasten.

– Helt åpent VM

Brasil er det landet med flest VM-titler av alle (fem stykker). Landet ble verdensmestere i 1958, 1962, 1970, 1994 og 2002.

Lars Tjærnås er fotballekspert i C More, men følger fotball-VM for NRK. Han mener i likhet Scheie at hjemmebanefordelen vil være avgjørende for Brasil når de nå kjemper om sin første VM-tittel på 12 år.

– Ingen har imponert veldig og ingen har et komplett lag. Det er et helt åpent VM, men jeg sa Brasil før mesterskapet og står på det på grunn av hjemmebanefordelen samt at de ser trygge ut defensivt, sier Tjærnås.

Messi og di Maria

Redaktør i Josimar Frode da Costa-Lia tror Messi kan ta Argentina hele veien til VM-tittelen.

Foto: Nelson Almeida / AFP

Toppfotballsjef i Norges Fotballforbund, Nils Johan Semb, tipper i likhet med de andre Brasil som favoritt før mesterskapet. Men innrømmer at han er mer usikker nå enn noensinne.

– Men jeg sa Brasil før VM og jeg holder meg til det.

Tror mest på Argentina

Redaktør i fotballmagasinet Josimar, Frode da Costa-Lia, er ensom svane blant Brasil-tilhengerne.

– Jeg sa Argentina før mesterskapet, og det står jeg ved. Grunnen er rett og slett at de har Messi, sier han.

Men heller ikke argentinerne har innfridd så langt i VM.

– Av de lagene som er igjen er det kanskje Tyskland som har sett best ut så langt, men jeg mener Argentina er det laget som sitter inne med mest kvalitet, sier redaktøren.


Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.