NRK Meny
Normal

I dag kan van Persie bli historisk

Robin van Persie (29) kan helle ytterligere salt i Arsenal-såret dersom han scorer mot gamleklubben i dag. Gjør han det, blir han nemlig den første til å score for begge klubber i hatoppgjøret.

Robin van Persie

Robin van Persie scoret 132 mål på 278 kamper for Arsenal. Etter sine 12 første kamper for Manchester United har nederlenderen scoret ni mål.

Foto: NTB Scanpix

Robin van Persie

Robin van Persie koser seg på treningsfeltet til United i oktober.

Foto: JON SUPER / Ap

Robin van Persies overgang fra Arsenal til erkerival Manchester United knuste nok mange supporterhjerter rundt om i London.

Ikke bare mistet Arsenal sin fremste målgjører og kaptein, men ved å gå til Manchester United gjorde van Persie vondt verre for Arsenal-fansen.

– For meg er Manchester United hatlag nummer én, sa Radioresepsjonens Arsenal-frelste medlem Bjarte Tjøstheim til NRK da van Persie-overgangen ble kjent.

Nederlenderen scoret tre mål mot Manchester United i løpet av sin tid i Arsenal-trøya, men ingen spiller har noen gang scoret for begge lag i dette tradisjonsrike oppgjøret.

Robin van Persie har i dag muligheten til å bli den første, når de to storlagene braker sammen på Old Trafford i ettermiddag.

Følg kampen direkte: Manchester United - Arsenal fra kl 13.45

Var avgjørende for Arsenal

Robin van Persie for Arsenal

Robin van Persie var Arsenal-supporternes store helt.

Foto: GLYN KIRK / Afp

At Robin van Persie savnes i London, er kanskje ikke så rart.

Nederlenderens 30 seriemål forrige sesong gjorde han nemlig ikke bare til ligaens toppscorer - målene hans var også helt avgjørende for at Arsenal til slutt klatret til 3.-plass, som sikret klubben en viktig mesterligaplass.

En statistikk utarbeidet av Telegraph viser at Robin van Persie hadde matchavgjørende scoringer i 11 av Arsenals 38 seriekamper forrige sesong.

Det ga Arsenal ytterligere 24 poeng, som gjorde Robin van Persie til ligaens desidert viktigste målgjører for klubben sin. Nærmeste utfordrer var Grant Holt som gjennom sine scoringer ga Norwich 15 poeng ekstra.

Har fortsatt målshowet i United

Til Manchester United-supporternes store glede har van Persie fortsatt å score matchavgjørende mål også i sin nye klubb.

– Han har vært helt fantastisk. Jeg håper det fortsetter, sier Sir Alex Ferguson.

Mot Southampton lå United under 2-1 et godt stykke ut i kampen, helt til van Persie scoret hattrick og snudde kampen til 3-2 og sikret tre poeng for rødtrøyene.

Med sine sju seriemål så langt har van Persie sikret United ytterligere ni poeng. Nest best så langt denne sesongen er Newcastles Demba Ba, som har levert åtte poeng til sin klubb.

Arsenal-manager Arsène Wenger hevder imidlertid at han ikke savner sin tidligere målmaskin.

– Det er det vanskelig å svare på, ettersom jeg er veldig fokusert på spillerne jeg har nå. Å tenke på hvor mye vi savner ham, gjør ikke at vi spiller noe bedre, sier Wenger, før han legger til:

– Han er helt klart ligaens mest effektive spiss. Robin er veldig intelligent inne i boksen, og teknikken hans er utrolig, så jeg er ikke overrasket over suksessen hans i United.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Wenger og van Persie

Arsenal-manager Arsène Wenger har spilt en viktig rolle i å forme Robin van Persie til den spilleren han er i dag. Her fra en Arsenal-kamp i 2011.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

8-2 i fjor

Manchester United mot Arsenal er et av de største oppgjørene i Premier League, og fjorårets oppgjør på Old Trafford var av det spesielt minneverdige slaget.

8-2 ble resultatet, etter at Arsenals Carl Jenkinson ble utvist midtveis ut i andre omgang. Wayne Rooney scoret blant annet hattrick i den kampen, og Robin van Persie scoret et av Arsenals to trøstemål.

Les kampfakta fra den dramatiske 8-2-kampen her!

Sir Alex Ferguson tror imidlertid vi ikke får et lignende resultat i dagens oppgjør.

– Det kommer ikke til å skje, det kan jeg love. Det er ingen grunn til å dvele ved fortiden. Dette er en helt ny kamp, sier Ferguson.

PS! Arsenal har ikke vunnet på Old Trafford i ligasammenheng siden 2006, da Emmanuel Adebayor sikret 1-0-seier.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.