NRK Meny
Normal

Ian Rush om Suarez-bråket: – Ingen er større enn klubben

SCOTSMAN PUB (NRK.no): Da NRK fikk ett minutt og seksten sekunder med Liverpool-legenden mandag, gjorde han det klart at Luis Suarez ikke er uerstattelig.

Ian Rush

Ian Rush jobber nå som ambassadør for Liverpool.

Foto: Andrew Powell / Liverpool FC via Getty Images

– Spillere kommer og går, men klubben er alltid der, sier Rush til NRK.

Luis Suarez

Luis Suarez, her fra treningskampen mot Olympiakos tidligere i august, vil til Arsenal.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp
Geir Kåre Henriksen

liverpool-supporter Geir Kåre Henriksen mener klubben nå bør la Luis Suarez gå.

Foto: NRK

51-åringen, som er tidenes mestscorende Liverpool-spiller (346 mål), er i Oslo i forbindelse med onsdagens treningskamp mellom Liverpool og Vålerenga. Noen timer før avspark møtte Rush hundrevis av Liverpool-fans på en pub i Oslo sentrum.

  • Se TV-reportasjen med Ian Rush nederst i saken

I en av autografpausene fikk NRK ett minutt og seksten sekunder med klubblegenden. Rush hevdet at han ikke var oppdatert på siste nytt om Suarez, men da NRK fortalte at 26-åringen har sagt at han ønsker seg vekk fra klubben, kom svaret raskt:

– For å sitere kanskje vår beste spiller gjennom tidene - Kenny Dalglish: Ingen er større enn klubben. Han (Suarez) er fortsatt Liverpool-spiller.

– Mye tull og «mannskit»

Bråket rundt Luis Suarez har preget oppladningen til treningskampen i Oslo. Etter en tid med spekulasjoner rundt fremtiden til spilleren som i fjor ble klubbens toppscorer, tok Suarez bladet fra munnen tirsdag og fortalte at han vil vekk fra klubben.

Dét har satt sinnene i kok hos flere norske Liverpool-fans.

– Når han har gjort så mye tull og «mannskit», så la han til helsike dra. Ta pengene og vær fornøyd, sier supporter Geir Kåre Henriksen fra Hammerfest om spilleren som må stå over de seks første seriekampene etter at han bet Chelseas Branislav Ivanovic i armen på tampen av forrige sesong.

– Jeg tror mange supportere synes det er greit at han forsvinner, sier Thomas Larsen Bergheim som er styremedlem i den norske supporterklubben. Bergheim ble kåret til «Årets supporter» i Norge 2012/13.

Ikke med til Oslo

Suarez er ikke med til Oslo, angivelig på grunn av en ankelskade. Fraværet har imidlertid satt fart på overgangsryktene.

I tirsdagens intervju med de britiske avisene Guardian og Telegraph sier han klart og tydelig at han vil til Arsenal for å spille mesterligafotball neste sesong.

Liverpool endte i fjor på 7.-plass og kvalifiserte seg dermed ikke til den gjeve turneringen.

Video: Slik var NRKs møte med Ian Rush

Den tidlieger Liverpool-spilleren Ian Rush mener Suarez eller andre spillere aldri er større enn klubben de spiller for.

Ian Rush kommenterta Suarez-bråket da han møtte flere hundre Liverpool-fans i Oslo sentrum onsdag.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia