Ijeh reddet Myhre

Thomas Myhre gjorde en kjempetabbe, men to mål av Peter Ijeh sikret allikevel poeng for Viking.

Thomas Myhre
Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Viking - Stabæk 2-2

Thomas Myhre ga landslags ledelsen ytterligere hodebry etter en kjempebrøler i kampen mot Stabæk.

Landslagskandidat Rune Almenning Jarstein gjorde seg bort mot Sandefjord. I dag var det Myhres tur til å slippe inn et svært billig mål.

Peter Ijeh ga hjemmelaget ledelsen, men en megabrøler av Myhre etter en halvtime sørget for uavgjort til pause.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Kjempetabbe av Myhre

Vegar Eggen Hedenstad tok sjansen fra over 30 meter etter en halvtime. Ballen gikk via Børre Steenslid og rett på Thomas Myhre som på klønete vis mistet ballen i mål mellom beina. Hedenstad kunne juble for sitt første mål i eliteserien, mens Myhre tok på seg skylden for målet.

Veteranen hadde uflaks med at ballen skiftet retning, men Stabæks utligning sendte tankene tilbake til EM-kvalifiseringskampen mot Tyrkia.

- Det er uheldig og udyktig av meg å slippe Stabæk inn i kampen på 1-0 til oss, ellers tror jeg vi kommer til å kjøre dette til en klar trepoenger, sier Thomas Myhre til NRK etter kampen.

Video nsps_upload_2009_5_21_22_20_31_1259.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Myhre tar på seg skylda.

Kobayashi scoret

Stabæk imponerte ikke på Viking stadion, men etter 58 minutter fikk Stabæk-supporterne se angrepsfotball som minnet om fjoråret.

Daniel Nannskog og Fredrik Berglund kombinerte fint og Nannskog la inn foran mål hvor Daigo Kobayashi ventet på bakerste stolpe. Japaneren hadde til slutt en enkel oppgave med å sende bæringene i ledelsen.

Ledermålet ga ikke noe godt bilde av kampen ettersom Viking hadde vært det førende laget fra start.

Ijeh har våknet

Viking åpnet meget positivt på hjemmebane. Siddisene spilte i perioder ball i hatt med Stabæk og skapte flere gode muligeter.

- 1. omgangen er den beste siden jeg kom til klubben. Vi spilte dem av banen, vi hadde over ti muligheter, sier Uwe Rösler til NRK.

Og det var derfor ikke ufortjent at Peter Ijeh headet Viking i ledelsen etter 21 minutter.

Nigerianeren hadde fått tillit fra start på bekostning av Mame Niang og svarte med sitt første mål for sesongen.

Peter Ijeh har slitt med både uttelling og selvtillit denne sesongen, men mot Stabæk våknet han til liv.

Viking presset desperat på for utligning mot slutten av kampen. Stabæk forsvarte seg med alt de hadde, men Ijeh var ikke ferdigscoret.

Tre minutter på overtid dukket nigerianeren opp igjen og sikret et svært velfortjent poeng for Viking.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Verdensstjerne takket av

  Fotballspilleren Carli Lloyd (38) spilte natt til onsdag sin siste landskamp for USA, i det som ble en komfortabel 6-0 seier mot Sør-Korea.

  – Det var emosjonelt, men nå er det en form for fred og tilfredshet jeg føler. Det har vært en fantastisk reise og jeg ga alt jeg hadde. Nå kan jeg gå videre inn i neste kapittel, sa Lloyd etter kampen.

  Nå gjenstår det to klubbkamper før spilleren, som har to VM-gull og to OL-gull, setter endelig punktum.

  Totalt har Lloyd spilt 316 landslagskamper, og det gjør henne til den spilleren med nest flest internasjonale opptredener noensinne. 134 mål er blitt scoret, og 61 assister er blitt levert.

  Og skal vi tro fansen, skulle de gjerne ønske at Lloyd holdt på ennå litt lenger. De jublet og holdt oppe banner hvor det stod «Ett til VM, vær så snill?».

  Carli Lloyd
  Foto: Bruce Kluckhohn / Reuters
 • Giroud sendte Milan til tabelltopp

  Olivier Giroud scoret tirsdag i sin tredje strake kamp som Serie A-spiller. Han ble matchvinner hjemme mot Torino og sendte Milan til tabelltoppen.

  Ifølge Sky Italia er det bare Mario Balotelli (2013) som i moderne tid har fått nettsus i sine tre første kamper i den italienske toppdivisjonen.

  Franskmannen står med fire ligamål. Tirsdag avgjorde han etter 14 minutters spill. En corner fra Sandro Tonali ble lagt ned på bakerste stolpe av Rade Krunic. Giroud var først på ballen og styrte inn 1-0.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Slo Leeds med Ødegaard ute av laget

  Martin Ødegaard var ikke å se hverken fra start eller på benken da Arsenal møtte Leeds. Mikel Arteta bekreftet etter kampen at Ødegaard er skadet.

  Men laget fra Nord-London hadde god kontroll på Leeds, og vant til slutt 2-0 i ligacupens 4. runde.

  Det var først Callum Chambers som sendte Artetas lag i føringen. Deretter satte Eddie Nketiah 2-0 da han plukket opp et tilbakespill mot Leeds-keeper Illan Meslier.

  Arsenal
  Foto: Justin Tallis / AFP
 • Dortmund videre uten Haaland

  Regjerende mester Borussia Dortmund slet med å slå hull på nivå to-laget Ingolstadt i den tyske fotballcupen. Så entret Thomas Hazard banen og ordnet 2-0.

  Belgieren glitret umiddelbart etter innhoppet i det 71. minutt. Fra fem meter styrte han straks inn en pasning fra Julian Brandt. Samme duo slo til igjen ni minutter senere.

  Denne gangen doblet Hazard til 2-0 på volley. Han sto fram i Erling Baut Haalands skadefravær.

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Hazard nedprioriteres i Madrid

  Real Madrids belgiske stjerne Eden Hazard må finne seg i at treneren velger andre spillere selv om han nå er kampklar igjen.

  Real Madrid-trener Carlo Ancelotti sier rett ut at han foretrekker andre spillere. Ancelotti sier Hazard er en toppspiller som har alt.

  – Han må finne seg i det. Han spiller ikke, men har alt det en Real Madrid-spiller skal ha. Noen ganger er det sånn at treneren foretrekker andre. Det gjør treneren nå. Det viktige er at han er motivert og klar for å jobbe, sier Ancelotti. (NTB)

  FILE PHOTO: Hazard with the match ball after Real Madrid's Champions League Group D match against Sheriff Tiraspol
  Foto: Juan Medina / Reuters

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England