Her skriver han homofil historie til stående ovasjoner

Robbie Rogers (26) ble hyllet i sin debut for LA Galaxy.

Rogers

Robbie Rogers fikk 14 minutter som innbytter for Landon Donovan. I bakgrunnen erklærer LA Galaxy-publikummet sin støtte ved å reise seg.

Foto: JEFF GROSS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Rogers

Robbie Rogers takket publikum for støtten etter å ha gjort comeback som homofil fotballspiller.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Den tidligere Leeds-spilleren hadde egentlig lagt opp som fotballspiller, men 26-åringen ombestemte seg da det gikk opp for ham at ungdommer kan trenge et homofilt forbilde.

Og under nattens 4-0-seier mot Seattle Sounders ble Rogers hyllet med stående ovasjoner da han ble byttet inn, skriver Yahoo Sports.

– Vil bli behandlet som alle andre

Men hyllesten overdøvet ikke seiersjubelen - noe som falt i smak hos hovedpersonen selv.

– Jeg vil bare bli behandlet som alle andre, og gutta gjorde det veldig enkelt for meg. Med 4-0-ledelse kunne jeg bare nyte det. Det var ikke noe press i det hele tatt, sier Rogers.

– Jeg skjønner at det var en historisk greie, men for meg var det bare en fotballkamp, sier han til AP.

Amerikaneren fikk også ros fra treneren for hvordan han forberedte seg til debuten.

– Robbie har vært flink med forberedelsene. Han blir ikke dømt utifra kampen i dag eller de neste ukene, sier Galaxy-trener Bruce Arena.

– Preget av macho-kultur

Rogers ble byttet inn etter 76 minutter for storspiller Landon Donovan, som ga ham noen gode ord på vei ut av banen.

– Siden fotballen har vært preget av en macho-kultur i så mange år, var det stor interesse for dette øyeblikket. Men nå er forhåpentligvis snakkisen over, og han kan gå tilbake til å være en fotballspiller, sier Donovan om lagkameraten.

Rogers spilte tidligere i Columbus Crew, men var også en tur i England der han spilte for Leeds og Stevenage. Han har også vært landslagsspiller for USA.

I april sto basketballspilleren Jason Collins også fram som homofil. Han ble dermed den første åpne homofile som spiller aktivt i en av de store profesjonelle ligaene i USA.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Maradona fyller 60 år

  Diego Maradona hadde fotballverda i sitt grep. Han dominerte i heimlandet frå han var 15 år, og vann VM. Fredag fyller argentinaren 60 år etter eit liv fylt av opp- og nedturar. For snautt to veker sidan feira også brasilianaren Pelé sin 80-årsdag.

  Diego Maradona - stemningsbilde - NRK TV
 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Nysigneringane blomstra for Chelsea

  Chelsea slo Krasnodar komfortabelt 4-0 på bortebane i den andre gruppespel-kampen i meisterligaen. Callum Hudson-Odoi skåra det første. Så viste nysigneringane seg fram, først Timo Werner som sette inn 2-0 på straffespark. Like etter spelte han ballen til ein annan nykommar, da Hakim Ziyech sette inn det tredje. Rett før slutt la Christian Pulisic på til 4-0. Chelsea har med det fire poeng etter dei to første kampane, medan Krasnodar står med eitt poeng.

  Champions League - Group E - FC Krasnodar v Chelsea
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Spansk fotball uten betting-penger

  Toppklubbene i spansk fotball får ikke lenger ta imot sponsorpenger fra tippe- og bettingselskaper. Sju klubber har i dag solgt enten plass på trøyene eller navn på stadion. Klubbene mener de taper inntekter de trenger etter koronapandemien.