NRK Meny
Normal

- Håper for Guds skyld ikke Rosenborg vinner

Folk flest håper Rosenborg slår FC København i kveld. Men fansen til eliteseriemotstanderne heier intenst på Rosenborgs motstander.

Espen Knutsen, LSK-supportere og Nils Arne Eggen

Klanen-talsmann Espen Knutsen (o.t.v) og LSK-supportere vil ikke heie på Rosenborg mot FC København.

Foto: Scanpix

- Jeg benker meg ikke foran TV med sixpack i kveld. Vi håper for Guds skyld ikke at de kommer til Champions League. Er du fotballsupporter og holder med et annet lag enn Rosenborg, så blir det for dumt å holde med Rosenborg nå, sier talsmann for Klanen, Espen Knutsen til NRK.

En undersøkelse som InFact har foretatt for VG viser at 86 prosent av befolkningen håper at Rosenborg kvalifiserer seg til Mesterligaen når de i kveld møter FC København.

Men tallene stemmer ikke overens med det supporterne til eliteserieklubbene mener. Der er den gjennomgående tonen at de ikke ønsker at trønderne skal gå videre og innkassere de 100 millionene det i så fall er snakk om .

Til alle ikke-trøndere: Unner du Rosenborg en plass i Mesterligaen? Diskuter på Facebook.

- Håper de taper

- Vi ønsker at Vålerenga skal gjøre det bra, men får Rosenborg 150 millioner nå, så blir det vanskelig for oss å vinne. Vi bør vise såpass storsinn at vi ser at det bra for norsk fotball i utlandet at RBK gjør det bra, men for oss er det sekundært. Vi håper Rosenborg taper, sier han videre.

Vålerenga-manager Martin Andresen har uttalt til TV 2 at han ikke ønsker Rosenborg i Mesterligaen. Dette på tross av at det vil dryppe noe penger også på de andre eliteserieklubbene om Rosenborg gjør det bra, samt at det vil være positivt for seedingen til de norske klubbene i neste års europacuper.

- Hater RBK

Tromsø-supporterne går lengst i sitt håp om at trønderne ikke skal gå videre i Mesterligaen.

- Jeg skal si det med en gang. Jeg tåler ikke Rosenborg. Jeg godter meg rått hver gang RBK taper, enten det er her hjemme eller mot lag som Quarabak i Europa League-kvalliken i fjor.

- Jeg hater RBK, som seg hør og bør for en som har fulgt TIL i godt over 20 år. Det har i løpet av årenes løp oppstått et begrep som gjør meg, og sikkert mange andre fotballsupportere kvalm. "Hele Norges Rosenborg", skriver redaktør for Isberget (Tromsø) sin hjemmeside, Lars Jørgen Grønli.

Nettradio:

- Umulig å ta opp kampen

Undersøkelsen i VG viser at synet i befolkningen er litt mer delt når det gjelder den økonomiske siden av saken. Flertallet på 53 prosent mener at det er rett og rimelig at Rosenborg får 100 millioner kroner for å kvalifisere seg, mens mindretallet mener det er urettferdig.

Lillestrøm-supporterne føyer seg inn i mindretallet i denne sammenhengen.

- Kanarifansen ser gjerne at Rosenborg ikke kvalifiserer seg for Mesterligaen. Vi har ikke kjøpt inn løsbarter, og vi mener ikke at Lillestrøm er tjent med at Rosenborg går videre. Det er først og fremst av økonomiske hensyn vi ikke ønsker det. Rosenborg kan skaffe seg et økonomisk fundament som vil gi de et forsprang som det vil være umulig for de andre klubbene å ta opp kampen med, sier talsmann for Kanarifansen, Vidar Evje til NRK.

- Mange i Kanarifansen har heller ikke noe mot at en gammel LSK-helt som Ståle Solbakken har suksess der han er nå. Derfor vil nok mange heie på FCK og ikke "hele Norges Rosenborg", sier Evjen videre.

- En skam

Start-supporterne liker ikke måten Rosenborg har håndtert saken om en mulig overgang for Christian Bolanos. De føler at Rosenborg har forsøkt å presse ned prisen på midtbanespilleren ettersom de vet at Start trenger penger inn i kassen.

- For vår del håper de aller fleste at de ikke kvalifiserer seg. Vi ønsker ikke at de skal vinne serien 10 år på rad igjen og vi liker ikke måten de har opptrådt i forhold til Start når det gjelder prissettingen av Christian Bolanos. Det synes vi er en skam. De kan ikke bare komme og hente billige spillere fra alle de andre klubbene i eliteserien, sier pressetalsmann Alf Petter Mollestad i Menigheden (Start).

Er det bra for norsk fotball om Rosenborg går til Mesterligaen? Diskuter nederst i saken!

Bare det ikke er Rosenborg

Forholdet mellom Molde og Rosenborg har stort sett ikke vært så bra, så det er derfor ikke så overraskende at de ikke ønsker Rosenborg lykke til i kveldens kamp mot FC København.

- Vi har den holdningen som flere andre supporterklubber i Norge. Det er viktig med et lag i mesterligaen, men vi ønsker ikke at det laget er Rosenborg. Nå er det jo en spesiell historikk mellom våre lag. Vi er jo rivaler og ønsker ikke Rosenborg så mye godt, sier leder av Tornekrattet, Eva Brit Mauseth.

Fortjener det

Klarer Rosenborg å slå ut danskene i kveld vil det også tilføre de andre klubbene noen ekstra midler (600 000 kr), det vil skaffe Norge poeng på UEFA-rankingen og sette Norge på "fotballkartet". Dette er poeng som supporterne til Brann og Aalesund ser nytten av.

- Det er vel bra for norsk fotball på sikt. Vi hadde selvfølgelig ønsket at det var Aafk som var i den situasjonen, men slik er det nå ikke. Vi hadde sjansen selv til å kvalifisere oss til Europaligaen, men klarte ikke det. Så hvis Rosenborg kommer til Mesterligaen er det sikkert fortjent, men vi kommer ikke til å heie på dem, sier Tom Walderhaug som er leder for Stormen (Aalesund.)

- De mest innbitte Brann-supporterne ønsker nok ikke det. De ser at Rosenborg kan komme til å få det samme forspranget de hadde i en tiårsperiode hvis de får nye penger inn på bok. Men hvis man ser litt mer fotballfaglig på det så er det vel bra for norsk fotball at vi har et lag i mesterligaen. Laget som vinner serien bør jo få en plass i mesterligaen, sier leder i Branns supporterklubb Bataljonen, Frode Hellebø.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.