Hopp til innhold

I dag kan van Persie bli historisk

Robin van Persie (29) kan helle ytterligere salt i Arsenal-såret dersom han scorer mot gamleklubben i dag. Gjør han det, blir han nemlig den første til å score for begge klubber i hatoppgjøret.

Robin van Persie

Robin van Persie scoret 132 mål på 278 kamper for Arsenal. Etter sine 12 første kamper for Manchester United har nederlenderen scoret ni mål.

Foto: NTB Scanpix

Robin van Persie

Robin van Persie koser seg på treningsfeltet til United i oktober.

Foto: JON SUPER / Ap

Robin van Persies overgang fra Arsenal til erkerival Manchester United knuste nok mange supporterhjerter rundt om i London.

Ikke bare mistet Arsenal sin fremste målgjører og kaptein, men ved å gå til Manchester United gjorde van Persie vondt verre for Arsenal-fansen.

– For meg er Manchester United hatlag nummer én, sa Radioresepsjonens Arsenal-frelste medlem Bjarte Tjøstheim til NRK da van Persie-overgangen ble kjent.

Nederlenderen scoret tre mål mot Manchester United i løpet av sin tid i Arsenal-trøya, men ingen spiller har noen gang scoret for begge lag i dette tradisjonsrike oppgjøret.

Robin van Persie har i dag muligheten til å bli den første, når de to storlagene braker sammen på Old Trafford i ettermiddag.

Følg kampen direkte: Manchester United - Arsenal fra kl 13.45

Var avgjørende for Arsenal

Robin van Persie for Arsenal

Robin van Persie var Arsenal-supporternes store helt.

Foto: GLYN KIRK / Afp

At Robin van Persie savnes i London, er kanskje ikke så rart.

Nederlenderens 30 seriemål forrige sesong gjorde han nemlig ikke bare til ligaens toppscorer - målene hans var også helt avgjørende for at Arsenal til slutt klatret til 3.-plass, som sikret klubben en viktig mesterligaplass.

En statistikk utarbeidet av Telegraph viser at Robin van Persie hadde matchavgjørende scoringer i 11 av Arsenals 38 seriekamper forrige sesong.

Det ga Arsenal ytterligere 24 poeng, som gjorde Robin van Persie til ligaens desidert viktigste målgjører for klubben sin. Nærmeste utfordrer var Grant Holt som gjennom sine scoringer ga Norwich 15 poeng ekstra.

Har fortsatt målshowet i United

Til Manchester United-supporternes store glede har van Persie fortsatt å score matchavgjørende mål også i sin nye klubb.

– Han har vært helt fantastisk. Jeg håper det fortsetter, sier Sir Alex Ferguson.

Mot Southampton lå United under 2-1 et godt stykke ut i kampen, helt til van Persie scoret hattrick og snudde kampen til 3-2 og sikret tre poeng for rødtrøyene.

Med sine sju seriemål så langt har van Persie sikret United ytterligere ni poeng. Nest best så langt denne sesongen er Newcastles Demba Ba, som har levert åtte poeng til sin klubb.

Arsenal-manager Arsène Wenger hevder imidlertid at han ikke savner sin tidligere målmaskin.

– Det er det vanskelig å svare på, ettersom jeg er veldig fokusert på spillerne jeg har nå. Å tenke på hvor mye vi savner ham, gjør ikke at vi spiller noe bedre, sier Wenger, før han legger til:

– Han er helt klart ligaens mest effektive spiss. Robin er veldig intelligent inne i boksen, og teknikken hans er utrolig, så jeg er ikke overrasket over suksessen hans i United.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Wenger og van Persie

Arsenal-manager Arsène Wenger har spilt en viktig rolle i å forme Robin van Persie til den spilleren han er i dag. Her fra en Arsenal-kamp i 2011.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

8-2 i fjor

Manchester United mot Arsenal er et av de største oppgjørene i Premier League, og fjorårets oppgjør på Old Trafford var av det spesielt minneverdige slaget.

8-2 ble resultatet, etter at Arsenals Carl Jenkinson ble utvist midtveis ut i andre omgang. Wayne Rooney scoret blant annet hattrick i den kampen, og Robin van Persie scoret et av Arsenals to trøstemål.

Les kampfakta fra den dramatiske 8-2-kampen her!

Sir Alex Ferguson tror imidlertid vi ikke får et lignende resultat i dagens oppgjør.

– Det kommer ikke til å skje, det kan jeg love. Det er ingen grunn til å dvele ved fortiden. Dette er en helt ny kamp, sier Ferguson.

PS! Arsenal har ikke vunnet på Old Trafford i ligasammenheng siden 2006, da Emmanuel Adebayor sikret 1-0-seier.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten