- Håper for Guds skyld ikke Rosenborg vinner

Folk flest håper Rosenborg slår FC København i kveld. Men fansen til eliteseriemotstanderne heier intenst på Rosenborgs motstander.

Espen Knutsen, LSK-supportere og Nils Arne Eggen

Klanen-talsmann Espen Knutsen (o.t.v) og LSK-supportere vil ikke heie på Rosenborg mot FC København.

Foto: Scanpix

- Jeg benker meg ikke foran TV med sixpack i kveld. Vi håper for Guds skyld ikke at de kommer til Champions League. Er du fotballsupporter og holder med et annet lag enn Rosenborg, så blir det for dumt å holde med Rosenborg nå, sier talsmann for Klanen, Espen Knutsen til NRK.

En undersøkelse som InFact har foretatt for VG viser at 86 prosent av befolkningen håper at Rosenborg kvalifiserer seg til Mesterligaen når de i kveld møter FC København.

Men tallene stemmer ikke overens med det supporterne til eliteserieklubbene mener. Der er den gjennomgående tonen at de ikke ønsker at trønderne skal gå videre og innkassere de 100 millionene det i så fall er snakk om .

Til alle ikke-trøndere: Unner du Rosenborg en plass i Mesterligaen? Diskuter på Facebook.

- Håper de taper

- Vi ønsker at Vålerenga skal gjøre det bra, men får Rosenborg 150 millioner nå, så blir det vanskelig for oss å vinne. Vi bør vise såpass storsinn at vi ser at det bra for norsk fotball i utlandet at RBK gjør det bra, men for oss er det sekundært. Vi håper Rosenborg taper, sier han videre.

Vålerenga-manager Martin Andresen har uttalt til TV 2 at han ikke ønsker Rosenborg i Mesterligaen. Dette på tross av at det vil dryppe noe penger også på de andre eliteserieklubbene om Rosenborg gjør det bra, samt at det vil være positivt for seedingen til de norske klubbene i neste års europacuper.

- Hater RBK

Tromsø-supporterne går lengst i sitt håp om at trønderne ikke skal gå videre i Mesterligaen.

- Jeg skal si det med en gang. Jeg tåler ikke Rosenborg. Jeg godter meg rått hver gang RBK taper, enten det er her hjemme eller mot lag som Quarabak i Europa League-kvalliken i fjor.

- Jeg hater RBK, som seg hør og bør for en som har fulgt TIL i godt over 20 år. Det har i løpet av årenes løp oppstått et begrep som gjør meg, og sikkert mange andre fotballsupportere kvalm. "Hele Norges Rosenborg", skriver redaktør for Isberget (Tromsø) sin hjemmeside, Lars Jørgen Grønli.

Nettradio:

- Umulig å ta opp kampen

Undersøkelsen i VG viser at synet i befolkningen er litt mer delt når det gjelder den økonomiske siden av saken. Flertallet på 53 prosent mener at det er rett og rimelig at Rosenborg får 100 millioner kroner for å kvalifisere seg, mens mindretallet mener det er urettferdig.

Lillestrøm-supporterne føyer seg inn i mindretallet i denne sammenhengen.

- Kanarifansen ser gjerne at Rosenborg ikke kvalifiserer seg for Mesterligaen. Vi har ikke kjøpt inn løsbarter, og vi mener ikke at Lillestrøm er tjent med at Rosenborg går videre. Det er først og fremst av økonomiske hensyn vi ikke ønsker det. Rosenborg kan skaffe seg et økonomisk fundament som vil gi de et forsprang som det vil være umulig for de andre klubbene å ta opp kampen med, sier talsmann for Kanarifansen, Vidar Evje til NRK.

- Mange i Kanarifansen har heller ikke noe mot at en gammel LSK-helt som Ståle Solbakken har suksess der han er nå. Derfor vil nok mange heie på FCK og ikke "hele Norges Rosenborg", sier Evjen videre.

- En skam

Start-supporterne liker ikke måten Rosenborg har håndtert saken om en mulig overgang for Christian Bolanos. De føler at Rosenborg har forsøkt å presse ned prisen på midtbanespilleren ettersom de vet at Start trenger penger inn i kassen.

- For vår del håper de aller fleste at de ikke kvalifiserer seg. Vi ønsker ikke at de skal vinne serien 10 år på rad igjen og vi liker ikke måten de har opptrådt i forhold til Start når det gjelder prissettingen av Christian Bolanos. Det synes vi er en skam. De kan ikke bare komme og hente billige spillere fra alle de andre klubbene i eliteserien, sier pressetalsmann Alf Petter Mollestad i Menigheden (Start).

Er det bra for norsk fotball om Rosenborg går til Mesterligaen? Diskuter nederst i saken!

Bare det ikke er Rosenborg

Forholdet mellom Molde og Rosenborg har stort sett ikke vært så bra, så det er derfor ikke så overraskende at de ikke ønsker Rosenborg lykke til i kveldens kamp mot FC København.

- Vi har den holdningen som flere andre supporterklubber i Norge. Det er viktig med et lag i mesterligaen, men vi ønsker ikke at det laget er Rosenborg. Nå er det jo en spesiell historikk mellom våre lag. Vi er jo rivaler og ønsker ikke Rosenborg så mye godt, sier leder av Tornekrattet, Eva Brit Mauseth.

