NRK Meny
Normal

Strøk i engelsk - må slutte i Villa

Jean Makouns Premier League-karriere er kanskje slutt. Årsak: Han snakker ikke godt nok engelsk.

Jean Makoun

Får ikke lov å komme tilbake til klubben sin: Jean Makoun klarte aldri å bli god nok i engelsk til å få fortsette i Premier League

Foto: SIMON DAWSON / Ap

Som alle utenlandske arbeidssøkere i Storbritannia må også fotballspillere gå gjennom en språktest før de får arbeidstillatelse. Det er ifølge avisa Daily Mirror dette den 29 år gamle kameruneren ikke har klart godt nok.

Han ble kjøpt av daværende Aston Villa-manager Gerard Houllier for seks millioner pund fra franske Lyon i januar i fjor.

Men Houllier ga seg i jobben noen måneder seinere, og etterfølger Alex McLeish var ikke like interessert i å satse på Makoun. Kameruneren ble derfor lånt ut til den greske klubben Olympiakos i forrige sesong.

Var ønsket av Villa-manageren

Derfor fortsatte han ikke med engelsk-kurset han var begynt på. Og i Hellas fikk Makoun naturlig nok ikke særlig mye engelsk-trening ute blant folket heller.

Nå har Villa igjen fått ny sjef, og Paul Lambert har signalisert at han gjerne vil ha Makoun med videre.

Men Makoun har ennå ikke kommet tilbake til England. Dette skal skyldes trøbbel med arbeidstillatelsen, en tillatelse han skulle fornye i sommer.

Daily Mirror mener å vite at en vesentlig grunn til det er at han scoret for dårlig på språktesten.

Forsvinner i ryddesjauen

Dermed tyder alt på at Premier League-karrieren er over for Makoun. For han er ikke så viktig for Villa at de vil sette himmel og jord i bevegelse for å skaffe ham arbeidstillatelse.

Han blir dermed trolig ofret i ryddesjauen som Lambert nå har satt i gang. Lambert vil kvitte seg med tre-fire spillere for å gi plass til forsvarsspilleren Ron Vlaar fra feyenoord og Robert Snodgrass fra Leeds.

Nå går det dermed ut over Jean Makoun - god nok til å spille i verdens mest internasjonale liga, Premier League, men for dårlig i det engelske språket.

Fotballnyheter