Fortjener det

Klarer Rosenborg å slå ut danskene i kveld vil det også tilføre de andre klubbene noen ekstra midler (600 000 kr), det vil skaffe Norge poeng på UEFA-rankingen og sette Norge på "fotballkartet". Dette er poeng som supporterne til Brann og Aalesund ser nytten av.

- Det er vel bra for norsk fotball på sikt. Vi hadde selvfølgelig ønsket at det var Aafk som var i den situasjonen, men slik er det nå ikke. Vi hadde sjansen selv til å kvalifisere oss til Europaligaen, men klarte ikke det. Så hvis Rosenborg kommer til Mesterligaen er det sikkert fortjent, men vi kommer ikke til å heie på dem, sier Tom Walderhaug som er leder for Stormen (Aalesund.)

- De mest innbitte Brann-supporterne ønsker nok ikke det. De ser at Rosenborg kan komme til å få det samme forspranget de hadde i en tiårsperiode hvis de får nye penger inn på bok. Men hvis man ser litt mer fotballfaglig på det så er det vel bra for norsk fotball at vi har et lag i mesterligaen. Laget som vinner serien bør jo få en plass i mesterligaen, sier leder i Branns supporterklubb Bataljonen, Frode Hellebø.

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Ronaldo og Rashford tilbake i trening – kan bli aktuelle mot Brentford

  Manchester United-manager Ralf Rangnick kan glede seg over at trioen Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford og Paul Pogba er tilbake i trening.

  Det avslørte et bilde Ronaldo publiserte på Twitter mandag. Rangnick snakket om troppen på en pressekonferanse foran onsdagens møte med Brentford, og han hadde følgende å si om de tre stjernespillerne:

  – Cristiano og Marcus trente i går og trener i dag. Vi må vente til etter dagens trening for å se om de er klare. Per nå tror jeg at begge kan være tilgjengelige.

  – Paul hadde sin første trening med laget i går, og han viste hvilken ekstraordinær spiller han kan være, sier Rangnick om Pogba, som har vært ute med skade siden starten av november.

  – Han er ikke klar for kampene denne uken. Jeg håper at han kan være tilgjengelig etter vinterpausen når vi møter Middlesbrough i cupen (4/2) og Burnley (8/2). (NTB)

  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Aftonbladet: Grytebust nær overgang til IFK Göteborg

  Landslagskeeper Sten Grytebust skal være på vei fra FC København til spill i svensk fotball for IFK Göteborg.

  Det er den svenske avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at overgangen nærmer seg å bli en realitet.

  32 år gamle Grytebust har en fortid i Aalesund og danske OB, men var i fjor høst utlånt til danske Vejle.

  Han har slitt med å få spilletid i FC København de siste sesongene. Denne sesongen har Kamil Grabara vært førstevalget på keeperplassen. Svenske Karl-Johan Johnsson har også stått foran Grytebust i køen.

  Den norske landslagskeeperens kontrakt med FCK utløper til sommeren. (NTB)

  Sten Grytebust
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Jarstein nærmer seg trening med laget etter kneoperasjon

  Rune Almenning Jarstein er snart tilbake i trening med lagkameratene i Hertha Berlin etter kneoperasjonen i slutten av november.

  Den norske keeperprofilen var gjennom et inngrep for å fikse menisken og brusken i kneleddet for halvannen måned siden. Nå jobber han mot et skadecomeback.

  – Rune kom seg bra gjennom kneoperasjonen. Han jobber for tiden med rehabilitering og er delvis på treningsbanen. Det vil imidlertid ta litt tid før Rune er i form igjen, sier Hertha Berlins sportsdirektør Fredi Bobic, ifølge Berliner Zeitung.

  Jarstein har ikke spilt for klubblaget siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars i fjor. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse. (NTB)

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres
 • Real Madrid-helten Paco Gento er død

  Tittelgrossisten Francisco «Paco» Gento López, som spilte for Real Madrid fra 1953 til 1971, døde tirsdag, 88 år gammel.

  Det opplyser den spanske fotballstorheten på sitt nettsted. Gento var ærespresident i Real Madrid og en av klubbens største legender. Han er den eneste fotballspilleren som har vunnet den gjeveste europacupen, nå Champions League, seks ganger.

  I Madrid vant han også tolv ligatitler, to cuptitler og flere interkontinentale titler. Venstrekanten spilte 600 kamper for laget og scoret 182 mål.

  – Real Madrid vil gjerne uttrykke våre kondolanser og vår kjærlighet til hans kone Marie Luz, hans sønner Francisco og Julio, hans barnebarn Aitana og Candela og alle hans slektninger, kollegaer og kjære, skriver klubben.

  Gento spilte også 43 landskamper for Spania. Etter spillerkarrieren var han trener for Real Madrids juniorlag og senere Castellón, Palencia og Granada. (NTB)

  Francisco paco Gento
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Lewandowski årets spelar

  Robert Lewandowski er kåra til året spelar for 2020/21. Bayern Münchens polske storscorar gjekk til topps på FIFAs "The Best"-galla i kveld.

  Han scora 48 mål på 40 kampar sist sesong. Han slo også Gerd Müllers 49 år gamle rekord for Bundesliga med eitt mål og enda på 41.

  Lewandowski vann prisen for andre gong. Den første var i desember 2020.

  Dei andre spelarane i finaleheatet var Lionel Messi og Mohamed Salah.

  Årets beste kvinnelege fotballspelar blei Barcelonas Alexia Putella.

  Chelsea tok begge prisane for årets trenar, ved Thomas Tuchel og Emma Hayes.

  Robert Lewandowski
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters